close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Scoala de Meserii CONCORDIA



| Organizator:
    Organzația Umanitară CONCORDIA
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Proiectul a aparut ca urmare fireasca a activitatilor organizatiei noastre, raspunzand nevoilor noastre de a forma profesional tinerii care nu au capacitatea intelectuala sa poata sa mearga la liceu sau la o scoala profesionala in oras. CONCORDIA lucreaza cu tineri beneficiari care traiesc in saracie extrema si care nu au un nivel de scolarizare. In timp proiectul nostru s-a extins si catre acei tineri care la 18 ani sunt dati afara din centrele de plasament pentru ca nu se pot inregistra intr-o forma de invatamant superioara. Acest proiect vine ca raspuns direct cresterii gradului de angajabilitate in randul tinerilor care nu pot fi angajati sau care se confrunta cu saracia extrema.

| Scopul proiectului
    Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 46 de tineri, garantând accesul tinerilor defavorizați social la educație și formare profesională de calitate.

Obiectivele propuse: (1)Formarea a 46 de tineri vulnerabili ca brutar/patiser, tâmplar, bucătar, chelner şi lucrator în cultura plantelor;(2)Identificarea unui loc de munca pentru absolventii Scolii de Meserii pentru a deveni autonomi si independenti financiar.


Scoala de Meserii CONCORDIA Scoala de Meserii CONCORDIA Scoala de Meserii CONCORDIA

| Aria geografica
    Prahova

| Rezumat
    Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 46 de tineri anual, garantând accesul tinerilor defavorizați social la educație și formare profesională de calitate.
Scoala de Meserii organizează cursuri de formare profesională cu o durată de până la doi ani pentru meseriile de brutar/patiser, tâmplar, bucătar, chelner şi lucrator în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și în Uniunea Europeană. Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. In cadrul Scolii de Meserii tinerii au beneficiat de managementul de caz ceea ce a presupus analiza de specialitate a nevoilor social - pedagogice, școlare și psihologice ale fiecărui tânăr, si elaborarea unui plan integrat de măsuri adaptate individual și monitorizarea continuă a evoluției sale. Aditional tinerii au avut ca sprijin un learn coach care sa ii ajute sa isi consolideze competentele cheie ale elevilor, precum atitudinea potrivită la locul de muncă și în zonele de producție, găsirea soluțiilor sau lucrul în echipă. Tot in cadrul programului tinerii si-au dezvoltat abilitățile de viață astfel încât, după absolvirea cursului, să devină independenți și să le ofere cunoștințele necesare practicării cu succes a meseriilor în care se specializează. O ultima etapa a proiectului a constat in consilierea profesională care ajută tinerii să își continue drumul, să își găsească un loc de muncă, să îl păstreze și să răspundă cerințelor.


| Date beneficiari
    Sunt 46 de tineri ce provin din medii de extrema saracie sau centre de plasment. Toate activitatile de mai sus se deruleaza cu implicarea tinerilor in fiecare etapa.Este foarte imporanta pentru noi angajamentul acestuia pentru fiecare activitate pentru ca din experienta am observat ca rata de drop out scade. Metoda de management de caz ne ajuta sa putem sa dezvoltam un parcurs individual pentru fiecare tanar in functie de gradul de dezvoltare emotionala, intelectuala, etc.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt familiile celor 46 de tineri.

| Activitati
    Pentru atingerea obiectivelor urmatoarele activitati au fost derulate:
(1)Deschiderea procesului de selectie pentru intrarea tinerilor in proiect;
(2)Prezentarea proiectului Scoala de Meserii care Directiile Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in Prahova, Buzau, Barlad
(3)Admiterea tinerilor in proiectul Scoala de Meserii CONCORDIA;
(4)Deschiderea procesului de analiza a nevoilor social - pedagogice, școlare și psihologice ale fiecărui tânăr si elaborarea unui plan integrat de măsuri adaptate individual;
(5)Participarea tinerilor la cursurile teoretice si practice din meseria lor;
(6)Participarea tinerilor in stagii de practica aferente meseriei lor in companii partenere ale organizatiei;
(7)Monitorizarea evolutiei tinerilor si adaptarea planului de invatare;
(8) Sustinerea examentului de calificare pentru obtinerea diplomei acreditate ANC;
(9)Consiliere profesionala pentru tineri si gasirea unui loc de munca;
(10) Plasarea tinerilor in apartamente sociale;
(11) Activitati de mentorat pentru pastrarea locului de munca, 6 luni de la absolvire si plasarea tanarului la locul de munca.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului constau in:
1) 46 de tineri aflati in saracie extreme si/sau centre de plasment implicate intr-o forma de formare profesionala;
2) 41 de tineri calificati: 15 brutari-patiseri, 5 bucatari, 5 ospatari, 6 tamplari,10 horticultori;
3) 32 de tineri angajati in firme din Prahova si Bucuresti pe domeniul de formare;
Rezultatul major al proiectului sunt 32 de contributori si nu asistati sociali din randul tinerilor vulnerabili din judetele Prahova, Buzau si Barlad


| Bugetul
    675000

| Parteneri
    Directiile Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Prahova, Buzau, Barlad, Inspectoratul Scolar Judetean

| Website proiect
    http://www.concordia.org.ro/proiecte/proiecte-prahova/centrul-pentru-educatie-si-formare-profesionala/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes