close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Programul "inCerc" de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei



| Organizator:
    Asociatia Medicover
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Programul „înCerc“ a fost implementat pentru prima oară în Polonia, în 2013, de către Fundația Medicover, sub denumirea „PoZdro!“. A fost dezvoltat cu ajutorul unor specialiști ai Universității din Gdansk, care au identificat similitudini între cele două țări din punct de vedere a prevalenței diabetului zaharat la copii. În România, orașul Ploiești este primul din țara noastră în care se implementează acest program de prevenție, fiind ales în baza statisticilor studiului PREDATORR privind prevalența diabetului în România.
Studiile care au stat la baza celor două programe au arătat că speranța de viață a copiilor născuți după anul 2000 este mai mică decât cea a părinților lor din cauza prevalenței din ce în ce mai ridicate a bolilor civilizației, cu precădere a diabetului zaharat de tip 2 la copii.


| Scopul proiectului
    Programul "înCerc" are drept obiectiv evaluarea a peste 12.000 de copii de clasa a V-a din România, cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației; dintre aceștia, aproximativ 3.000 de copii cu risc vor lua parte la următoarea etapă gratuită, Asistența Individuală Integrată, care va avea drept scop îmbunătățirea stilului de viață.

Programul "inCerc" de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei Programul "inCerc" de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei Programul "inCerc" de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei

| Aria geografica
    Ploiești, al doilea oraș (încă nu este stabilit)

| Rezumat
    

| Date beneficiari
    12.000 de copii de clasa a V-a din România

| Date beneficiari
    Familiile a peste 12.000 de copii de clasa a V-a din România, opinia publică

| Activitati
    Programul are două etape: Analiza Complexă de Sănătate și Asistența Individuală Integrată. În cadrul Analizei Complexe de Sănătate, tutorii legali își exprimă acordul asupra evaluării gratuite și non-invazive a stării de sănătate a copiilor lor. Pe baza unor teste certificate de specialiștii Programului, copiii calificați cu risc de diabet zaharat de tip 2 și familiile acestora sunt invitați să ia parte la sesiunile individuale de consiliere, desfășurate cu sprijinul a patru specialiști, pe parcursul a 18 luni.
Până în prezent, peste 1.000 de copii ploieșteni de clasa a V-a din 30 de școli din Ploiești au fost evaluați, iar mai bine de 300 dintre aceștia au fost invitați să ia parte la consilierea individuală.
Aceste etape ale Programului vor fi replicate în cel de-al doilea oraș din România în care acesta va fi lansat, în cea de-a doua jumătate a anului 2018.


| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    0

| Parteneri
    Asociatia Medicover, Medicover, Synevo, Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociația Română pentru Studiul Obezității

| Website proiect
    www.in-cerc.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes