Participanti & Proiecte
GOVERNMENT OF CHILDREN 3D (I) / GUVERNUL COPIILOR 3D (I)
|
Organizator: Asociatia STORYSCAPES |
|
Categorie: Arta si cultura |
Scopul proiectului cultural Government of Children este de a crea un mediu în care viziunile copiilor să fie arhivate creativ prin intermediul filmului și al noilor tehnologii, și să fie ulterior perfecționate în mod constant, să devină vizibile și relevante, în așa fel încât aceștia să își exerseze spiritul civic și să își asume responsabilitate socială. Totodată, menirea proiectului este să creeze o formă de awareness în rândul categoriilor adulte pentru a le semnala că uneori copiii pot avea idei geniale pentru propriul lor viitor și atunci când ating această performanță merită încurajați și sprijiniți pentru a le aduce la viață.
Altfel spus, scopul proiectului este definirea unui cadru în care viziunea copiilor să devină vizibilă întregii societăți, pentru a da o voce publică unei categorii de vârstă ignorate în acest moment.
| Scopul proiectului
Government of Children este un univers transmedia accesibil tuturor, care împărtășește conținut original și care în egală măsură educă și inter-relaționează generații pentru atingerea unor idealuri civice comune.
Obiective specifice:
Dezvoltarea unui film stereoscopic care să arhiveze creativ viziunile copiilor cu privire la viitorul societății
Lansarea proiectului în mediul off-line (cinematografe, școli, festivaluri, universități New Media) și în mediul online (platforma web participativă) astfel încât să atingă categorii cât mai diversificate de public.
| Aria geografica
București + Brașov, Iași, Timișoara, Cluj, Tg-Jiu, Tg-Mureș, Botoșani, Caransebeș, Constanța, Oravița, Ploiești, Pitești, Reșița, Vulcan, Arad, Bistrița, Brăila, Criaova, Gura Humorului
| Rezumat
„Government of Children 3D” („Guvernul Copiilor 3D”) este un univers transmedia care constă în primul lung-metraj documentar 3D românesc, o platformă web participativă și o extensie VR. Proiectul a devenit unul dintre cele mai ambițioase proiecte de imaginație civică din România, cu o abordare scalabilă la nivel global.
100 de copii români cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani au fost invitați să imagineze și să descrie viitorul României pe termen scurt, mediu și lung cu toate dimensiunile ei: educaționale, economice, arhitecturale, sociale, tehnologice, civice, spirituale, constituționale, ori societale. Viziunile lor au fost arhivate creativ într-un film de debut regizat de Ioana Mischie.
Proiectul a fost lansat public pe 1 iunie 2019, având o perioadă de promovare a priori și ulterioară ongoing. Proiectul a fost lansat în 30 de cinematografe din întreaga țară și în zeci de școli din București, a fost selectat la festivaluri naționale precum Zilele Filmului Românesc sau prezentat în cadrul Decât o Revistă Live. A fost selectat în cadrul unor festivaluri internaționale precum Los Angeles 3D Film Festival. Numeroși protagoniști din film au fost invitați în cadrul unor dezbateri publice internaționale organizate de Global Shapers Bucharest Hub și multe altele. Proiectul a fost prezentat și în cadrul TEDxWomen Bold and Brilliant.
Obiectivele proiectului au constant în arhivarea artistică a imaginarului civic al copiilor și redarea unei conștiințe colective lor cu privire la design-ul societal. Cum percep copiii problemele lumii de astăzi? Cum ar imagina ei alternative sau soluții? Cum ar putea fi arhivate, ascultate și, poate, implementate opiniile lor la nivelul societății? Copiii nu au drept de vot în societatea contemporană, însă viziunile lor pot fi revoluționare.
| Date beneficiari
100 de copii protagoniști în film, familiile lor și familiile lor extinse 50 de artiști, tehnologiști, parteneri și profesioniști transdisciplinari implicați în realizarea proiectului și în promovarea lui
| Date beneficiari
3000 de spectatori ai filmului 3D/2D 3500 de oameni din comunitatea social media a proiectului Government of Children 150K persoane care au vizionat trailer-ul filmului
| Activitati
Proiectul Government of Children 3D a fost lansat public pe 1 iunie 2019. Lansarea proiectului a cuprins numeroase etape: user-testing (proiecții speciale pentru un număr limitat de oameni, desfășurate în spațiul CINETic), avanpremiere (proiecții pentru personalități din industrie), premiere (proiecții urmate de Q&A-uri cu protagoniștii din film), evenimente speciale - proiecte, dezbateri pentru copii (în cadrul Global Shapers, Moore Stephens), workshop-uri de imaginație civică, emisiuni televizate și emisiuni radio care i-au avut ca invitați pe o parte dintre copiii din film, dar și oameni-cheie din echipa creativă.
| Rezultatele proiectului
Copiii care au făcut parte din primul Government of Children în calitate de protagoniști au devenit conștienți de propria lor imaginație civică infinită și au căpătat încredere în propria voce. Mulți dintre ei sunt acum pasionați fie de arhivare creativă cinematografică, fie de a se implica în mod activ în societate. De exemplu, Martha, unul dintre copiii din proiect s-a înrolat ca voluntar într-o asociație pentru copii cu autism. Julia, un alt protagonist, și-a propus să creeze concerte caritabile.
Pentru echipa creativă a proiectului, întregul demers a reprezentat un act de pionierat conceptual (concept transmedia), tehnologic (primul documentar 3D din Romania), artistic (abordare colaborativa a set design-ului si a exprimarii vizuale a proiectului).
In perioada lansarii, numerosi copii din tara s-au declarat interesati de proiect, de a studia imaginatia civica in scoli. Website-ul Government of Children a primit primele viziuni arhivate cu ajutorul webcam-ului de la copiii din toata tara.
Pentru partenerii proiectului, intreaga etapa de lansare a adus vizibilitate sporita.
Scolile au devenit interesate de aceste demersuri artistice pentru arhivarea imaginatiei civice.
Universitatile New Media au preluat proiectul ca studiu de caz metodologic.
| Bugetul
49500
| Parteneri
STORYSCAPES, STUDIOSET, CINETic, Rogalski Damaschin
| Website proiect
www.governmentofchildren.com