Participanti & Proiecte
#cudrag pentru viitor
|
Organizator: Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad |
|
Categorie: Sanatate |
Până în prezent, secția nu a dispus de o separare corespunzătoare a sectorului septic de cel aseptic, saloanele aveau o suprafață cu, mult sub limita minimă admisă, nu permiteau separarea obligatorie pe grupele de vârstă și pe sexe, iar grupurile sanitare erau comune și insuficiente. Pe lângă compartimentarea saloanelor, în cadrul proiectului am mobila și dota corespunzător fiecare salon cu mobilier medical, televizor, frigider, climatizare, priză de oxigen și aspirație etc., pentru a corespunde normelor legale și a fi la standarde europene.
| Scopul proiectului
Unul din principalele obiective ale campaniei est creșterea calității actului medical ce se desfășoară în Compartimentul Clinic de Boli Infecțioase Copii Arad, și anume:
- îmbunătățirea semnificativă a condițiilor hoteliere oferite copiilor bolnavi și însoțitorilor, prin aducerea unei clădiri în vârstă de 100 de ani la standardele secolului 21;
- dotarea Compartimentului Clinic Boli Infecțioase Copii Arad cu aparatură de monitorizare și fluide medicale, obligatorii pentru asistență medicală de calitate;
- optimizarea condițiilor de muncă a personalului angajat în Compartimentul B.I.C ARAD
| Aria geografica
Orasul Arad si tot Judetul Arad
| Rezumat
Încă de la începutul implicării noastre în ajutorarea copiilor de la Spitalul Județean Arad, nu am putut să trecem cu vederea condițiile deplorabile pe care micuții internați erau nevoiți să le suporte (mizerie, igrasie, mobilier învechit și deteriorat, gândaci în saloane, șobolani în rețeaua de apă etc.) După protestul în stradă a mai multor mămici împotriva sistemului medical din Arad, care viza în special Secția de Boli Infecțioase Copii, am simțit că e momentul să tratăm acest aspect cât mai serios și să ne implicăm activ în reabilitarea acesteia. Astfel, am făcut apel la implicarea arădenilor în una din cele mai mari campanii umanitare locale de până acum, „Cu drag pentru viitor’’.
Până în prezent, secția nu a dispus de o separare corespunzătoare a sectorului septic de cel aseptic, saloanele aveau o suprafață cu, mult sub limita minimă admisă, nu permiteau separarea obligatorie pe grupele de vârstă și pe sexe, iar grupurile sanitare erau comune și insuficiente. Pe lângă compartimentarea saloanelor, în cadrul proiectului se va mobila și dota corespunzător fiecare salon cu mobilier medical, televizor, frigider, climatizare, priză de oxigen și aspirație etc., pentru a corespunde normelor legale și a fi la standarde europene.
Campania a devenit foarte cunoscută pe măsură ce tot mai mulți arădeni, instituții și companii au răspuns pozitiv inițiativei, donând sume de bani, materiale sau contribuind fizic, pentru ca proiectul să avanseze pas cu pas către scopul final. Încă mai avem mult de parcurs, dar suntem hotărâți să continuăm în același ritm până vom vedea un mediu clinic adecvat, așa cum se cuvine vremurilor noastre.
Unul din principalele obiective ale campaniei este creșterea calității actului medical ce se desfășoară în Compartimentul Clinic de Boli .
| Date beneficiari
CCDBIC este unica secție cu acest profil din județul Arad și printre puținele din țară - aici sunt vindecați anual între 700 și 1200 de copii cu meningite, encefalite, scarlatine, rujeole, hepatite, enterocolite și multe, multe altele - boli care se transmit, boli care afectează nu doar bolnavul, ci și familia acestuia, colegii de școală sau de grădiniță, adică întreaga colectivitate din care aparține bolnavul. Sunt boli care impun izolarea copilului bolnav, scoaterea acestuia din mediul lui familiar și întreruperea brutală a comunicării cu toți cei apropiați lui. Proiectul nostru urmărește ca mediul în care micii bolnavi sunt izolați și supuși unor manevre diagnostice și terapeutice (care sunt cel mai adesea dureroase, chiar traumatizante), să devină cât mai prietenos. Oricare dintre copiii noștri poate deveni oricând victima unor boli infecțioase; noi îi vom oferi, cu sprijinul comunității arădene, nu doar tratamentul necesar pentru a se vindeca, ci și un cadru optimist, colorat și vesel pentru acest eveniment nedorit, dar atât de prezent în viața lui.
| Date beneficiari
Campania vizează mai multe grupuri țintă, după cum urmează: - părinții - toți locuitorii Aradului trebuie să se poată încrede în sistemul medical și să fie pregătiți să apeleze la spitalizarea de stat, fără teama că starea de sănătate a pacientului se va înrăutăți în acest mediu; - famiile care au avut copii internați în această secție a Spitalului Județean Arad și din motivele amintite, au fost nevoiți să își mute copiii în alte spitale sau clinici private, dar și acele familii care au fost nevoite sa îndure condițiile existente; - foști bolnavi, acum adulți, care își amintesc zilele petrecute aici; - medicii - reprezintă un grup important, deoarece libertatea de a-și putea desfășura actul medical în condiții optime reprezintă un aspect esențial pentru reușita tratamentelor pacienților.
| Activitati
Am incercăm să ne facem auziți prin diverse mijloace de comunicare și sa apelăm la cât mai multe canale, cum ar fi radio și televiziune locală, presă locală și națională, rețele sociale (Facebook). Participănd la târguri dedicate ONG-urilor, cu scopul de a avea o interacțiune față în față cu publicul, ne-am folosim de materiale publicitare de informare (pliante, broșuri), dar și de materiale outdoor (bannere în zone centrale), pentru o maximă vizibilitate și pentru a spori gradul de conștientizare în rândul semenilor noștri. Am initiat campanii de prezentare a priectului nostru in cele mia importante companii private din judet cu spotul de a strange fondurile necesare reabilitarii sectiei! Actorii de la teatru de marionete au organizat timp de 4 luni spectacole caritabile in toate unitatile scolare din Arad si jud Arad.Arhiepiscopia Aradului a organizat o colecta speciala dedicata proiectului in toate parohiile din judet si oras.Am organizat campania "Cofetaria CETATII " unde lunar organizam evenimente cu copii si toate incasarile se redirectionau catre proiect!Am avut urne de donatii in 12 farmacii,3 cabinete stomatologice,3 cafenele,5 scolii,2 magazine alimentare,1 pizzerie,4 biserici neoprtestante.Am vandut turta dulce 40 de kg la festivalul romanilor din Olanda unde am fost invitati sa ne promovam proiectul.Proiectul cudrag pentru viitor a avut cea mai mare campanie de sensibilizare a orasului Arad si a judetului reusind sa reabilitam sectia doar din donatii!
| Rezultatele proiectului
la 4 luni de la deschiderea sectiei ne bucuram de urmatoarele rezultate Ne bucuram de cele 76 de cazuri tratate foarte bine la sectia proaspat renovata!
-20 cazuri de meningita
-19 cazuri de scarlatina
-13 cazuri de copii stare toxica-
-9 cazuri pneumnonie din care 3 cazuri gripa confirmata
-9 cazuri de varicela
-6 cazuri de hepatita
Am reusit repoziționarea Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii în indexul secțiilor de spital Arad;
Am crescut încrederea populației (familii cu copii bolnavi) în activitatea medicală desfășurată la nivelul Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii Arad;
Am resusit suplimentarea veniturilor proprii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, prin serviciile medicale ce se pot oferi la nivelul acestei secții.
| Bugetul
883505,0
| Parteneri
Spitalul Clinic Judetean Arad,Arhiepiscopia Aradului,Consiliul Judetean Arad,ARC Romania,Inspectoratul ScolarJudetean Arad, Inspectoratul Judetean de Politie Arad, Asociatia Integra, GualaPack Nadab, Solaris ,TechoPlus Medical,Directia de Sanatate Publica Arad,FLUIDIX Romania ,SC Yazaki Component SRL, Panduit European Solution , SC Webasto Romania SRL ,RETIM Ecologic Service SA, Hanes Global Supply Chain Romania SRL, Cultul Baptist si Penticostal Arad,
| Website proiect
https://www.facebook.com/cudragpentruviitor/