close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Dotarea cu echipamente medicale si mobilier medical specific a noii Unitati de Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic de urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu



| Organizator:
    Fundatia pentru SMURD
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    In faza initiala, UPU avea la dispozitie 7 paturi (la care se adauga 1 pat pentru imagistica), pe o suprafata de 89 m2 iar numarul mediu minim de pacienti tratati zilnic era de 125 persoane. Trebuie luat in considerare ca, in afara pacientilor din zona Bucuresti – Ilfov, in fiecare zi, un numar mare de pacienti din zonele limitrofe ale Bucurestiului, dar si din alte zone ale tarii, se adreseaza pentru tratament de specialitate catre UPU a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

| Scopul proiectului
    Obiective specifice:
1.Imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatii in cadrul UPU a Spitalului de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu";
2.Conditii de tratament mai bune pentru pacientii care se adreseaza UPU;

Obiective generale:
1.Consolidarea capacitatii si eficientei a activitatii UPU in interventiile medicale de urgenta;
2.Cresterea numarului de pacienti care pot beneficia de un tratament la inalte standarde
3.Imbunatatirea activitatii de tratament specializat a UPU.


Dotarea cu echipamente medicale si mobilier medical specific a noii Unitati de Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic de urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu Dotarea cu echipamente medicale si mobilier medical specific a noii Unitati de Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic de urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu Dotarea cu echipamente medicale si mobilier medical specific a noii Unitati de Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic de urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu

| Aria geografica
    Bucuresti - Ilfov

| Rezumat
    Fundatia pentru SMURD respecta eforturile depuse de profesionistii din urgenta, inscriindu-se in dezideratele statutului sau, sustine dezvoltarea sistemului medical si tehnic de urgenta, la nivel national.

Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” s-a aflat, in perioada 2014-2015, in proces de restaurare/reamenajare si extindere, cu sprijinul financiar oferit de Ministerul Sanatatii. Din cauza bugetului limitat, au fost intampinate probleme in procesul de dotare cu echipamente medicale si mobilier specific functionarii in conditii optime.

In faza initiala, UPU avea la dispozitie 7 paturi (la care se adauga 1 pat pentru imagistica), pe o suprafata de 89 m2, iar numarul mediu minim de pacienti tratati zilnic era de 125 persoane.

De asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca, in afara pacientilor din zona Bucuresti – Ilfov, in fiecare zi, un numar mare de pacienti din zonele limitrofe ale Bucurestiului, dar si din alte zone ale tarii, se adreseaza pentru tratament de specialitate catre UPU a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

O data cu finalizarea proiectului de renovare, noua UPU are la dispozitie 750 m2 spatii utile si 400m2 spatii tehnice si de depozitare. Dupa prima etapa de modernizare, numarul pacientilor care se prezinta aici zilnic va creste la 300 de persoane (crestere de 240%), iar la finalul procesului pentru toate sectoarele de primiri urgente, se va ajunge la aprox. 400 de pacienti zilnic (crestere cu 320%).
Pentru a putea asigura un progres din punct de vedere medical, era necesara dotarea noii Unitati de Primire Urgente cu o serie de echipamente medicale noi care sa permita asigurarea unui inalt nivel profesional al activitatii de primiri urgente.


| Date beneficiari
    Pacientii sunt copii cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani din Bucuresti, zonele limitrofe sau din alte judete ale tarii care se adreseaza UPU a Spitalului de Urgenta pentru Copii

| Date beneficiari
    Familiile pacientilor, personalul medical din cadrul UPU

| Activitati
    1. Achizitionarea echipamentelor medicale pentru dotarea UPU;
2. Comandarea mobilierului necesar;
3. Dotarea UPU cu mobilierul nou;
4. Instalarea noilor echipamente medicale;
5. Monitorizarea evolutiei proiectului ;
6. Prezentarea concluziilor ;
7. Conferinta de presa;
8. Inchiderea proiectului.

In cadrul proiectelor implementate de Fundatia pentru SMURD, efectuarea de achizitii se face de catre responsabilul de achizitii, cu respectarea legislatiei nationale si a Uniunii Europene privind achizitiile publice. In cazul contractelor care ies din sfera legislatiei aplicabile achizitiilor publice, atribuirea, inclusiv toate procedurile anterioare atribuirii, precum si termenii si conditiile acestor contracte, vor respecta cele mai bune practici economice, incluzând cele privind contabilitatea si vor fi atribuite ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic (adica oferta care prezinta cel mai bun raport pret/calitate), in concordanta cu principiile transparentei si concurentei loiale intre potentialii contractori si cu evitarea oricarui conflict de interese.


| Rezultatele proiectului
    Numarul de beneficiari (pacienti) in ultimul trimestru din 2015 raportati de catre Sp. Grigore Alexandrescu a fost de aprox. 23,000. De remarcat este ca in 2014, au fost 36,500 pacienti anual, iar in 2015 au fost 47,473 de pacienti anual. Cresterea se datoreaza modernizarii si dotarii noii Unitati de Primiri Urgente si alocarii de personal nou.

Trebui cuantificat progresul pe ultimele 4 luni ale lui 2015 (septembrie – decembrie), o data cu finalizarea lucrarilor de dotare, ceea ce ne duce la o cifra de aprox. 23.000 pacienti.


| Bugetul
    1501512,65

| Parteneri
    1. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” 2. Fundatia Vodafone Romania 3. Fundatia pentru SMURD

| Website proiect
    https://www.vodafone.ro/despre-noi/media/media/comunicate-de-presa-2015/fundatia-vodafone-romania-investeste-300000-euro-in-dotarea-unitatii-de-primiri-urgente-a-spitalului-clinic-de-urgenta-grigore-alexandrescu/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes