close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Comunitatea de voluntari MagiCAMP



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    In 2014, cand a inceput sa functioneze, MagiCAMP a avut in minte un singur lucru, pornind de la descoperirile din spitalele de Oncopediatrie: sa ii bucure pe copiii carora cancerul le-a furat copilaria. Multe am trait de atunci in cele 38 de saptamani de tabara traite pana acum! In 2014, am cunoscut 32 de copii minunati. Un an mai tarziu, in tabara veneau 84 de copii. 180 in 2016, 220 in 2017, 270 in 2018. Fiecare copil e pentru noi o lume. Suntem acolo pentru a-l ajuta sa creada in el, sa isi gaseasca sau regaseasca stima de sine, independenta si dorinta de a construi prietenii noi.
Pe masura ce proiectele MagiCAMP au evoluat si s-au diversificat, am implicat categorii noi de voluntari, oameni care sa ne poata ajuta in situatii concrete. MagiCAMP are azi peste 500 de voluntari activi si peste 2000 de oameni inscrisi pe site.


| Scopul proiectului
    Necesitatea, subliniata de medicii oncopediatri si de psihologi, ca tratamentul medical urmat de copil sa fie dublat de activitati care sa le redea copiilor o parte din ce boala le-a rapit: copilaria. In limbaj de specialitate, aceste tabere se numesc ancore si sustin copilul in procesul de recuperare medicala, oferindu-i noi motivatii in lupta cu boala, incredere in sine si in ceilalti, stima de sine si mai multa independenta. Statisticile spun ca azi 8 din 10 copii sunt supravietuitori, dar nu se vorbeste despre modul in care cancerul afecteaza familia si despre nevoia uriasa de sustinere!

Comunitatea de voluntari MagiCAMP Comunitatea de voluntari MagiCAMP Comunitatea de voluntari MagiCAMP

| Aria geografica
    Toate judetele din Romania, plus Republica Moldova

| Rezumat
    Din 2014, de cand a devenit dintr-un vis realitate, MagiCAMP a trebuit sa gaseasca solutii la cele mai presante si practice probleme. Fie ca a fost vorba despre taberele de vara MagiCAMP, fie ca am pornit la drum cu proiecte sociale de care nu ne credeam capabili, extrem de complexe si cu implicatii pe care nu le-am vazut de la inceput, am avut mereu alaturi oameni extraordinari, care ne-au pus pe drum, pe un drum bun, si care ne-au ramas alaturi. De la taberele MagiCAMP am plecat catre MagicBOX, un colet lunar cu ajutoare pentru familiile cele mai incercate, catre MagicHOME, cazare si facilitati gratuite destinate copiilor si familiilor care se lupta cu cancerul, catre MagicTICKET, vacante oferite gratuit, datorita partenerilor nostri, familiilor copiilor diagnosticati cu cancer. Ce am descoperit este ca nu doar copilul este afectat de diagnostic si de suferinta, ci toti cei din jurul lui. Lucruri care pareau normale nu mai sunt posibile, presupunand ca ar fi fost inainte de boala. Peste 76% dintre beneficiarii proiectelor MagiCAMP vin din mediul rural sau rural extrem, din familii cu posibilitati extrem de reduse.
Odata ce ne-am dat seama de dimensiunea lucrurilor, ne-am dorit sa avem nu numai proiecte care sa se adreseze lipsurilor, cat si o comunitate de oameni care sa le fie alaturi copiilor si familiilor atunci cand le este mai greu. Si, spre surprinderea noastra, in timp, datorita unei chimii fantastice intre copii si voluntari, s-a creat un univers care functioneaza din inima pentru inima! Sute de oameni, din tara si din strainatate, care spun DA atunci cand e nevoie de sprijin, cand trebuie sa fie Mosi Craciun, sa mearga in spitale, sa ne ajute cu familiile, sa cazeze sau ghideze si transporte oameni pierduti in propriile probleme. E minunat!


| Date beneficiari
    Copii cu afectiuni oncologice, cancer, leucemie si talasemie majora, copii care au suferit arsuri grave si copii care au pierdut pe cineva drag, mama, tata, frate sau sora, si au nevoie de trapie specializata

| Date beneficiari
    Familile copiilor cu afectiuni oncologice, care au suferit arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag si au nevoie de terapie specializata

| Activitati
    Peste 400 de cazuri de cancer infantil sunt diagnosticate anual in Romania, conform unor cifre publicate la inceputul anului 2019 de Registrului National al Cancerelor la Copil, devenit in sfarsit functional. Aceasta realitate, expusa acum oficial, face si mai importanta misiunea proiectelor MagiCAMP, sociale si de divertisment, care tintesc sa aduca o raza de speranta in viata unor copii mult prea incercati, pentru care copilaria inseamna deseori saloane de spital, operatii, suferinta, alienare, blocaje majore, interdictii cumplite. Copiii participa GRATUIT la proiectele MagiCAMP si sunt selectati / implicati in baza unui dosar medical / social. Asistentii sociali decid daca e necesara includerea unui copil intr-un program. Odata acceptati, se demareaza procedurile de organizare, se discuta cu parintii, parteneri esentiali pentru MagiCAMP, se iau toate masurile pentru siguranta copiilor, se trece la implementarea proiectelor in functie de fazele decise, se selecteaza voluntarii, se cauta resursele financiare si materiale pentru a ne asigura ca totul va fi functional, se coopteaza partenerii pentru diverse operatiuni si nevoi, se cauta fonduri interne, prin diverse campanii, sau se aplica pentru granturi internationale. Pasii sunt valabili pentru oricare dintre proiectele MagiCAMP si, dincolo de organizarea riguroasa din cadrul echipei dedicate, sunt implicati voluntari care ne ajuta sa punem totul pe roate. MagiCAMP functioneaza cu 90% din resurse implicate voluntar!

| Rezultatele proiectului
    Cand a venit in tabara MagiCAMP, Dragos era un baietel retras, fara interes pentru activitati sociale si rusinat de boala pentru care nu purta nicio vina. Cancerul l-a lasat fara un brat, dar si fara bucuria copilariei. Dupa cateva zile, Dragos a reinceput sa rada, sa participe la activitati si sa nu se mai rusineze de lipsa bratului. Sa il arate asa cum era. Iata realizarile taberelor: copii pe care societatea ii marginalizează, nestiind ce sa faca cu ei, se intorc acasa mai pregatiti să lupte cu boala. Dragos nu mai e azi cu noi. Dar pana in ultima clipa a fost voluntar MagiCAMP.

| Bugetul
    20000

| Parteneri
    MagiCAMP coopereaza cu toate institutiile relevante care pot pune umarul la proiectele MagiCAMP, dedicate copiilor cu afectiuni oncologice si aflati in situatii vulnerabile. Voluntarii MagiCAMP sunt atat persoane private, cat si companii sau ONG-uri partenere si suntem mai mult decat fericiti sa lucram cu entitati cu care rezonam in proiectele noastre si cu care reusim sa punem la punct proiecte fezabile!

| Website proiect
    https://magicamp.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes