close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Brighter Futures - A chance for a better tomorrow



| Organizator:
    Federatia Volum si Fundatia Vodafone Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Nevoile beneficiarilor au fost identificate prin evaluari la fata locului.

| Scopul proiectului
    O1. Sprijinirea a 720 de copii din 3 sate din Romania (Altana, SB, Stoenesti, GR si Rosiori, IL) si 60 de cadre didactice, sa aiba acces la tehnologie si informatie prin cursuri.
O2. Implicarea a 760 de angajati in activitati de voluntariat, lucrand direct cu beneficiarii sau in activitati de suport pentru fiecare etapa a proiectului.
O3. Renovarea a 3 scoli si dotarea laboratoarelor de informatica din 7 scoli propuse spre tehnologizare: scolile din Altana si Rasinari, SB, Stoenesti si Cosoba, GR , Rosiori, IL, Alba si Balilesti, AG, astfel incat copii sa aiba acces imbunatatit la educatie.


Brighter Futures - A chance for a better tomorrow Brighter Futures - A chance for a better tomorrow Brighter Futures - A chance for a better tomorrow

| Aria geografica
    Rosiori, Ialomita; Stoenesti, Giurgiu; Altana, Sibiu; Rasinari, Sibiu; Cosoba, Giurgiu, Balilesti, Arges; Alba.

| Rezumat
    Prin proiect ne-am propus informarea si educarea a 720 de tineri din 3 scoli din zone defavorizate din Romania despre tehnologie si informatii si impactul acesteia in viata lor, dezvoltarea personala si profesionala si cetatenia activa prin voluntariat, implicand 760 de angajati de la Vodafone Technology Romania, ca voluntari in activitati bazate pe abilitati sau implicare nespecializata, precum si amenajarea tehnologica a scoliilor si reteaua scolara, astfel incat copiii sa aiba acces la o educatie adecvata.

45% din populatia Romania locuieste in zonele rurale. Potrivit Bancii Mondiale, 70% dintre acestia traiesc la limita saraciei. Decalajul intre Romania rurala si cea urbana a crescut in ultimii 5-7 ani, iar masurile luate de autoritati nu au capacitatea de a produce schimbari pe termen lung.
Romania are cea mai mare rata de risc social si de saracie in randul copiilor, 1 din 2 copii fiind considerat sarac potrivit unui studio Eurostat din 2016 - http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/EDN-20171120-1?inheritRedirect=true
Pentru copiii din zonele rurale, accesul la educatie si sanatate este greu accesibil datorita lipsei de bani si a informatiilor. Familiile prefera sa nu investeasca in educatia copiilor, desi sistemul public educational este gratuit incluzand studiile liceale, deoarece acestia au nevoie de forta de munca in interiorul gospodariei.
Dincolo de cifre si statistici, acesti copii nu au practic acces la valorificarea potentialului propriu, la un posibil viitor in cariera sau depasirea conditiei in care se afla, neavand acces la informatii.


| Date beneficiari
    In cele 3 scoli selectate pentru renovare invata 720 de copii cu sprijinul a 60 de cadre didactice, si in celelalte 4 scoli propuse pentru tehnologizare invata 780 de copii si 77 de cadre didactice. In total, beneficiarii directi sunt 1500 de copii si 137 de cadre didactice.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti sunt familiile acestora si locuitorii satelor in care are loc interventia propusa. Estimam un numar de 1500 de beneficiari indirecti ca familii ale beneficiarilor si un total de 4294 de locuitori ai celor 3 sate.

| Activitati
    A1. Vizite de evaluare si de monitorizare la scoli
In aprilie 2019 s-a realizat un call inchis pentru primirea de aplicatii pentru scoli. In aprilie-mai au fost realizate vizite de evaluare in cele 11 scoli selectate, cu echipa de proiect si 23 voluntari din cadrul Vodafone Technology Romania (VRT). In iunie 2019 s-a finalizat lista cu 3 scoli propuse spre renovare si tehnologizare si inca 4 scoli propuse doar pentru tehnologizare.
A2. Renovarea scolilor - iulie-august 2019, cu 215 voluntari VRT pe 5 santiere. Activitatile au presupus atat implementarea santierelor cat si gazduirea voluntarilor. Calendarul:
• 31 Iulie-2 August - 2 SANTIERE SIMULTANE - Scoala Stoenesti, jud. Giurgiu si Scoala Rosiori, jud. Ialomita
• 8-10 August - Scoala Altana, SB
• 19-21 August - Scoala Stoenesti, GR
• 22-24 August - Santier Scoala Rosiori, IL
A3. Dotarea lab de informatica din scoli - septembrie-octombrie 2019 au avut loc activitatile de dotare in cele 7 scoli selectate, cu 105 statii de lucru complete. Activitatile presupun pregatirea si dotarea statiilor cu software, transportul si instalarea in scoli cu 42 de voluntari.
A4. Predarea unor module de Educatie pentru tehnologie si Soft skils - septembrie-noiembrie 2019 voluntarii VRT au sustinut cursuri profesorilor si copiilor dn proiect. In fiecare scoala s-au sustinut cate 2 sesiuni de cursuri – soft (comunicare interna si externa, motivarea profesorilor, orientare in cariera pentru elevi, etc) si hard (Windows, Office, Skype etc.)


| Rezultatele proiectului
    • 720 de copii si 60 de cadre didactice invata in spatii curate si igienizate,
• 280 de copii au participat la acces la cursuri de tehnologie si soft skils
• 105 statii de lucru au fost instalate in 7 scoli din 7 sate din Romania, care vor sprijini 1450 de copii si 137 de cadre didactice in activitatile lor
• 760 de angajati Vodafone Technology Romania au fost implicati direct sau indirect intr-una din activitatile proiectului: voluntari pe santier, in evaluarea scolilor, in livrarea cursurilor, montarea statiilor de lucru, implicarea ca donatori sau fundraiseri, implicati in instalarea software pentru cele 105 de statii de lucru si updatarea acestora, activitati de organizare, logistic si back office pentru proiect, etc.


| Bugetul
    335000

| Parteneri
    Federatia Volum, Fundatia Vodafone Romania, Vodafone Romania Technologies

| Website proiect
    n/a





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->