Participanti & Proiecte
Institutul pentru Fericire
|
Organizator: Institutul pentru Fericire |
|
Categorie: Educatie, Invatamant, Cercetare |
Punctele de pornire ale proiectului sunt problemele sociale care exista in Romania, rezultatul raportului ONU care indica faptul ca 60% dintre romani declara ca sunt nefericiti si concluziile studiilor care atesta ca oamenii de succes apartin unor comunitati. Astfel, am considerat ca la baza fericirii sta reconstruitrea societatii romanesti din punctual de vedere al coeziunii sociale si al unei mentalitati sanatoase.
Am organizat evenimente in toata tara si, prin intalniri si dezbateri cu peste 6500 de persoane, am identificat din ce in ce mai multe tipuri de nevoi si de activitati prin care le putem satisface. Astfel a reiesit in mod evident dorinta de conectare la comunitate, la activitati care sa le dezvolte oamenilor punctele forte.
| Scopul proiectului
Scopul Institutului pentru Fericire a fost cresterea masurabila a gradului de fericire in Bucuresti, prin activitati bazate pe psihologia pozitiva dedicate dezvoltarii personale. Scopul proiectului a fost sa cream si sa dezvoltam primul centru de educatie intergata pentru fericire din Romania, unde membrii sa beneficieze de sesiuni de coaching de grup, coaching individual, ateliere de lucru, difuzari de documentare, ore de meditatie si practica yoga si de biblioteca cu literatura specializata, toate acestea pentru a creste vizibil gradul de fericire al participantilor la activitati.
| Aria geografica
Bucuresti
| Rezumat
Fericirea este cauza unei vieti implinite si rezultatul unei mentalitati potrivite.Este dovedit faptul ca oamenii fericiti au relatii mai stranse,castiga mai multi bani si au cariere de succes.Pe de alta parte, conform studiului realizat de ONU in 2012, Romania este cea mai nefericita tara din UE.In 2013, Romania este in continuare printre cele mai nefecirite tari din UE, alaturi de Ungaria si Bulgaria.
Institutul pentru Fericire, proiectul Asociatiei Initiativa pentru Fericire,este primul centru de educatie in psihologie pozitiva din Bucuresti,unde membrii beneficiaza de sesiuni de coaching de grup,coaching individual,ateliere de lucru,difuzari de documentare,ore de meditatie si practica yoga si de biblioteca cu literatura specializata,toate acestea pentru a creste vizibil gradul de fericire al participantilor la activitati.
Proiectul s-a nascut ca urmare a nevoii de coeziune sociala si de implicare in grupuri cu interese comune a oamenilor din Bucuresti.La baza activitatii noastre stau nevoia oamenilor de discutii directionate sau libere despre subiecte ce apartin domeniului dezvoltarii personale (coeziune sociala,misiunea personala,determinarea valorilor personale,empatie,comunicare eficienta,incredere in sine etc),dorinta de a impartasi idei cu alte persoane, de a socializa si de a beneficia de cursuri cu impact pozitiv.
Lunar,aproximativ 200 de persoane au participat la evenimentele noastre.Obiectivul principal al proiectului a fost sa aduca saptamanal impreuna cel putin 50 de persoane cu interese comune,prin activitati cu focus pe dezvoltare personala.Activitatile pe care le desfasuram impreuna cu instructori si traineri specializati sunt:sesiuni de coaching,ateliere de lucru,cursuri de psihologie pozitiva,difuzari de documentare,ore de meditatie si practica yoga.
| Date beneficiari
| Rezultatele proiectului
Cel putin 70% din oamenii ce au participat la o activitate au revenit si cu alte ocazii la Institutul pentru Fericire.Oamenii prezenti la evenimentele noastre au sesizat imbunatatiri in relatia cu ei insisi si cu ceiallti,cresterea increderii in sine,cresterea gradului de socializare,imbogatirea cunostintelor si schimbarea mentalitatii,dar si cresterea succesului profesional.
Prezenta oamenilor in numar mare la evenimente si feedback-ul pozitiv pe care l-am primit ne incurajeaza sa continuam si chiar sa extindem acest proiect. Majoritatea persoanelor care vin la un eveniment, revin apoi si la altele organizate de catre noi, iar comunitatea pe care am creat-o este in continua expansiune.
Am oferit un mediu in care participantii sa practice dezvoltarea personala prin coeziune sociala, leadership, misiunea personala, determinarea valorilor personale, empatie, comunicare eficienta, incredere in sine etc., si astfel proiectul Institutul pentru Fericire s-a extins in mod organic, integrand constant feedback-ul si nevoile participantilor in activitatile noastre.
| Bugetul proiectului (in RON)
80000
| Parteneri
Proiectul Institututl pentru Fericire este initiat de Asociatia initiativa pentru Fericire, iar printre sustinatorii nostri se numara: Curtea Veche, Asociatia ROI, Paradisul Verde, Accenture, HP, Pure Clean, Connect Hub, Magic FM.
| Website-ul proiectului
www.ipf.ro