close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Greul devine ușor, ușorul devine normal!



| Organizator:
    Asociația pentru copii cu dizabilități - Mă Bucur de Viață
| Categorie:
    Incluziune socială
| Problema de fond
    Am inițiat campania ca urmare a identificării două probleme majore pe care copiii cu dizabilități le întâmpină în viața de zi cu zi: lipsa respectării drepturilor acestora și necesitatea susținerii continue a terapiilor de recuperare a acestora.

Povestea noastră a început în 2019, când am pus la Galați bazele primului centru de recuperare pentru copiii cu paralizie cerebrală și afecțiuni neuromotorii, pentru a îl recupera nu doar pe Andu, copilul care ne-a motivat să înființăm organizația, dar și alți copii cu aceleași nevoi.

Astfel că, am identificat nevoile copiilor cu dizabilități atât din perspectivă personală, cât și din perspectiva altor părinți care ne trec pragul în cadrul centrelor de recuperare.

Din păcate, copiii cu dizabilități nu sunt sprijiniți în drumul lor spre independeță, costurile terapiilor fiind ridicate.


| Scopul proiectului
    Scopul campaniei a fost de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor cu dizabilități, prin contribuirea la gradul de conștientizare a dificultăților cu care aceștia și părinții lor se lovesc zi de zi.

Pentru a ne atinge scopul, ne-am propus următoarele obiective:
1. Conștientizarea importanței respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități: de la locul de parcare destinat acestor persoane, până la promovarea unei abordări incluzive și prietenoase
2. Strângerea de fonduri pentru a asigura o parte din costurile asociate cu terapiile de recuperare din cadrul centrelor noastre


Greul devine ușor, ușorul devine normal! Greul devine ușor, ușorul devine normal! Greul devine ușor, ușorul devine normal!

| Aria geografica
    Național

| Rezumat
    Povestea nostră a început în 2019, când am înființat primul centru de recuperare pentru copiii cu paralizie cerebrală și afecțiuni neuromotorii din Galați. Încă de atunci am identificat două probleme majore ale copiilor cu dizabilități: lipsa respectării drepturilor lor și costurile ridicate ale terapiilor de recuperare.

Scopul campaniei noastre a fost îmbunătățirea calității vieții acestor copii prin creșterea gradului de conștientizare a dificultăților cu care se confruntă și strângerea de fonduri pentru a asigura o parte din costurile terapiilor. Ne-am propus două obiective: conștientizarea importanței respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități și strângerea de fonduri.

Pentru implementarea proiectului, am organizat activități atât offline, cât și online. În data de 3 decembrie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, am organizat o acțiune tip schimb de roluri, prin care am provocat clienții Sun Plaza București să petreacă câteva clipe într-un scaun cu rotile. Pe plan online, am provocat 100 de influenceri și personalități publice să posteze un mesaj de susținere pentru copiii cu paralizie, utilizând hashtagurile noastre. Am prezentat, de asemenea, trei povești ale copiilor cu dizabilități pentru a prezenta viața lor din perspectiva lor și a părinților și importanța terapiilor de recuperare.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți și imediați ai campaniei noastre sunt copiii din cadrul centrelor noastre de recuperare, care beneficiază de costuri reduse la terapiile de recuperare. Numărul beneficiarilor este de 150.

| Activitati
    Noi am condus campania pe două planuri: offline și online. Perioada de desfășurare a acestuia este noiembrie - decembrie 2022.

În data de 3 decembrie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, am organizat o acțiune tip schimb de roluri, prin care am provocat clienții Sun Plaza București să petreacă câteva clipe într-un scaun cu rotile. O astfel de acțiune are scopul de a crește empatia și gradul de conștientizare.

Pe plan online, am provocat 100 de influenceri și personalități publice să posteze, în data de 3 decembrie, pe rețelele de socializare un mesaj de susținere pentru copiii cu paralizie, utilizând hashtagurile noastre (#mabucurdeviata #greuldevineusorusoruldevinenormal #centrulmariarenata #centrulvasileandrei). Ne-am bucurat să răspundă invitației noastre numeroase persoane, inclusiv David Popovici, Benny Adegbuyi și mulți alții.

Totodată, am investit în campania online, prin prezentarea a trei povești: Andu - copilul minune, Patrick - prințul spiridușilor și Sara - copilul fericire. Rolul acestor povești a fost de a prezenta din perspectiva copiilor și părinților viața unui copil cu dizabilități și importanța susținerii continue a terapiilor de recuperare.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul a avut un impact pozitiv pentru beneficiari și grupul țintă.

Beneficiarii se bucură în continuare de tarif redus la terapiile din cadrul centrelor noastre de recuperare, terapii ce nu sunt ieftine deloc, cât și de terapii de recuperare de calitate.

Grupul țintă a fost emoționat de poveștile copiilor cu dizabilități, astfel crescând gradul oamenilor de empatie și susținere pentru persoanele cu dizabilități. Totodată a crescut și gradul de conștientizare a importanței drepturilor persoanelor cu dizabilități.


| Bugetul
    6700 LEI

| Parteneri
    Tedy Necula, Little Tailor, Fundația Motivation, Sun Plaza, BCR Social Finance

| Despre organizator
    Suntem o organizație non-profit născuți din dorința de a susține copiii cu dizabilități din toată țara. Ne extindem permanent activitatea și construim centre de recuperare prin care susținem terapia copiilor cu dizabilități. Oferim terapii de recuperare pentru copiii cu paralizie cerebrală infantilă în Galați și București și strângem fonduri pentru a asigura o parte din costurile terapiilor.

| Website proiect
    mabucurdeviata.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->