close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



BIG BUILD 2017: 36 de case în 5 zile



| Organizator:
    Habitat for Humanity Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    O casa ofera caldura, stabilitate si siguranta. Conditiile de locuire in Romania sunt printre cele mai precare din Uniunea Europeana. 52% dintre romani locuiesc in case supraaglomerate, fara acces la utilitati sau construite din materiale improprii. La acestea se adauga dificultatea majora de a mentine casele calde in timpul sezonului rece. Nevoia unei locuinte decente este prezenta peste tot in Romania, atat in mediul rural, cat si in mediul urban.
Prin proiectul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD, organizatia Habitat for Humanity Romania a atras atentia asupra conditiilor dificile in care traiesc peste 5 milioane de romani, a ajutat 36 de familii cu venituri reduse sa aiba o casa decenta in care sa isi creasca copiii si a promovat voluntariatul pentru cauze sociale.


| Scopul proiectului
    1. Oferirea unei locuinte decente si accesibile pentru 36 de familii cu venituri mici din Bacau.
2. Marcarea Zilei Mondiale a Locuirii prin evenimentul de construire accelerata BIG BUILD si atragerea atentiei publice asupra dreptului fundamental al omului la locuire decenta, sigura si accesibila.
3. Promovarea voluntariatului pentru sustinerea unor cauze sociale si atragerea a cel putin 450 de voluntari pe zi in cele 5 zile ale evenimentului BIG BUILD.
4. Construirea unei comunitati a oamenilor marinimosi, formata deopotriva din voluntari generosi, parteneri de nadejde si familii in nevoie.


BIG BUILD 2017: 36 de case în 5 zile BIG BUILD 2017: 36 de case în 5 zile BIG BUILD 2017: 36 de case în 5 zile

| Aria geografica
    Bacau, jud. Bacau

| Rezumat
    O casa ofera caldura, stabilitate si siguranta. Conditiile de locuire in Romania sunt printre cele mai precare din Uniunea Europeana. 52% dintre romani locuiesc in case supraaglomerate, fara acces la utilitati sau sunt construite din materiale improprii. La acestea se adauga dificultatea majora de a mentine casele calde in timpul sezonului rece.
Incepand cu 1986, prima zi de luni din octombrie a fost declarata de catre Organizatia Natiunilor Unite „Ziua Mondiala a Locuirii”. De 9 ani, Habitat for Humanity Romania sarbatoreste Ziua Mondiala a Locuirii prin BIG BUILD, un eveniment prin care atrage atentia asupra nevoii unui adapost sigur, decent si accesibil. BIG BUILD este realizat cu sprijinul voluntarilor din toata lumea si a companiilor partenere care doneaza timp si fonduri pentru a ajuta familiile ce locuiesc in conditii precare sa aiba un camin decent.
Intre 2 si 6 octombrie 2017, organizatia a construit 36 de locuinte in doar 5 zile in cartierul Izvoare din Bacau, pentru a ajuta 36 de familii cu venituri mici. BIG BUILD 2017 este cel mai mare eveniment de construire accelerata si voluntariat din Europa care a adus impreuna in cele 5 zile peste 820 de voluntari diferiti, romani si internationali. Peste 500 de voluntari au lucrat inainte de evenimentul de construire accelerata la pregatirea santierului si realizarea fundatiilor.
Pentru a celebra locuirea, proiectul a luat forma unui festival al binelui — #HabitatFest, care a adus impreuna oamenii care au nevoie de ajutor cu cei care au posibilitatea si doresc sa ajute. Prin proiectul BIG BUILD am schimbat viata a 36 de familii (117 parinti si copii), care vor avea o locuinta decenta si un camin primitor.


| Date beneficiari
    117 parinti si copii din Bacau - membri ai celor 36 de familii beneficiare, care vor locui in cele 36 de case construite in cadrul evenimentului de constructie accelerata si voluntariat BIG BUILD 2017: 36 de case in 5 zile. Cele 36 de familii beneficiare ale proiectului sunt familii: - care au nevoie urgenta de o locuinta decenta, deoarece traiesc in conditii precare (in locuinte supra-aglomerate sau improprii) - care lucreaza si au un venit stabil, insa nu castiga suficient pentru a-si putea permite un credit imobiliar sau o locuinta decenta - care sunt dispuse sa voluntarieze pentru constructia propriilor case sau a vecinilor din comunitatea Habitat for Humanity

| Date beneficiari
    800 de voluntari internationali, din companiile romanesti si individuali, au muncit pe santier in cele 5 zile ale evenimentului, in fiecare zi fiind pe santier cel putin 450 de voluntari. In plus, alti 500 de voluntari au lucrat la pregatirea santierului si la realizarea fundatiilor.

| Activitati
    1. Selectia familiilor beneficiare. Familiile beneficiare Habitat for Humanity sunt familii care au nevoie urgenta de o locuinta, sunt dispuse sa munceasca la ridicarea casei lor facand pana la 1.000 de ore de voluntariat si au un venit din care isi permit sa plateasca o rata lunara foarte accesibila, fara dobanda, fara profit catre Habitat for Humanity, pentru o perioada de 20 de ani. Familiile devin astfel parteneri ai organizatiei, sustinand la randul lor alte familii aflate in nevoie.
2. Recrutare voluntari. Peste 800 de voluntari au muncit pe santier in cele 5 zile ale evenimentului, in fiecare zi fiind pe santier cel putin 450 de voluntari. In plus, alti 500 de voluntari au lucrat la pregatirea santierului si la realizarea fundatiilor.
3. Eveniment de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2017, 2-6 octombrie. Construirea a 36 de case in doar 5 zile - 117 parinti si copii se vor muta intr-o casa decenta. Daca in prima zi a evenimentului pe santier se aflau numai fundatiile, in cea de-a cincea locuintele erau finalizare la exterior si in proportie de aproximativ 90% la interior.
4. Activitati post-eveniment. Finalizarea lucrarilor de constructie in vederea mutarii familiilor in noile locuinte.


| Rezultatele proiectului
    1. Construirea a 36 de case in doar 5 zile - 117 parinti si copii se vor muta intr-o casa decenta. Daca in prima zi a evenimentul pe santier se aflau numai fundatiile, in cea de-a cincea locuintele erau finalizare la exterior si in proportie de aproximativ 90% la interior.
2. Continuarea eforturilor de a pune pe agenda publica problemele de locuire cu care se confrunta jumatate din populatia Romaniei si aducerea in prim plan a tematicii locuirii -- peste 20 de stiri si interviuri la TV (am avut 18 transmisii in direct de pe santier), peste 15 stiri si interventii la radio, peste 30 de articole in media online centrale si peste 20 in online local, peste 100 postari ale VIP-urilor si bloggerilor invitati pe santierul BIG BUILD.
3. Promovarea voluntariatului si mobilizarea de voluntari care sa lucreze la ridicarea celor 36 de locuinte - aproximativ 820 de voluntari diferiti pe santierul BIG BUILD in cele 5 zile de eveniment. In plus, alti 500 de voluntari au lucrat la pregatirea santierului si la realizarea fundatiilor.


| Bugetul
    7854300

| Parteneri
    Parteneri institutionali: Primaria Municipiului Bacau. Sponsori si parteneri voluntariat: Kaufland – partener strategic, Dedeman, Bosch, Holcim, Ariston, Ursa, Siniat, Bravo Europa, Cisco, Akzo Nobel, APLA, Kronospan, Dow, DB Schenker, Nakita, Thrivent Financial, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Aqua Carpatica, Holzindustrie Schweighofer, Habitat for Humanity Northern Ireland, Habitat for Humanity of York County, Atelierele ILBAH, Bacau – Capitala Tineretului din Romania, Asociatia Cuturala Euro Est Alternativ A.C.E.E.A.. Parteneri media: TVR, Prima TV, Europa FM VIPs și influenceri care au voluntariat: Constantina Dita, medaliata cu aur la maraton la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 si Robert Rainford, un bucatar de renume mondial care a gatit zilnic pentru voluntari intr-un eveniment culinar live impreuna cu o echipa de 20 bucatari romani.

| Website proiect
    http://www.habitat.ro/big-build/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes