close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Taberele MagiCAMP, pentru copiii cu afectiuni oncologice



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Din 2014, MagiCAMP a avut in minte un singur lucru, pornind de la descoperirile din spitalele de Oncopediatrie: sa ii bucure pe copiii carora cancerul le-a furat copilaria. Multe am trait de atunci in cele 38 de saptamani de tabara traite pana acum! 270 de copii spectaculosi am intampinat in tabara in 2018. Fiecare copil e pentru noi o lume. Suntem acolo pentru a-l ajuta sa creada in el, sa isi gaseasca sau regaseasca stima de sine, independenta si dorinta de a construi prietenii noi.
Tipurile de beneficiari au aparut din nevoile descoperite impreuna cu medicii si parintii. Din 2016, am creat si tabere pentru copiii care au suferit arsuri si pentru copiii care i-au pierdut pe cei iubiti. Ne-am dorit ca toti acesti copii sa se simta iubiti si nu vinovati pentru lucruri care nu au fost nicio clipa sub controlul lor.


| Scopul proiectului
    Cand a venit in tabara MagiCAMP, Dragos era un baietel retras, fara interes pentru activitati sociale si rusinat de boala pentru care nu purta nicio vina. Cancerul l-a lasat fara un brat, dar si fara bucuria copilariei. Dupa cateva zile, Dragos a reinceput sa rada, sa participe la activitati si sa nu se mai rusineze de lipsa bratului. Sa il arate asa cum era. Iata scopul si realizarile taberelor: copii pe care societatea ii marginalizează, nestiind ce sa faca cu ei, se intorc acasa mai pregatiti să lupte cu boala. Dragos nu mai e azi cu noi. Dar pana in ultima clipa a fost voluntar MagiCAMP.

Taberele MagiCAMP, pentru copiii cu afectiuni oncologice Taberele MagiCAMP, pentru copiii cu afectiuni oncologice Taberele MagiCAMP, pentru copiii cu afectiuni oncologice

| Aria geografica
    Toate judetele din Romania si Republica Moldova (copii in evidenta Spitalului de Oncologie Chisinau)

| Rezumat
    Desi foarte tanara, MagiCAMP e o asociatie extrem de dinamica si care a dezvoltat deja un numar considerabil de actiuni care servesc misiunii sale, aceea de a-i ajuta pe copiii cu afectiuni oncologice sa isi recapete copilaria furata brutal de boala, sa isi recladeasca increderea in ei, sa redevina independenti si sa poata lupta cu teribila maladie.
Centrul strategic al asociației au fost de la inceput taberele MagiCAMP, in care peste 400 de copii cu afectiuni oncologice s-au distrat in ultimii cinci ani, 270 doar in 2018, uitand de branule, tratamente interminabile si suferinta. Pentru multi dintre copiii care calca pragul taberelor, e prima experienta de acest gen. Pentru copiii aflati in stadii avansate ale bolii, MagiCAMP e, in fapt, singura tabara in care pot merge.
Opt din zece copii diagnosticati cu cancer reusesc sa se faca bine. Acum 20 de ani, lucrurile stateau cu totul altfel: doctorii nu puteau salva decat doi din zece copii. Statisticile vorbesc despre progresul medicinei, insa nu pomenesc nimic despre urmele pe care cancerul le lasa pe trupul si in sufletul copiilor si nu pun in discutie rolul pe care familia si prietenii il joaca in lupta cu boala si in procesul de recuperare.
Ce incearca MagiCAMP sa faca este sa le redea copiilor un pic din copilaria care le-a fost furata. Sa le redea joaca, joaca la greu, asa cum spune motto-ul nostru. Joaca luata in serios, pusa la cale impreuna cu medici oncopediatri, parteneri de baza ai MagiCAMP, cu specialisti in psihologia copilului, cu entertaineri de top.
Totul este gratuit pentru participantii la tabara, care traiesc aceste experiente alaturi de copii care au trecut sau trec prin aceleasi probleme. Speram ca in 2019 sa putem prezenta date concrete legat de impactul taberelor asupra psihicului copiilor!


| Date beneficiari
    Copii cu afectiuni oncologice, cancer, leucemie si talasemie majora, copii care au suferit arsuri grave si copii care au pierdut pe cineva drag, mama, tata, frate sau sora, si au nevoie de trapie specializata. 270 de copii in taberele din 2018.

| Date beneficiari
    Familile copiilor cu afectiuni oncologice, care au suferit arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag. Peste 500 de membri ai familiilor.

| Activitati
    Taberele MagiCAMP, care s-au desfasurat in 2018 vara, in timpul vacantei scolare, functioneaza datorita unei echipe medicale extrem de determinata si respectata. Una este sa ai o idee si cu totul altceva sa faci sa se intample! Taberele MagiCAMP nu ar fi putut avea loc fara medicii specialisti in Oncologie pediatrica de la Institutul Oncologic Bucuresti, fara omologi de la Sectia de Oncopediatrie a Spitalului Fundeni, de la Marie Curie, de la Constanta, Iasi si Chisinau si fara asistente medicale absolut dedicate. Toti oamenii acestia, medici si asistente, ii cunosc pe copii din spital, din zecile de luni si ani de internare, iar posibilitatea de a-i vedea si altfel i-a bucurat enorm. Anul trecut, lor li s-au adaugat medici de la spitale din Craiova, Timisoara, Oradea si Tg. Mures!
Toti copiii au venit GRATUIT in tabara MagiCAMP si au fost selectati in baza unui dosar medical. Medicii oncologi curanti au decis daca un copil e apt pentru a veni in tabara. Odata acceptati, am demarat procedurile de organizare, am discutat cu parintii, parteneri esentiali pentru MagiCAMP, am luat masuri pentru siguranta copiilor, am modernizat si adaptat infrastructura taberelor, am selectat voluntarii, am cautat resursele financiare si materiale pentru a ne asigura ca totul va fi functional, am cooptat partenerii pentru diverse operatiuni si nevoi, am cautat fonduri interne, prin diverse campanii, sau am aplicat pentru granturi internationale.


| Rezultatele proiectului
    Cand a venit in tabara MagiCAMP, Dragos era un baietel retras, fara interes pentru activitati sociale si rusinat de boala pentru care nu purta nicio vina. Cancerul l-a lasat fara un brat, dar si fara bucuria copilariei. Dupa cateva zile, Dragos a reinceput sa rada, sa participe la activitati si sa nu se mai rusineze de lipsa bratului. Sa il arate asa cum era. Iata realizarile taberelor: copii pe care societatea ii marginalizează, nestiind ce sa faca cu ei, se intorc acasa mai pregatiti să lupte cu boala. Dragos nu mai e azi cu noi. Dar pana in ultima clipa a fost voluntar MagiCAMP, pana in ultima clipa si-a dorit sa stranga bani pentru copiii si familiile care se luptau cu ceea ce stia si el prea bine.
Peste 400 de cazuri de cancer infantil sunt diagnosticate anual in Romania, conform unor cifre publicate la inceputul anului 2019 de Registrului National al Cancerelor la Copil, devenit in sfarsit functional. Aceasta realitate, expusa acum oficial, face si mai importanta misiunea taberelor MagiCAMP care, coroborate cu proiectele sociale ale asociatiei MagiCAMP, tintesc sa aduca o raza de speranta in viata unor copii mult prea incercati, pentru care copilaria inseamna deseori saloane de spital, operatii, suferinta, alienare, blocaje majore, interdictii cumplite. Sloganul taberelor MagiCAMP este “Joaca la greu!” si, dupa cinci ani de activitate, credem mai mult ca oricand in el!
Taberele MagiCAMP au avut un afect neasteptat: am descoperit generatii de copii si de tineri fantastice, gata sa lupte, daca sunt incurajati, gata sa se faca auziti!


| Bugetul
    500,000

| Parteneri
    MagiCAMP coopereaza cu toate institutiile relevante care pot pune umarul la un asemenea proiect. Este vorba despre Institutul Oncologic Bucuresti, Spitalele Fundeni si Marie Curie din Bucuresti, Spitalul de Urgenta Sf. Maria Iasi, spitalele de resort din Craiova, Timisoara, Tg. Mures si Cluj. Toate si toti sunt parteneri strategici pentru MagiCAMP, asa cum sunt si companiile care ne-au ajutat sa derulam acest proiect si in 2018.

| Website proiect
    https://magicamp.ro/proiectele-noastre/taberele-de-vara-magicamp/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->