close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



West Summer University



| Organizator:
    Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    West Summer University are ca activitate principala simularea procesului de predare, invatare, evaluare din universitate pentru elevi absolventi ai clasei a XI-a din toata tara.. West Summer University a aparut astfel ca urmare a unei nevoi actuale a elevilor absolventi de liceu, si anume nevoia de informare asupra specializarilor din invatamantul superior, implicit asupra posibilitatilor acestora de continuare a studiilor. De asemenea, proiectul a aparut in urma unei probleme constatate atat in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara in ceea ce priveste numarul mic de studenti care se inscriu la ciclul de invatamant superior. Dat fiind faptul ca abandonul scolar a crescut considerabil, prin desfasurarea acestui proiect se doreste diminuarea acestuia si incurajarea elevilor de a-si continua studiile.

| Scopul proiectului
    WSU are ca scop promovarea invatamantului superior in vederea prevenirii abandonului scolar, in randul elevilor de liceu, absolventi ai clasei a Xl-a, din Romania si Republica Moldova. OBIECTIVE se aplică celor 200 de elevi, pe o perioadă de 14 zile: 1. Facilitarea accesului unui nr. de aprox. 15.000 de elevi din Romania, la informatii privind UVT; 2. Cresterea gradului de constientizare asupra importantei urmarii unei institutii de invatamant universitar; 3. Prezentarea mediului universitar; 4. Simularea vietii de student; 5. Promovarea activitatilor educatie non-formala

West Summer University West Summer University West Summer University

| Aria geografica
    Timișoara/Timiș, București, Brașov, Hunedoara, Suceava, Dolj, Iași, Alba, Botoșani, Caraș-Severin, Arad, Mehedinți, Cluj, Constanța, Prahova, Galați, Republica Moldova, Galați, Vrancea

| Rezumat
    West Summer University își propune să reducă numărul mare al abandonului școlar în rândul studenților, abandon provocat și de lipsa unei viziuni clare asupra traseului educațional.
Elevii sunt dezorientați și nu știu ce își doresc sau ce pot face pe mai departe și nu au un cadru în care să poată cunoaște direct care sunt opțiunile pe care le-ar putea avea. Diferența dintre liceu și facultate este una foarte mare și mulți proaspeți studenți nu se pot acomoda cu noul mediu, un mediu foarte diferit față de mediul preuniversitar.
SCOP: West Summer University are ca scop principal promovarea învăţământului superior în vederea prevenirii abandonului şcolar, în rândul elevilor de liceu, absolvenţi ai clasei a Xl-a, din România și Republica Moldova.
West Summer University are ca activitate principală simularea procesului de predare, învăţare şi evaluare în Universitatea de Vest din Timişoara, pentru un număr de 200 de elevi din toată ţara, absolvenţi ai clasei a XI-a. S-au organizat o serie de trainiguri pe diferite teme: relații publice, negociere, team management, time management, persuasiune, comunicare, public speaking și voluntariat. Acestea s-au ținut cu scopul de a promova educația nonformală în rândul tinerilor. Pe lângă programul de educaţie formală oferit, proiectul a urmărit crearea unui cadru de dezbateri şi educaţie nonformală prin intermediul activităţilor propuse: sesiuni de informare, activităţi de socializare, discuţii pe teme educaţionale etc. Prin acest proiect elevii de clasa a XI-a au putut să experimenteze viaţa de student în facultatea pe care doresc să o urmeze, având oportunitatea să testeze cursurile mai multor facultăţi din universitate


| Date beneficiari
    200 participanti, elevi

| Date beneficiari
    16000 studenți, organizatori, sustinatori

| Activitati
    West Summer University are ca activitate principala simularea procesului de predare, invatare si evaluare in Universitatea de Vest din Timisoara, pentru un numar de 200 de elevi din toata tara, absolventi ai clasei a XI-a. Simularea activitatii de predare din mediul universitar a fost realizata prin participarea elevilor la o serie de cursuri si laboratoare specifice anului I de studiu, aceasta activitate finalizandu-se cu o evaluare de tip examen scris, pentru a le oferi elevilor o imagine clara cu privire la diferentele dintre liceu si facultate la acest nivel Cursurile si seminariile specifice anului I de studiu apartin facultatilor Universitatii de Vest din Timisoara. S-au organizat o serie de trainiguri pe diferite teme: relatii publice, negociere, team management, time management, persuasiune, comunicare, public speaking si voluntariat. Acestea s-au tinut cu scopul de a promova educatia nonformala in randul tinerilor. De asemenea, s-au realizat si activitati de socializare cu scopul dezvoltarii relationarii sociale, imbunatatirea abilitatilor de comunicare. S-a organizat activitatea de tip Treasure Hunt cu scopul de a cunoaste cele mai importante obiective turistice din Timisoara si de a-si dezvolta abilitatea de a lucra in echipa.

| Rezultatele proiectului
    Simularea activitatii de predare din mediul universitar a fost realizata prin participarea celor 200 de elevi la o serie de cursuri si laboratoare specifice anului I de studiu. Cursurile si seminariile specifice anului I de studiu apartin facultatilor Universitatii de Vest din Timisoara: Facultatea de Arte si Design, Facultatea de Chimie, Biologie si Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Facultatea de Fizica, Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Muzica si Teatru, Facultatea de Sociologie si Psihologie si facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii. De asemenea, participantii au avut parte si de o serie de trainiguri pe diferite teme: relatii publice, negociere, team management, time management, persuasiune, comunicare, public speaking si voluntariat. Rezultatele pot fi cuantificate astfel: Informarea unui numar de aproximativ 15.000 de elevi din Romania cu privire la programa facultatilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara prin intermediul site-lui si al brosurilor impartite, Informarea unui numar de 200 de elevi asupra Facultatilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara; Crearea unor legaturi intre participanti si Universitatea de Vest din Timisoara; Acomodarea participantilor cu mediul timisorean; Prevenirea abandonului scolar bazat pe alegerea gresita a facultatii; Cresterea numarului de elevi care vor deveni studenti ai Universitatii de Vest din Timisoara, in viitor.

| Bugetul
    60000

| Parteneri
    Primăria Municipiului Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Revoluției, Muzeul de Artă din Timișoara, Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, Consiliul Național al Elevilor, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Organizația Studenților Basarabeni, Spumotim, Agrement Arena, Club No Name

| Website proiect
    www.wsu.osut.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes