close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MagiCAMP, tabara copiilor diagnosticati cu cancer



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Motorul aparitiei taberelor MagiCAMP, pentru copiii diagnosticati cu cancer, a fost nevoia acuta ca micii pacienti sa isi recapete o parte din ceea ce boala le-a rapit: copilaria. Deseori, singura aventura pe care ei o cunosc este drumul intre casa si spital si, daca sanatatea le permite, mersul la scoala. Pentru multi dintre copiii cu afectiuni oncologice, afectiuni aflate uneori in stadii avansate sau terminale ale bolii, taberele MagiCAMP sunt singurele in care pot merge sau vor fi mers vreodata. Starea de sanatate nu le permite sa mearga intr-o tabara normala si sa se bucure, ca orice pusti de varsta lor, lucru care ii izoleaza si ii face neincrezatori in ei insisi, dependenti de cei din jur, retrasi si lipsiti de abilitati sociale.

| Scopul proiectului
    Taberele de vara MagiCAMP au ca scop reintegrarea sociala a copiilor diagnosticati cu cancer, deseori respinsi de o societate care nu stie ce sa faca cu ei, redarea increderii in ei insisi a copiilor, a independentei fizice si emotionale, cresterea stimei de sine si a puterii de a lupta cu boala. Obiectivele noastre sunt identificarea nevoilor reale ale acestor copii si ale familiilor lor, pentru un impact pozitiv cat mai mare, si dezvoltarea de programe pe tot parcursul anului, precum consiliere psihologica, actiuni de asistenta sociala pentru ajutorarea familiilor si evenimente pentru copii.

MagiCAMP, tabara copiilor diagnosticati cu cancer MagiCAMP, tabara copiilor diagnosticati cu cancer MagiCAMP, tabara copiilor diagnosticati cu cancer

| Aria geografica
    Toate judetele din Romania plus orase din Republica Moldova

| Rezumat
    MagiCAMP e tabara speciala pentru copiii diagnosticati cu cancer, fie ca au invins sau inca lupta impotriva bolii, sub discreta supraveghere a medicilor oncopediatri. In 2014 tabara si-a deschis portile pentru 31 de copii, in 2015 pentru 82, in 2016 peste 180 de copii, iar in 2017 pentru 220 de copii. In 2018, in doar cateva luni, estimam ca vom intampina in taberele de vara 250 de copii diagnosticati cu cancer si leucemie, care au suferit arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag si au nevoie de terapie specializata.
Pentru copil si pentru familia lui, cancerul inseamna o schimbare radicala a stilului de viata, o redefinire la 180 de grade a provocarilor pe care le au de trecut. Intreaga atentie si toate resursele se indreapta asupra copilului bolnav si supravietuirii acestuia. Timpul petrecut in familie, bucuria, joaca, toate sunt inlocuite de radioterapie, chimioterapie, consultatii, investigatii, proceduri medicale dureroase. Sarbatorile si zilele de nastere ale membrilor familiei trec fara a mai fi marcate. Concediile nu mai exista, exista doar internari. Nu mai exista excursii, exista drumuri intre spitale.
Fata de tot acest greu, noi credem ca primul lucru pe care putem si suntem datori sa il recastigam pentru acesti copii este joaca. “Joaca la greu” - motto-ul nostru.
La MagiCAMP, lucrurile sunt simple: timp de o saptamana, toate sunt lasate la o parte pentru a face loc unei tone de joaca - muzica, tir cu arcul, spectacole de magie, parc de aventura in padure, calarie, teatru, vizite surpriza ale starurilor, piscina, spectacole, tiroliana, foc de tabara, totul pregatit minutios si discret supravegheat de entertaineri, de voluntari special pregatiti si de psihologi si de medicii curanti ai micutilor. Specialiştii numesc aceste lucruri recreere terapeutica.


| Date beneficiari
    Directi: 230 de copii cu afectiuni oncologice, care au suferit arsuri grave, care au pierdut pe cineva drag sau care sunt vulnerabili social, cu varste intre 6 si 16 ani, care au redescoperit ce inseamna copilaria si joaca. Indirecti: Peste 1000 de beneficiari indirecti. Familiile copiilor diagnosticati cu cancer, parintii, fratii si bunicii micilor pacienti, pusi in situatii imposibil de imaginat. Diagnosticarea cu cancer schimba complet paradigma unei familii, al carei ritm este exact cel al copilului bolnav. Familiile nu mai pot asigura de multe ori lucruri elementare pentru viata de zi cu zi, ceea ce pune o presiune enorma pe adulti si ii impiedica pe copii sa isi traiasca copilaria.

| Date beneficiari
    Copii cu afectiuni oncologice, care au suferit arsuri grave si care au pierdut pe cineva drag

| Activitati
    #Realizarea de parteneriate pe termen mediu si lung cu parteneri, in vederea implementarii proiectului
#Crearea unei comunitati de voluntari in jurul copiilor care sa fie in permanenta legatura cu copilul si familia lui, “racordat” la nevoile lui, si care il sustina, in toate modurile posibile, pe tot parcursul tratamentului si in procesul de recuperare, fizica si psihica
#Selectarea si pregatirea voluntarilor atat pentru taberele de vara, cat si pentru celelalte proiecte MagiCAMP. Daca beneficiarii sunt in centrul oricarei actiuni desfasurate, voluntarii sunt cei care ne ajuta sa creste frumos si sustenabil fiecare dintre proiectele MagiCAMP. Voluntarii sunt de multe ori inspiratie pentru copii!
#Realizarea de programe special gandite pentru – si cu – copiii cu afectiuni oncologice
#Colaborarea cu medicii oncopediatri din toata tara pentru identificarea nevoilor medicale ale copiilor si sustinerea lor pe tot parcursul proceselor medicale. Cresterea unei comunitati medicale in acest sens.
#Siguranta fizica a copiilor pe tot parcursul actiunilor noastre, tabere, intalniri sau evenimente special, gratie echipei medicale, voluntare, si a voluntarilor implicati
#Comunicarea transparenta catre parteneri, donatori si sponsori a tuturor actiunilor noastre, astfel incat fiecare sa poata urmari exact traseul votului de incredere acordat
#Realizarea de parteneriate in vederea comunicarii si promovarii proiectului


| Rezultatele proiectului
    Reactiile primite in urma taberelor MagiCAMP au venit imediat atat de la copii, cat si de la parintii acestora, care au semnalat imbunatatiri in starea de spirit a copiilor, in increderea in sine, in capacitatile de comunicare si implicare, in rasul si bucuria lor, cat si de la medicii implicati in proiect, care au subliniat importanta proiectului ca si ancora pentru copii. Copii introverti s-au transformat, dupa o saptamana de tabara si interactiunea cu voluntarii si entertainerii de top, in pusti veseli, comunicativi, receptivi. Reactii extrem de puternice au venit si din partea voluntarilor si a partenerilor nostri, care au ramas alaturi de proiect si de copii si familiile lor.
In 2017, din dorinta de a intelege impactul real al taberelor asupra copiilor - facem bine ce facem, suntem de folos? - am initiat un studiu studiu psihologic, realizat si coordonat de o echipa de terapeuti specializati in lucrul cu copiii aflati in situatii vulnerabile. Vom avea aceste rezultate in foarte scurt timp, in acest moment terapeutii si sociologii, extrag si expun concluziiile. Suntem si noi foarte foarte nerabdatori sa le aflam!


| Bugetul
    2000000

| Parteneri
    Vodafone, Kaufland, C&A, Weber, Novartis, Naos, Isopan, Aqua Carpatica, B.D.G, Schneider, Menatwork, Paul, Teletrans, Unicredit Bank, Ariston, Brenntag, Kosarom, Flanco, Dormeo, Amway, Far Est si multi multi altii.

| Website proiect
    www.magicmakers.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes