close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Leaders Experience



| Organizator:
    Fundatia LEADERS
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Leaders Experience a pornit în 2017 în urma unui proiect cu același tip de beneficiari, Leaders School, pornit in 2007 pe parcursul căruia am sesizat nevoia participanților de a-și antrena specific competențele de leadership, prin program oferindu-le astfel contextul în care să își pună baza unor abilități esențiale, să le accelereze creșterea și să-i aducă mai aproape de viziunea lor personală și profesională. Am creat un program prin care să se creeze lideri în toate domenile și structurile de activitate ale României și să ofere tinerilor cu potențial declarat acces la resurse și la un network puternic. Așadar, la baza programului Leaders Experience a existat un feedback al participanților din cele aprox. 20 de ediții Leaders School și o cercetare privind nevoile și competențele necesare unor tineri profesioniști de acțiune.

| Scopul proiectului
    Scopul programului Leaders Experience este de a antrena tinerii cu potențial pentru a deveni viitoarea generație de lideri responsabili cu scop și obiective asumate pentru ei și comunitate.
Obiective:
1. Realizarea unui parcurs educațional prin care participanții să își dezvolte abilitățile de leadership și să își exploreze potențialul
2. Realizarea unui design de program prin care fiecare pariticipant să lucreze la identificarea și formularea scopului personal/profesional, a planului de acțiune și a obiectivelor de învățare
3. Organizarea programului astfel încât cele 3 relații să fie abor


Leaders Experience Leaders Experience Leaders Experience

| Aria geografica
     București, Ploiești, Craiova, Brașov, Iași, Cluj, Piatra Neamț, Sibiu, Timișoara, Oradea, Pitești

| Rezumat
    Leaders Experience ajută tinerii să identifice drumul ce duce spre îndeplinirea obiectivelor în plan personal/profesional. Nevoile identificate sunt stabilirea scopului, poziționarea ca viitori lideri, explorarea abilităților la maximum pentru a atinge perfomanța în domeniile dorite, să dezvolte cele trei relații importante: cu sine, cu ceilalți și cu comunitatea.
Astfel, programul are la nivel de obiective să antreneze opt competențe esențiale de leadership prin învățare experențială pentru cei 20 de participanți/ediție. Fiecare ediție a programului se desfășoară pe parcursul a șase luni, atât online, cât și fizic. Programul cuprinde sesiuni unu-la-unu de coaching de performanță, bootcamp-uri dedicate competențelor de leadership, surse de inspirație autohtone, o provocare de leadership de 24 de ore, precum și o etapă de realizare și implementare de proiecte în comunitate.
Participanții, tineri profesioniști cu maximum 6 ani de experiență, au avut astfel posibilitatea de a analiza parcursul lor profesional până în prezent și de a aborda blocajele și punctele unde există loc de îmbunătățire prin intermediul învățării experiențiale și al coaching-ului de performanță.
La nivel de rezultate, în total, în perioada 2020 – 2022, 60 de participanți și-au antrenat competențele de leadership, și-au clarificat scopul și viziunea, și-au dezvoltat obiectivele de învățare. Au fost implementate 9 proiecte în comunitate în domeniile:
- sănătate mintală
- siguranță online
- formarea unei biblioteci în Școala Gimnazială ”Maria Brindea”, Pesac, Timiș
- lupta împotriva risipei alimentare, strângere de fonduri pentru ”Hopes and Homes for Children”
- suport comunității de tineri antreprenori
- arhitectură&design
- campanie de donare de sânge, aprox. 100 de donatori


| Date beneficiari direcţi
    In raportul de activitate apare: - Tineri profesioniști, 23-30 de ani, motivați să crească și să își transforme punctele slabe, precum și să își perfecționeze punctele forte - Profesioniști cu experiență 3-6 ani - fie persoane care au ajuns într-un impas și au nevoie de ajutor pentru a-l depăși, fie persoane care se pregătesc să preia un nou rol și simt nevoia unui plan de acțiune și de gestionare a resurselor - Tineri de acțiune plini de ambiție și energie care văd provocările ca pe o oportunitate de învățare.

| Activitati
    1. Elaborare concept program & plan de promovare (fizică și online)
2. Atragere finanțare program
3. Organizare evenimente tip demo de 3h, fizic, în București
4. Contactare și promovare prin parteneri media
5. Mobilizarea absolvenților din edițiile trecute pentru promovare
6. Recrutare și selecție participanți&speakeri
7. Recrutare și selecție companii de training
8. Susținere cursuri cu traineri LEADERS
9. Selecție și propunere locație desfășurare activități
10. Cercetare asupra pieței
11. Consultanță financiară pentru participanți în vederea finanțării participării
12. Desfășurarea activităților din program pentru grupa de participanți (3 sesiuni de coaching,
2 bootcamp-uri fizice, provocare de 30 de zile online, 2 zile de training pentru stabilirea proiectelor în comunitate – online, 2 luni implementare a proiectelor stabilite, festivitatea de absolvire)
13. Follow-up&Feedback



| Rezultatele proiectului
    60 de participanți, 93% dintre aceștia cu prezență de 100%, la toate etapele programului
Participanții și-au setat 3 obiective de învățare pe parcursul programului, pe care apoi le-au dus mai departe în viața de zi cu zi.
Au reușit să își stabilească o direcție profesională/personală și un plan de acțiune, să ia decizii sănătoase pentru ei și parcursul lor (reconversie profesională, să inițieze proiecte care erau de mult în planificare, dar nu în acțiune, să avanseze pe posturi de conducere în companiile în care lucrează).
Au înțeles care sunt abilitățile cheie și cum să relaționeze.
8 competențe antrenate – pentru fiecare participant în mod diferit, în funcție de nevoile de dezvoltare (viziune personală, self-leadership, decision making, inițiativă, managementul relațiilor, reziliența psihologică, antigratificare instantă, prezența pentru influență).
Prin proiectele în comunitate și prin provocarea practică de leadership de 24 de ore (care se desfășoară în primul bootcamp) au fost ajutate sau s-a interacționat cu impact pentru aprox. 700 de persoane la nivel național.
Cel puțin 2 proiecte în comunitate și-au continuat campaniile de conștientizare online și după ce participarea în program s-a încheiat.


| Bugetul
    486,981 LEI

| Parteneri
    Companii partenere: Raiffeisen Bank, Servier Pharma, Autonom, Garret Motion, AT Kearney, Renault Group, Coca-Cola HBC Organizații/instituții: Center for Creative Leadership, Horse Touch, American Hotel Academy, Caravana cu medici, Rubik Hub, IAA, Social Impact Award, FASMR - Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, FASFR - Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Farmacie din România, Codette, Grils who code, Asociația SCUT Brașov

| Despre organizator
    Fundația LEADERS formează și sprijină oamenii care au valorile necesare pentru a deveni liderii responsabili. Misiunea noastră este să le declanșăm potențialul și să formăm lideri români vizionari, responsabili, curajoși. Am început această misiune în urmă cu 23 de ani prin implementarea de programe în peste 50 de orașe din România care lucrează cu peste 35.000 de participanți până acum în proiecte de leadership care se adresează generațiilor tinere de liceeni, studenți, tineri profesionistii.

| Website proiect
    https://leaders.ro/programe/experience/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->