close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Salahorul apelor - 24h de inot din dragoste pentru pacientii HOSPICE



| Organizator:
    HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Romania sunt 150.000 de persoane care au nevoie de ingrijire paliativa si doar 6% dintre cei care au nevoie de ingrijire de tip hospice au acces la servicii specializate de ingrijire paliativa. Nevoia de ingrijire este covarsitoare si beneficiarii serviciilor sunt copii, tineri si adulti - persoane din toate clasele sociale.
Nevoia de sustinere a serviciilor HOSPICE si de dezvoltare a acestor servicii a dictat necesitatea de a gasi noi modalitati, inovative si originale de strangere de fonduri care sa implice comunitatea locala si sa sustina eforturile de informare si de crestere a vizibilitatii acestor servicii.


| Scopul proiectului
    Obiectivele evenimentului au fost in primul rand de strangere de fonduri si de comunicare:
- strangerea unei sume de minim 30.000 de lei si inscrierea unui numar de 200 de inotatori
- comunicare la nivel national si preluarea mesajului pe mediile principale: tv, radio, presa scrisa si presa online.
- organizarea unui eveniment de calitate si oferirea unei experiente unice pentru intotatori si sustinatori


Salahorul apelor - 24h de inot din dragoste pentru pacientii HOSPICE Salahorul apelor - 24h de inot din dragoste pentru pacientii HOSPICE Salahorul apelor - 24h de inot din dragoste pentru pacientii HOSPICE

| Aria geografica
    Romania

| Rezumat
    In Romania sunt 4,5 milioane de persoane care au pe cineva drag afectat de o boala incurabila si doar 6% dintre cei care au nevoie de ingrijire de tip hospice au acces conform unui sondaj IMAS comandat de HOSPICE Casa Sperantei in 2007. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca in Romania sunt peste 150.000 de persoane care au nevoie de ingrijire specializata de tip hospice (ingrijire paliativa). Nevoia de ingrijire este asadar covarsitoare si urgenta.
Pentru sustinerea acestor servicii sunt necesare eforturi de coroborate de strangere de fonduri dar si de comunicare pentru ca tot mai multe persoane sa afle de existenta serviciilor.
Ideea unui eveniment de strangere de fonduri prin inscrierea de inotatori intr-o competitie de inot caritabil nu este originala insa pentru UltraSwim 2014, inotatorii au fost invitati sa 'vanda' lungimi de bazin si sustinatorii sa ofere o suma modica pentru fiecare lungime de bazin. Au fost 200 de inotatori profesionisti si amatori, printre ei si personalitati sportive precum Anca Patrascanu,Octavian Belu, Carmen Bunaciu si Camelia Potec.
Evenimentul de strangere de fonduri a avut asadar un concept simplu si un potential de strangere de fonduri important. Componenta de comunicare a fost de aceasta data cea mai importanta. Odata cu dorinta lui Remus Miron de a inota 24 de ore consecutive pentru sustinerea serviciilor HOSPICE, fundatia a valorificat foarte bine capitalul de PR al acestui record national si a facut dintr-un eveniment cu impact local, unul national si international.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    UltraSwim 2014 a fost mai mult decat un eveniment de strangere de fonduri. Fondurile stranse s-au tradus in 127 de vizite la domiciliul pacientilor si 57 de zile de internare pentru 4 pacienti cu boli incurabile.
Dincolo de beneficiile reale pe care acest eveniment le-a avut in viata pacientilor HOSPICE, componenta de comunicare a avut un impact peste asteptari si astfel mesajul HOSPICE a beneficiat de o preluare extraordinara in massmedia.


| Bugetul proiectului (in RON)
    5000

| Parteneri
    HOSPICE Casa Sperantei, Smartatletic, Complexul Olimpic Roman de la Izvorani, BGS, Sport.ro

| Website-ul proiectului
    http://www.hospice.ro/ultra_swim_challenge/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes