close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Revista Atelierul



| Organizator:
    Asociatia Atelierul de Creatie
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Revista Atelierul este o platforma online de promovare a industriilor creative si culturale romanesti si internationale. Cu peste 6 milioane de vizitatori in primii 8 ani, Revista Atelierui isi propune sa creeze noi articole de marketing, PR, sa propuna noi interviuri scrise cu designerii de produs.

Revista Atelierul s-a creat in jurul notiunilor cheie: promovarea tinerilor designeri si creatori de produse, promovarea artei contemporane in domeniile artei decorative, mobilier, design de bijuterie, dezvoltarea in mod constant a acestei industrii creative in expansiune in spatiul cultural romanesc, facilitarea interventiei culturale promovarea evenimentelor de profil, valorificarea culturii nationale, accesul la cultura a unui public nou si sustinem abordari neconventionale de promovarea intr-o forma contemporana si digitala.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este valorizarea, promovarea industriilor creative si culturale din Romania, si din strainatate.
Realizam o selectie riguroasa a designerilor prezentati pe www.revista-atelierul.ro, cu standarde inalte de creativitate si calitate. Construim comunitatea acestor designeri si creatori de produse unicat la nivel national, incurajand debutul artistic, design-ul de produs vazut ca arta contemporana, promovarea patrimoniului cultural ca sursa de inspiratie pentru arta designerilor de produse, mobilitatea culturala si accesul facil la cultura.


Revista Atelierul Revista Atelierul Revista Atelierul

| Aria geografica
    toate orasele din Romania si Europa

| Rezumat
    Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro) este o platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi din străinătate. Revista Atelierul s-a poziţionat de la data fondării, în 2010, un promotor internaţional şi activ al produselor de autor şi de designer. Cu un număr de peste 6 milioane de cititori, în cei 8 ani de activitate am realizat un content de peste 2800 de articole, am promovat peste 1.500 de artişti și designeri de produs si suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil naţionale şi internaţionale. Revista Atelierul este un proiect al Asociaţiei Atelierul de Creaţie, şi din februarie 2018 este membră a reţelei internaţionale N.I.C.E Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe.

Revista ce a aparut din nevoia de a promova tot ceea ce inseamna design de produs de calitate, de a aduna la un loc creatii nascocite de minti creative si maini pricepute, prin intermediul vitrinelor de prezentare virtuale, analizelor de trend si interviurilor cu artistii din domeniu. Inca de anul trecut unul dintre subiectele dezbatute in cadrul proiectului Revista Atelierul este cel al promovarii culturii nationale si internationale prin intermediul obiectelor de autor si de a produselor de design realizate folosind temele si mijloacele prezentului.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi peste 35.000 de vizitatori unici/ lunar pe www.revista-atelierul.ro (publicul tinta in proportie de 60%, iar restul de 40% interesati de acest domeniu al industriei creative),

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt persoanele interesate de acest domeniu al industriei creative, care au acces la informatiile prezentate pe site

| Activitati
    Pregatirea proiectului a presupus organizarea echipei proiectului, echipa ce si-a pastrat aceeasi componenta in proportie de 80%.

Astfel pentru realizarea proiectului am pus in aplicare metode de cercetare si redactionale pentru realizarea articolelor, interviurilor, stabilirea de parteneriate media. Aceste echipe pastreaza contactul constant cu designerii si creatorii de produs prezentati pe site, Am ales aceasta abordare analizand evoluția comunitatii de creatori romani si comparand-o in permanenta cu comunitațile creatoare internationale. In urma acestei analize am observat lipsuri in doua directii: cea creativa si cea antreprenoriala, de aceea site-ul nostru www.revista-atelierul.ro are si o parte cu articole de marketing, PR, Branding, plagiat, rebranding, metode de calculare a preturilor.

Principalele proiecte :
- site-ul wwww.revista-atelierul.ro, activ si acum, cu peste 2600 de articole
- Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs
- swapurile Atelierul
- Scoala Atelierul pentru Antreprenori creativi
De asemenea avem o echipa de 30 de voluntari activi care se ocupa de parteneriatele nationale si internationale ale Revistei Atelierul.

Parteneriate internaţionale:
• Artistar Jewels Milano, Italia, 2016, 2017 ;
• L’Artigiano in Fiera, Milano, Italia, 2016;
• Dutch Design Week, Eindhoven, Olanda (din 2015);
• Tendence Messe, Frankfurth, Germania;
• Ambiente Messe Frankfurt, Germania;
• Dawanda Designmark, Munchen, Germania;


| Rezultatele proiectului
    Un rezultat anticipat al acestui proiect era formarea şi dezvoltarea comunităţii designerilor şi creatorilor de produs la nivel naţional mai intai si ulterior international. Putem afirma că acest lucru a fost realizat, publicul vizitator al site-ului conştientizând nevoia creării şi mai ales dezvoltării în mod real a unei astfel de comunități online, cum este www.revista-atelierul.ro Un alt argument pentru atingerea acestui rezultat aşteptat, avem public vizitator din toate orasele din Romania, cu predilectie din Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Constanta, Brasov.

Considerăm că peste 50% dintre vizitatorii site-ului apreciază produsele de autor şi înţeleg de ce un produs de autor este o investiţie bună. De asemenea, peste 20% dintre vizitatori apreciează produsele de autor şi le oferă statutul de operă de artă, achizitionand lucrari prezentate pe site, direct de la producator.


| Bugetul
    10000

| Parteneri
    Romexpo, AFCN, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Assamblage, UAUIM, ICR, Institutul Cultural Francez, Casa Artelor, Centrul de cultura Urbana, Casino din Cluj Napoca

| Website proiect
    www.revista-atelierul.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes