close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



DONATIE.RO



| Organizator:
    Asociația Educație pentru Viața Reală
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    In lucrul cu organizatiile non-guvernamentale, atat ARC, cat si Orange, Telekom si Vodafone, au identificat nevoia de a colecta fonduri de la donatori individuali prin SMS-urile de donatie. Efortul organizatiilor de a aplica pentru numar de SMS la fiecare dintre cele trei companii era mare. Organizatiile mici, locale, nu puteau sa aiba acces la acest instrument de colectare a donatiilor, iar rezultatele campaniei erau foarte greu de aflat.
Donatiile prin debit direct au venit ca o solutie la nevoia organizatiilor de a atrage sume mici, in mod constant, de la multi donatori. Inainte de a aparea donatiile prin debit direct, organizatiile cu donatori constanti, erau nevoite sa se intalneasca periodic cu fiecare dintre acestia, pentru a colecta fondurile, lucru care ducea la scaderea dramatica a eficientei procesului de atragere de fonduri.


| Scopul programului
    Scopul programului sa ofere ONG instrumente de colectare a donatiilor de la persoane fizice, intr-un mod eficient, transparent si profesionist.
- Cel putin 20 de organizatii/an deruleaza campanii de atragere de fonduri prin SMS;
- Atragerea a cel putin 200.000 de donatii prin SMS in campaniile derulate.
- Facilitarea accesului a cel putin 18 organizatii la donatiile prin debit direct.
- Instruirea a cel putin 50 de organizatii in privinta folosirii donatiilor prin SMS si a celor prin debit direct.
- Editarea a cate unui ghid de folosire a celor doua instrumente in activitatea de fundraising.


DONATIE.RO DONATIE.RO DONATIE.RO

| Aria geografica
    acoperire nationala

| Rezumat
    Pornind de la convingerea ca romanii sunt la fel de generosi ca popoarele la care ne raportam in materie de filantropie, ARC, impreuna cu partenerii sai, a creat in 2012 cadrul care sa le permita donatorilor individuali sa faca donatii fara efort, pentru cauze in care cred.
Acest demers a fost necesar si din perspectiva organizatiilor neguvernamentale, carora le lipseau mecanismele de colectare a donatiilor mici de la numere foarte mari de oameni.
Platforma DONATIE.RO inglobeaza doua asemenea mecanisme: donatiile prin SMS si donatiile lunare, prin debit direct. Odata cu aparitia platformei, organizatiile au acces la numerele de SMS de donatie printr-o aplicatie on line si au parte de sprijin pentru a pregati campania, astfel incat sa aiba sanse mari de reusita. 84 de asemenea campanii s-au desfasurat in cadrul programului, cu peste 8 milioane de lei donati. Din cele 84 de campanii, 25 au avut ca scop salvarea de vieti ale oamenilor cu boli grave, care nu pot fi tratati in Romania, iar sase campanii au avut ca scop ajutorarea oamenilor afectati de dezastre naturale.
5555 de romani au ales din 2012 si pana acum sa doneze prin debit direct, luna de luna. Ei au donat aproximativ 600.000 de lei catre organizatii precum WWF, SOS Satele Copiilor, Salvati Copiii, UNICEF, Preventis, Habitat pentru Umanitate Cluj.
DONATIE.RO nu este doar o platforma on line, ci locul in care, pe de o parte, donatorii gasesc informatii despre cum sa doneze cu impact, despre drepturile lor, iar pe de alta parte, organizatiiile care doresc sa stranga fonduri de la donatori individuali gasesc mecanismele de colectare de care au nevoie si sprijin, prin training si consultanta oefrite de specialistii de la ARC.
Toate aceste lucruri sunt posibile datorita increderii si sprijinului partenerilor nostri.


| Date beneficiari
    -50 de beneficiari directi, organizatii neguvernamentale;

-25 de beneficiari directi, adulti cu boli grave;




| Rezultatele programului
    84 de campanii de SMS s-au desfasurat in cadrul programului, cu peste 8 milioane de lei donati. Din cele 84 de campanii, 25 au avut ca scop salvarea de vieti ale oamenilor cu boli grave, care nu pot fi tratati in Romania, iar sase campanii au avut ca scop ajutorarea oamenilor afectati de dezastre naturale.
5555 de romani au ales din 2012 si pana acum sa doneze prin debit direct, luna de luna. Ei au donat aproximativ 600.000 de lei catre organizatii precum WWF, SOS Satele Copiilor, Salvati Copiii, UNICEF, Preventis, Habitat pentru Umanitate Cluj.
S-au editat si s-au distribuit doua ghiduri de utilizare a mecanismelor de atragere de fonduri prin SMS si prin debit direct.


| Bugetul programului (in RON)
    981879

| Parteneri
    Romanian-American Foundation, Orange Romania, Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, ING, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Fondul ONG in Romania, Syscom Digital.

| Website-ul programului
    www.donatie.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes