close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Renovarea Centrului de Asistenta si Tratament al Distroficilor Muscular din Romania



| Organizator:
    Asociatia Charity Works
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Aflata de 25 de km de Brasov si 15 km de Sfantu Gheorghe, Valcele este singura localitate din Romania care primeste in asistenta si tratament persoane afectate de distrofie musculara. Desi sunt inregistrati la Ministerul Sanatatii peste 35000 de persoane (copii, tineri si adulti) care sufera de distrofie musculara, in Romania, exista doar un singur spital care face internari pentru cei afectati de aceasta boala. Spitalul „Radu Horia” din Valcele are o capacitate de 80 de paturi si este mereu ocupat, bolnavii avand nevoie, anual, de 2 cure de mentinere de cate 1 luna de zile fiecare.
In aceeasi localitate, la doar 500 metri distanta, isi are sediul si Asociatia Distroficilor Muscular din Romania (ADMR) care reprezinta interesele membrilor sai, peste 1000 la numar, majoritatea persoane afectate de distrofie musculara sau apartinatori.


| Scopul proiectului
    Renovarea cladirii Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania, transformarea acesteia dintr-o simpla cladire cu paturi si grupuri sanitare improprii, intr-un Centru pentru Asistenta si Tratament pentru Distrofici Muscular cu o capacitate de 12 paturi cu dormitorare separate pentru femei si barbati si grupuri sanitare pentru fiecare dormitor, dotate corespunzator nevoilor celor afectati de distrofie musculara.

Renovarea Centrului de Asistenta si Tratament al Distroficilor Muscular din Romania Renovarea Centrului de Asistenta si Tratament al Distroficilor Muscular din Romania Renovarea Centrului de Asistenta si Tratament al Distroficilor Muscular din Romania

| Aria geografica
    Brasov, Sfantul Gheorghe, judetele Covasna si Brasov

| Rezumat
    35000 de romani sufera de distrofie musculara, o boala incurabila! Un singur spital din tara interneaza distroficii muscular iar capacitatea acestuia este de 60 de paturi. Distroficii muscular au nevoie de minim 2 cure a cate 2 saptamani, anual pentru a limita evolutia bolii. Asociatia Distroficilor Muscular din Romania (ADMR) este un ONG care reprezinta drepturile si interesele distroficilor muscular iar cladirea in carea ADMR isi desfasoara activitatea este la 500 de metri de Spitalul "Radu Horia" care vreme de 50 de ani a fost locul de tratament pentru distrofici. Cladirea ADMR era folosita doar pe timp de vara drept loc de socializare pentru bolnavii veniti la tratament dar si ca loc de cazare pentru apartinatori. Veche de peste 200 de ani, fara incalzire, cladirea se afla intr-un stadiu avansat de degradare, cu mucegai, ciuperci de lemn si grupuri sanitare improprii. ADMR si-a dorit renovarea cladirii si transformarea acesteia intr-un Centru de Asistenta si Tratament pentru distroficii muscular, pentru a largii accesul la servicii de fizio-kinetoterapie cu minim 10 paturi la nivel national. Asociatia Charity Works a preluat managementul proiectului de renovare si a solicitat finatare din partea Fundatiei Vodafone. Donatia in valoare de 35000 Euro si munca voluntara a peste 100 de angajati Vodafone au avut drept rezultat: o cladire functionala pe tot parcursul anului, cu o capaciate de 12 paturi, 2 dormitoare, 3 grupuri sanitare, 1 birou, 1 bucatarie, 1 sala de lectura si atelier de creatie.

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai proiectului sunt persoane cu mobilitate scazuta si care nu pot fi implicati in activitati de santier, totusi, cativa membri si-au dorit sa fie alaturi de voluntari si au ajutat cu pregatirea pauzelor de cafea si a mesei de pranz. De asemnea, membri ADMR au oferit informatii esentaile referitoare la modalitatea in care cladirea a trebuit adaptata nevoilor bolnavilor de distrofie musculara.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul a reusit schimbarea totala a cladirii, oferirea unui numar de 12 locuri de cazare pentru distroficii muscular. In urma finalizarii lucrarilor, s-a creat o lista de asteptare, pentru perioada de iarna, in care membri ADMR si-au dorit sa vina la Valcele pentru cura de reabilitare si de asemnea pentru a se intalni cu alti pacienti, prieteni care locuiesc in diferite colturi ale tarii.
Centrul de Asistență și Tratament al Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania are acum o suprafata utila de 225 mp, avand incepand din 2 noiembrie, o capaciate de 12 paturi, 2 dormitoare, 3 grupuri sanitare, 1 cabinet fizio-kinetoterapie, 1 bucatarie, 1 sala de lectura si atelier de creatie.


| Bugetul proiectului (in RON)
    148000

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania, Asociatia Charity Works, Asociatia Distroficilor Muscular din Romania

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->