close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Centru De Zi Pentru Copii Cu Tulburari Din Spectru Autist



| Organizator:
    
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Punctul de pornire al acestui proiect a plecat de la nevoia de a ne recupera copii diagnosticați cu autism. Am pornit pe acest drum deoarece în Mediaș nu exista nici un centru pentru a trata această afecțiune și ne-am gândit că e timpul ca noi, părinții, să ne implicăm. Vorbim despre copii cu afecțiuni din gama autismului ,TSA, ADHD, retard în dezvoltare, copii cu Cerințe Educaționale Speciale(CES).
Acești copii au nevoie ca si tratament de terapie, au nevoie de terapie comportamentală, terapie senzorială, logopedie, ergoterapie, terapii care ar trebui făcute zilnic și nu ar trebui întrerupte. Aceste terapii costă enorm. Copii din asociație au vârste cuprinse între 3 si 13 ani și mulți au șanse de recuperare.
Asociația Sfântul Casian a dorit înfințarea unui centru de zi pentru copii, unde terapia să fie gratis.


| Scopul proiectului
    Suntem o organizație infințata de părinți cu copii cu autism. Scopul nostru este să facem viața copiilor noștri mai bună. Aducem speranță, dăm putere copiilor cu autism și familiilor lor. Contribuim la o mai bună înțelegere a autismului și a persoanelor cu autism. Asociatia prin intermediul Centrului de zi oferă servicii de terapie (Psihopedagogie,Logopedie,Kinetoterapie, integrare senzorială, terapie comportamentală ) unui numar de 22 copii,cu ajutorul parteneriatelor publice-private.

Centru De Zi Pentru Copii Cu Tulburari Din Spectru Autist Centru De Zi Pentru Copii Cu Tulburari Din Spectru Autist Centru De Zi Pentru Copii Cu Tulburari Din Spectru Autist

| Aria geografica
    Mediaș,Tărnăveni,Blaj,Copșa Mică-Jud Sibiu,Alba,Mureș

| Rezumat
    A fost nevoie de deschiderea unui centru pentru copii diagnosticați cu autism, deoarece pe o rază de 50 de km nu exista nici unul.
În zona de nord a județului Sibiu au apărut foarte multe cazuri de copii diagnosticați cu autism, care nu știau încotro să o apuce.
Obiectvele noastre au fost deschiderea unui centru și recuperarea copiilor prin terapie, cât mai urgent. Prima dată am înfințat o asociație, apoi am identificat copii cu diagnosticul de autism, iar în final, deoarece costurile ar fi fost uriașe, am cerut ajutorul autoritățiilor.
Autoritățiile ( Consiliul Județean și Primăria Mediaș) ne-au oferit o clădire ca spațiu, 3 terapeuți plătiți de ei și detașați la asociație și plata utilitățiilor pentru următorii 4 ani. Restul personalului este plătit din banii asociației care provin din donații, sponsorizări și proiecte.
Pe parcursul anilor am reușit să dotăm cu materiale și echipamente tot centru, cu ajutorul proiectelor, sponsorizărilor și donaților.
Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist funcționează cu: un logoped, un psihopedagog, un kinetoterapeut, un psiholog, un asistent social și un șef centru.
Cele mai importante rezultate constă în recuperarea copiilor (copiii nonverbali au devenit verbali, dificultățiile senzoriale s-au diminuat, unele chiar au dispărut, unii copii frecventează școala de masă).Apoi populația din zona de nord a județului Sibiu este mai conștientă de prezența autismului în societate, deoarece am inițiat multe proiecte pe rețelele sociale, unde am explicat ce este autismul.


| Date beneficiari direcţi
    Copii cu Autism/22 de copii diagnosticați cu autism

| Activitati
     Deschiderea Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist a fost principala activitate.Prima dată am înfințat o asociație, apoi am identificat copii cu diagnosticul de autism, iar în final, deoarece costurile ar fi fost uriașe, am cerut ajutorul autoritățiilor.
Autoritățiile ( Consiliul Județean și Primăria Mediaș) ne-au oferit o clădire ca spațiu, 3 terapeuți plătiți de ei și detașați la asociație și plata utilităților pentru următorii 4 ani. Restul personalului este plătit din banii asociației care provin din donații, sponsorizări și proiecte. Așa a luat viață Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist.
Acum mai trebuia doar să îl menținem funcțional. Am reuțit acest lucru prin proiecte, acțiuni, evenimente, donații și sponsorizări.
Principalele proiecte, acțiuni și evenimente desfășurate în periada ianuarie 2020- decembrie 2022 au fost:

1. Maraton interanațional Sibiu, anul 2020 în parteneriat cu Crucea Roșie Mediaș- Aleea senzorială pentru copii cu autism.
2. Sărbătorirea zilei de 2 Aprilie -Ziua conțientizării autismului pe rețelele sociale în anii 2020-2021-2022.
3. Eveniment Piața de fericire în ani 2020-2021-2022.
4. Maraton Internațional Sibiu, anul 2021 - Și eu vreau să mă joc ediția I - Construirea unui loc de joacă pentru copii cu autism.
5. Acțiuni de conștientizare a autismului.
5. Licitație cu articole sportive semnate de sportivi renumiți, anul 2021.
6. Maraton internațional Sibiu, anul 2022- Și eu vreau să mă joc, ediția II


| Rezultatele proiectului
    Programul de terapie pentru fiecare beneficiar este format din logopedie, kinetoterapie, integrare senzorială, terapie comportamentală, terapie de învățare, consiliere psihologică, iar pentru părinții beneficiarilor avem consiliere socială. Timp de 4 zile pe săptămână fiecare copil face o oră jumate de terapie. În urma acestor terapii copii învață cum să se comporte în societate, învață desprinderi de viață ( încălțat- descălțat, îmbrăcat-dezbrăcat, spălatul pe măini, folosirea toaletei etc), învață să vorbească și să-și conștientizeze propriul corp. Tot prin aceste terapii copii sunt pregătiți pentru a urma o formă de învățământ. Scopul nostru este să-i integrăm în scolile de masă.
Rezultatele beneficiariilor ne bucură pe fiecare dintre noi, părinți și terapeuți. E minunat să auzi un copil de 6 ani care a fost nonverbal cum își strigă mama după un an de terapie. Am învățat să nu ne pierdem speranța, iar copii ne învață în fiecare zi că imposibilul devine posibil când te implici și crezi în ceva.
După 2 ani de terapii fiecare copil are evoluție favorabilă, majoritatea au învățat să folosească toaleta, să se îmbrace și dezbrace, au învățat noțini de grădiniță și școală.
Drumul spre recuperare e încă lung, anevoios, dar suntem pe calea cea bună.


| Bugetul
    581503,80 LEI

| Parteneri
    - Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Medias ,Directia Generala De Protectie A Copilului Sibiu, CJRAE Sibiu, AJPIS Sibiu, ULB Sibiu, UBB Cluj, Roșian Express SRL, UCOS Sibiu, FDG Mediaș, Wood Mizer SRL, CLB Blaj Running & Cycling, Conlan Grup SRL, kromberg & Schubert Mediaș SA, Radio Ring Mediaș, Romgaz SA, etc.

| Despre organizator
    Suntem o asociatie din orasul Medias jud Sibiu compusa din părinți a copiilor cu autism, avand ca scop recuperarea copiilor nostri.Vorbim despre copii cu afecțiuni din gama autismului ,TSA, ADHD, retard în dezvoltare, copii cu Cerințe Educaționale Speciale.(CES).Am pornit pe acest drum deoarece în Mediaș nu există un centru pentru a trata aceste afecțiuni și ne-am gândit că e timpul ca noi, părinții, să ne implicăm.Acești copii au nevoie ca si tratament de terapie zinic.

| Website proiect
    www.asca.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->