close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



YOU. The Youth Project



| Organizator:
    Asociația Varyafin
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Platforma YOU este un proiect construit și susținut de Asociația Varyafin, prin Alexandru Tudose, membru fondator: "Misiunea mea personală este să ajut și să inspir oamenii care au nevoie să depășească momente dificile și să se dezvolte. Sunt recunoscător pentru tot ceea ce primesc în fiecare zi de la viață și vreau să dau mai departe această recunoștință".

Violența fizică și abuzurile emoționale asupra copiilor și tinerilor adolescenți rămân în continuare un punct nevralgic în România.
• În 2016, numărul de abuzuri de tip hărțuire, bullying, violenţă în familie şi discriminare, a crescut cu peste 45% faţă de anul precedent.
• România nu beneficiază încă de o legislaţie privitoare la violenţa în familie, cu atât mai mult asupra celei care se manifestă asupra copiilor.


| Scopul proiectului
    MISIUNE. Centrul YOU. operează în regim de solidaritate cu centrele de criză din Uniunea Europeană ce facilitează ajutor gratuit și în timp real persoanelor aflate în situații acute și semi-acute de risc ce le pot pune în pericol viața, sănătatea mintală și fizică, contextul familial și social, educația și dreptul la liberă alegere.
OBIECTIVE. Centrul YOU. intervine asupra violențelor mușamalizate la nivel social și instituțional, oferind tinerilor un spațiu în care să poată exprima probleme sensibile fără frica de a fi abuzați, și să poată primi suport specializat de la personal pregătit.


YOU. The Youth Project YOU. The Youth Project YOU. The Youth Project

| Aria geografica
    Toate orașele din țară

| Rezumat
    YOU. este un program complex de suport și orientare personală și profesională oferit gratuit tinerilor din România și îngrijit de asociația Varyafin.
În Europa, tulburările depresive și anxioase se află în top 5 cauze ale dificultăților trăite de copii și adolescenți. În 2016, în România, numărul de abuzuri de tip hărțuire, bullying, violenţă în familie şi discriminare, a crescut cu peste 45% faţă de anul precedent. Țara noastră nu beneficiază încă de o legislaţie privitoare la violenţa în familie, cu atât mai mult asupra celei care se manifestă asupra copiilor.

OBIECTIVE. Centrul YOU. intervine asupra violențelor mușamalizate la nivel social și instituțional, oferind tinerilor un spațiu în care să poată exprima probleme sensibile fără frica de a fi abuzați și să poată primi suport specializat de la personal pregătit și calificat în lucrul cu vulnerabilitățile personale și colective ale acestei generații.
Am bifat evenimente de informare, educare și training realizate cu specialiști în psihologie, psihiatrie și social workers, cu participare gratuită pentru adolescenți și tineri.
Realizări:
*48 de cursuri și întâlniri inspiraționale cu mentori din diferite domenii (antreprenoriat, actorie, scris, muzică, public speaking, film etc.)
*Call center Toll-free (serviciu apelabil național și internațional - număr verde 0800 070 YOU/ 0800 070 968) - cu personal calificat
*Serviciu de chat gratuit (serviciu disponibil de oriunde din lume prin platforma you.com.ro)
*Platforma you.com.ro ce cuprinde: o platformă de jurnalism online în care tinerii pot contribui cu articole personale (120 articole); o emisiune podcast în care se pot implica direct (34 episoade);
Cifre atinse la 31 decembrie 2019, Google Analytics: 142,522 pageviews (întreaga perioadă).


| Date beneficiari
    1.200 de tineri cu vârsta între 13 și 21 de ani, din București și de pe teritoriul României.

| Date beneficiari
    Peste 450.000 de tineri și adulți

| Activitati
    În platforma YOU. am creat pentru ei:
• platformă de jurnalism online, în care pot contribui cu articole personale: you.com.ro
• un panel de evenimente în licee, universități și hub-uri, concentrat pe crearea de oportunități și pe acces direct la resurse 48 de cursuri și întâlniri inspiraționale cu mentori din diferite domenii (antreprenoriat, actorie, scris, muzică, public speaking, film etc.)
• Call center Toll-free (serviciu apelabil național și internațional - număr verde 0800 070 YOU/ 0800 070 968) - cu personal calificat în spate
• Serviciu de chat gratuit (serviciu disponibil de oriunde din lume prin platforma you.com.ro)
• Emisiune podcast în care se pot implica direct (34 episoade);



| Rezultatele proiectului
    Obiectivele principale ale proiectului vor fi atinse treptat, proiectul fiind unul extrem de complex, programat pe o perioadă nedeterminată de timp și structurat pe mai mulți piloni.
În primele trei luni de implementare a proiectului am bifat evenimente de informare, educare și training realizate cu specialiști în psihologie, psihiatrie și social workers, cu participare gratuită pentru adolescenți și tineri.
Au fost realizate 48 de cursuri și întâlniri inspiraționale cu mentori din diferite domenii (antreprenoriat, actorie, scris, muzică, public speaking, film etc.) cu un total de peste 50 de tineri din trei grupe diferite de vârstă și cu aproximativ 15 mentori/traineri.
De asemenea, în acest timp au fost obținute aprobările pentru numărul verde prin intermediul căruia în prezent se oferă asistență psihologică (serviciu apelabil național și internațional - număr verde 0800 070 YOU/ 0800 070 968), numărul a fost testat și s-a construit echipa de specialiști din spate.
A fost testat și implementat serviciul de chat gratuit (serviciu disponibil de oriunde din lume prin platforma you.com.ro)
Platforma you.com.ro a fost lansată și populată cu peste 120 de articole realizate de colaboratorii YOU. și de tineri, pe care i-am încurajat să scrie și să ne trimită materialele personale.
Am realizat o emisiune podcast cu 34 episoade, în cele trei luni.


| Bugetul
    264000

| Parteneri
    Agenție de marketing și PR - DHM Company; Victory of Art - școală de teatru pentru adolescenți; Licee din țară; Universitatea Politehnica București și Asociațiile de studenți din cadrul universității

| Website proiect
    https://you.com.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->