close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Scoala Primara CONIL - singura scoala privata din Bucuresti pentru copii cu dizabilitati



| Organizator:
    Asociatia CENTRUL DE PERFORMANTA BEFORE&AFTER SCHOOL CONIL
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Asociatia CONIL a fost constituita din dorinta de a sustine activ integrarea copiilor cu cerinte speciale de educatie si / sau dizabilitati. In ultima perioada, societatea romaneasca s-a confruntat cu un numar tot mai mare de cazuri de copii cu nevoi speciale (CES), ceea ce ridica tot mai acut problema educarii si a integrarii lor in societate.
Unii dintre copiii cu nevoi speciale au nevoie de un plan personalizat de invatare, de sprijin suplimentar, care este usor diferit de sustinerea necesara celorlalti copii, pentru a le asigura beneficiile unui invatamant de calitate. Accesul la educatie al copiilor cu CES nu se poate face fara un Curriculum scolar adaptat nevoilor fiecaruia si fara un cadru adecvat, asigurat de specialisti nu doar in educatie, ci si de psihologi, logopezi, kineto-terapeuti, precum si de anumite resurse specifice.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este integrarea cu succes in invatamant a copiilor cu CES in cadrul unei scoli primare particulare, prin atingerea obiectivelor:
1.Infiintarea a 4 clase cu numar redus de elevi, in cadrul unei scoli private in Bucuresti
2.Organizarea procesului educativ in baza Curriculum-ului National adaptat la specificul elevilor cu CES, incluzand personal didactic specializat si specialisti precum logopezi, psiho-pedagogi, kineto-terapeuti s.a.
3.Realizarea unui parteneriat public – privat in vederea sustinerii educationale a copiilor cu CES si a celor provenind din medii defavorizate


Scoala Primara CONIL - singura scoala privata din Bucuresti pentru copii cu dizabilitati Scoala Primara CONIL - singura scoala privata din Bucuresti pentru copii cu dizabilitati Scoala Primara CONIL - singura scoala privata din Bucuresti pentru copii cu dizabilitati

| Aria geografica
    Bucuresti / Bucuresti

| Rezumat
    In ultima perioada, societatea romaneasca s-a confruntat cu un numar tot mai mare de cazuri de copii cu nevoi speciale, ceea ce ridica tot mai acut problema educarii si integrarii lor in societate.
Asociatia CONIL sustine activ integrarea copiilor cu cerinte speciale de educatie, acesta fiind si impulsul demararii Programului "Curriculum adaptat, o sansa la educatie pentru viitorul copiilor cu CES" si a proiectului ambitios "Scoala Primara CONIL".
Pana in prezent, CONIL este singura scoala privata din Bucuresti dedicata integrarii copiilor cu diverse dizabilitati, iar prin colaborarea cu Primaria Sectorului 5, numarul copiilor inscrisi, beneficiari ai proiectului, creste de la an la an.
Specificul scolii este acela ca a reusit sa formeze clase cu numar mic de elevi care invata dupa un curriculum adaptat nevoilor lor. Aici, fiecarui copil i se acorda o atentie speciala, este stimulat si incurajat si ii sunt dezvoltate abilitatile.
Scoala Primara CONIL si-a propus sa adapteze curricula scolara la nevoile individuale ale copiilor. In cele trei clase sunt integrati copii cu nevoi educationale speciale si, in acest sens, se asigura toata asistenta si consilierea necesare, implicand in echipa psihologi, profesori, consilieri, kineto-terapeuti sau logopezi.
Scoala Primara CONIL isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile din Curriculum-ul National, elevii facand parte din sistemul romanesc de invatamant. Programa Scolii Primare CONIL reprezinta o abordare eclectica a curriculum-ului educational, imbinand activitatile initiate de elevi, cu cele organizate si conduse de catre profesor.
In plus, prin parteneriatul dezvoltat cu Primaria, de serviciile scolii pot beneficia si copii din familii fara posibilitati materiale, cu domiciliul in Sectorul 5 al Capitalei.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Curriculum-ul scolar adaptat nevoilor copiilor cu CES / dizabilitati si clasele cu numar mic de
elevi au adus ca beneficii, inca din primul an scolar de functionare, un progres la nivel cognitiv, comportamental si emotional al beneficiarilor. Rezultatele au fost verificate si masurate in urma evaluarilor periodice, dar si in urma feedback-ului oferit de familii.


| Bugetul proiectului (in RON)
    360000

| Parteneri
    Asociatia Centrul de Performanta Before & After School CONIL, Primaria Sector 5 Bucuresti

| Website-ul proiectului
    http://conil.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes