Participanti & Proiecte
O sansa calda
|
Organizator: Asociatia Sansa Ta |
|
Categorie: Programe |
De la infiintarea sa in anul 2011, Asociatia Sansa Ta a reusit sa inregistreze date privind persoanele fara adapost (copii, tineri, familii cu copii, varstnici) din Bucuresti si Ilfov, oameni care in afara unui sprijin material au nevoie si de foarte multa intelegere, compasiune, de un suflet cald. Proiectul "O sansa calda" initiat de Asociatia Sansa Ta in parteneriat cu Asociatia Studenteasca AMICUS urmareste sa ofere suport oamenilor defavorizati, incat acestia sa nu perceapa numai obstacole si limitari, ci sa fie ajutati ca viata lor sa cunoasca o imbunatatire vizibila. Pe masura ce unii dintre beneficiari isi vor rezolva o parte din problemele cu care se confrunta, noi beneficiari vor fi integrati in acest program.
| Scopul proiectului
Scopul proiectului este acela de imbunatatire a calitatii vietii oamenilor nevoiasi prin suportul acordat de catre persoanele fizice si juridice din Bucuresti si Ilfov care manifesta sensibilitate fata de nevoile aproapelui. Obiective: 1. Oferire masa calda zilnic pentru 100 familii nevoiase; 2.Oferire pachet lunar alimente, haine, produse ingrijire pentru 30 familii nevoiase; 3.Consiliere, asistare, indrumare a 50 persoane fara adapost, marginalizate social, pentru conditii de viata si sanatate mai bune, crestere respect de sine; 4.Asistenta medicala gratuita pentru 30 persoane fara adapost
| Aria geografica
Bucuresti
| Rezumat
Pe baza datelor inregistrate privind persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov Asociatia Sansa Ta a constatat ca, traind in conditii precare sunt expusi riscului imbolnavirii, delicventei, excluziunii sociale. Adesea, nu au acte de identitate, nu pot obtine ajutoare, nu pot fi pensionati medical, nu sunt angajati cu forme legale, nu se pot inscrie la scoala, nu-si pot efectua analize medicale. Ca atare, Asociatia Sansa Ta, a initiat programul “Suport pentru asigurare hranei necesare persoanelor defavorizate din Bucuresti si Ilfov”, in perioada 2011-2018 a derulat proiectul “O sansa calda”. Scopul: imbunatatirea calitatii vietii persoanelor defavorizate prin participarea persoanelor fizice si juridice din Bucuresti si Ilfov care manifesta sensibilitate fata de nevoile aproapelui. Obiective: oferirea mesei calde zilnice; oferirea unui pachet lunar cu alimente, haine, produse ingrijire; consiliere, asistare, indrumare persoane fara adapost; asistenta medicala gratuita. Grup tinta: familii nevoiase cu copii sau familii fara adapost, tineri fara adapost, persoane in varsta fara adapost. Proiectul s-a mediatizat prin mass-media, comunicate de presa, retele de socializare. Efect: s-au inscris 100 voluntari si numeroase persoane fizice si agenti economici care au facut sponsorizari. Voluntarii au pregatit si distribuit ceai cald, sendvisuri pentru 900 de persoane. Au fost ajutati de unii beneficiari care aveau capacitatea si au dorit sa se implice activ in implementarea proiectului. Cu produsele colectate au fost pregatite pachete si distribuite la 50 de familii. 80 dintre membrii grupului tinta au participat la consiliere psihologica, instruire igiena personala. Medicul voluntar a acordat asistenta medicala si a distribuit medicamente la 45 de persoane.
| Date beneficiari
Persoane fara adapost si copii care provin din familii dezorganizate.
| Date beneficiari
Comunitatea locala in care se gasesc aceste persoane fara adapost
| Activitati
1.Formare echipa de proiect, mobilizare si instruire voluntari. 2.Planificare detaliata activitati si stabilire responsabilitati in cadrul echipei. 3.Informare si promovare proiect in comunitate pentru constientizarea si sensibilizarea opiniei publice cu privire la persoanele marginalizate social. 4.Identificare grup tinta dupa criteriile stabilite in proiect, inregistrare beneficiari selectati. 5.Colectare alimente, imbracaminte, produse ingrijire si pregatire pachete lunare pentru beneficiari. 6.Distribuire pachete lunare catre beneficiari. 7.Pregatire si distribuire a hranei catre beneficiari. 9.Organizare sedinte de consiliere si asistare beneficiari in scopul imbunatatirii conditiilor de viata si sanatate si cresterea respectului de sine. 10.Colectare medicamente si produse sanitare pentru asistenta medicala beneficiari. 11.Acordare asistenta medicala beneficiarilor ori de cate ori este nevoie. 12.Sedinte de lucru cu echipa de proiect pentru analiza rezultate inregistrate si stabilire masuri de remediere a problemelor aparute pe parcursul derularii proiectului. 13.Monitorizare si evaluare proiect. 14.Finalizare proiect si publicare rezultate inregistrate.
| Rezultatele proiectului
1.Cresterea capacitatii de a se adapta si a se integra in societate a persoanelor defavorizate. 2. Instruirea si responsabilizarea persoanelor fara adapost in vederea asigurarii prin propriile eforturi a unui nivel decent de trai. 3.Imbunatatirea abilitatilor si cresterea capacitatii de autogospodarire a persoanelor fara adapost. 4. Diminuarea comportamentelor negative ale copiilor si tinerilor fara adapost, formarea unor comportamente cat mai apropiate de cele normale. 5. Diminuarea sentimentului marginalizarii si al excluderii copiilor care provin din familii nevoiase. 6. Imbunatatirea situatiei familiilor nevoiase si cresterea capacitatii lor de a-si intretine copiii in conditii decente. 7. Imbunatatirea starii de sanatate si a conditiei sociale a persoanelor fara adapost. 8. Ridicarea nivelului de relationare interpersonala, de socializare a persoanelor defavorizate. 9. Schimbarea mentalitatii opiniei publice cu privire la starea persoanelor defavorizate, marginalizate social. 10. Sensibilizarea comunitatii locale, persoane fizice si juridice cu privire la dificultatile si nevoile persoanelor fara adapost, a familiilor nevoiase cu copii. 11. Diversificarea activitatilor desfasurate de Asociatia Sansa Ta in parteneriat cu Asociatia Studenteasca AMICUS si adaptarea serviciilor sociale prestate la nevoile beneficiarilor.
| Bugetul
30000
| Parteneri
Asociatia Studenteasca AMICUS; Scoala Nr. 17; Scoala internationala “Mark Twain”; Scoala Lauder Reut; “Ospataria de sus, Restaurant Potcoava, clubul Rapid, Liceul Mihai Ionescu,
| Website proiect
www.asociatiasansata.ro