close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE V



| Organizator:
    Debate Club Sfantu Gheorghe
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    pe de o parte a contat interesul catre voluntariat, dar si lansarea temei la nivel local si national. identificarea a fost facuta in urma unor constatari in discutii protocolare sau neprotocolare cu tinerii din ARDOR, dar si din alte organizatii de elevi / studenti din comunitatea locala, dar si din alte parti ale tarii.

| Scopul proiectului
    Proiectul a fost initiat in contextul cresterii apetentei catre voluntariat a tinerilor din Sfantu Gheorghe, dar si pentru lansarea unei teme de discutii interesanta la nivel national \"cresterea importantei acordata activitatilor de voluntariat\". Toate acestea folosindu/ne de impresionantele resurse umane ale cluburilor de debate din tara. Obiectivul major era punerea cator mai multe \"minti luminate\" sa gaseasca cele mai bune solutii prin intermediul cercetarilor si apoi al meciurilor de dezbateri academice.

SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE V SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE V

| Aria geografica
    Intreaga tara

| Rezumat
    Clubul de Debate din Sfantu Gheorghe, reprezentantul ARDOR organizeaza an de an un campionat de dezbateri academice pentru liceeni, intitulat SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE, editia din 2010 fiind consemnata ca cea mai mare competitie de dezbateri academice din tara din toate timpurile, cu cele 52 de echipe prezente si cei peste 200 de participanti! La eveniment au fost prezenti elevi, profesori si studenti din intreaga tara / Brasov, Cluj, Oadea, Turda, Iasi, Constanta, Buhusi, Timisoara, Bucuresti, Ploiesti, Targu Ocna, Horezu, Targoviste si Sfantu Gheorghe, cu 3 runde de calificare si 3 eliminatorii la CNMV.
Apreciind rolul de avangarda pe care ARDOR îl joaca în educatia non-formala in Romania, dar si tema extrem de incitanta pusa in discutie “voluntariatul ar trebui sa fie obligatoriu pentru absolvirea liceului”, evenimentul a reprezentat o referinta pentru lumea dezbaterilor academice, dar nu numai, concluziile discutiilor fiind inaintate prin DJT Covasna catre Parlament pentru un proiect de lege in domeniul voluntariatului, pentru cresterea importantei acestuia. Mai mult, promovarea temei voluntariatului in comunitate si numarul de peste 20 de voluntari care au ajutat la buna desfasurare a evenimentului, au facut ca actiunile civice din Sfantu Gheorghe sa capete un avant extraordinar, dovada succesul obtinut in cadrul campaniilor ulterior desfasurate in oras: "Earth Hour", "Cortul Tineretului Roman si Maghiar la Zilele Sfantu Gheorghe", "Let's do it, Romania!", "Festival de Colinde Adolescent", "Seri Albastre", "Sfantu Gheorghe, Capitala Verde 2010" Premiul Bloggerilor


| Date beneficiari
    1. cei peste 200 de participanti au constientizat si dus mai departe prin diverse cai problema pusa in dezbatere, mai ales ca a fost analizata pe larg in media dezbaterea. 2. cei peste 20 de voluntari care au ajutat la buna desfasurare a evenimentului au fost o dovada vie asupra relevantei temei mai ales asupra importantei pentru fiecare dintre acestia a subiectului.
3. cei peste 1000 de participoanti indirecti, dar extrem de implicati in subiect, profesori, parinti, care au fost alaturi de participantii directi
4. miile de oameni care au luat contact cu tema / subiectul din media


| Rezultatele proiectului
    1. Cel mai important efect a fost cresterea exponentiala a interesului beneficiarilor directi si indirecti asupra voluntariatului si importantei acestuia in viata fiecaruia dintre noi.
2. pe langa promovarea temei si a subiectului pe canalele media, mai ales pe plan local, dar nu numai, un proiect de lege a fost trimis catre Ministerul de resort, prin intermediul partenerului evenimentului, DJT Covasna, despre voluntariat.
3. Numarul voluntarilor a crescut in judetul Covasna, mai ales in municipiul Sfantu Gheorghe, gazda evenimentului, urmatoarele actiuni de voluntariat din zona reusind sa adune numere impresionante de tineri> Let s do it Romania, Ora Pamantului, Sfantu Gheorghe - Capitala Verde, Verde pentru Cultura, Mars pe biciclete etc.


| Bugetul proiectului (in RON)
    9000

| Parteneri
    Primaria si Consiliul Local Sfantu Gheorghe, Consiliul Judetean Covasna, DJT Covasna, Asociatia ECOU

| Website-ul proiectului
    www.sfantugheorghetineret.blogspot.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes