close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Impark Zone



| Organizator:
    Club Impact Special
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    Proiectul servește membrilor comunității, de la preșcolari până la pensionari. Doar că beneficiarii direcți ai proiectului sunt adolescenții și tinerii din comunitate, orașul Pașcani și localitățile limotrofe, fiind un total aproximativ de 2800 elevi din cele 7 instituții școlare (Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani, Liceul Tehnologic Nicolae Iorga Pașcani, Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea Pașcani, Colegiul Național Mihail Sadoveanu, Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino, Școala Gimnazială Specială Pașcani. Îi numim beneficiari direcți pentru că beneficiază și de amenajarea spațiului respectiv dar și de atelierele organizate de voluntarii Impact și nu numai pentru grupa lor de vârstă.

| Scopul proiectului
    Tinerii din club au dus tratative cu edilii orașului Pașcani, au prezentat proiectul în ședință de consiliu local pentru a-i convinge de importanța pentru comunitate a proiectului Impark Zone, pentru a-i convinge să ne ofere spațiul pentru amenajare, pentru a-i convinge ca Primăria Pașcani să fie cofinanțator al proiectului adică pentru a-i convinge să devină partenerii noștri principali. Și am reușit. Alături de noi la pictat gardul, la amenajat parcul, la activitatea de deschidere, la atelierele de peste vară, au fost și copii, tineri și profesorii de la liceel din oraș.

Impark Zone Impark Zone Impark Zone

| Aria geografica
    Echipa a fost formată din 24 de membri cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Cea mai tânără voluntară care a luat parte la proiectul Impark are 13 ani.

| Rezumat
    Impark zone a constat în realizarea unui spațiu recreațional, de comunicare interpersonală, de împărtășire, de exersare și dezvoltare a talentelor/pasiunilor și abilităților, un spațiu de petrecere cu sens a timpului liber, pentru tinerii comunității Pașcani, prin amenajarea „poligonului” cu mobilier stradal adecvat și organizarea și oferirea de activități nonformale/extracurriculare/tematice în vacanța de vară, weekend-uri și cu diferite alte ocazii, totul organizat de către tineri pentru tineri.

| Date beneficiari direcţi
    Prin muncă și implicare susținută, parte din rezultatele proiectului nostru au fost: numele dat unei zone din oraș - IMPARK ZONE; am construit și montat în Impark un foișor în care tinerii și-au organizat propriile activități în scop educațional, de divertisment, de petrecere a timpului liber cu sens, foișor ce poate fi folosit de oricine altcineva, organizat sau adhoc, în afara programului de activități organizate de club pentru tineri; am construit și montat un complex de 12 bănci și 7 mese ca zonă de odihnă, relaxare, jocuri de societate, etc; am achiziționat și montat 6 hamace pentru relaxare, citit; gardul de beton ce desparte IMPARK ZONE de stadion l-am decorat cu pictură stradală, prima pictură stradală din oraș; am organizat pe perioada vacanței de vară, cinci zile pe săptămână, câte un atelier de teatru, dans modern, dans popular, canto popular, chitară, desen, fotografie, seri de karaoke, seri de film; am realizat afișe; am creat comunicate de presă; am creat magneți, primele suveniruri de Pașcani; am adunat buget de la sponsori; am încheiat parteneriate cu instituții din comunitate; ne-am susținut proiectul în fața edililor locali; am fost invitați speciali în emisiuni televizate; am creat și gestionat pagini online; am organizat activități; am cunoscut oameni resursă din comunitate; am legat prietenii; ne-am distrat; am petrecut timp cu sens împreună; am învățat din fiecare experiență trăită în proiect. Tinerii au fost stimulați să lucreze împreună cu colegii de club, cu experți, colaboratori și alți voluntari, au explorat împreună realitatea comunității.

| Date beneficiari
    Ca să realizăm proiectul, tinerii din club am dus tratative cu edilii orașului Pașcani, tinerii au prezentat proiectul în ședință de consiliu local pentru a-i convinge de importanța pentru comunitate a proiectului Impark Zone, pentru a-i convinge să ne ofere spațiul pentru amenajare, pentru a-i convinge ca Primăria Pașcani să fie cofinanțator al proiectului adică pentru a-i convinge să devină partenerii noștri principali. Și am reușit. Alături de noi la pictat gardul, la amenajat parcul, la activitatea de deschidere, la atelierele de peste vară, au fost și copii, tineri și profesori minunați. În cadrul clubului au fost împărțite sarcini clare, în funcție de aptitudinile și dorințele de învățare ale fiecărui membru, astfel:
- departamentul de social-media care a făcut postările pe social-media (fb, insta și tik-tok) cu activitățile curente ale clubului din diferitele stadii de implementare ale proiectului
-departamentul de comunicare cu presa/televiziunea deoarece am avut și apariții TV
-reprezentanții Clubului la ședința de Consiliu Local unde am reușit votarea în unanimitate a acordului de parteneriat
-responsabili de atelierele tematice din vară
-responsabil cu fotografiiile
-responsabil cu videoclipurile
-responsabili deschidere oficială IMPARK ZONE
Aceste respinsabilități au fost negociate la scrierea proiectului, atunci când s-a realizat și diagrama GANTT.
Alți voluntari immplicați:
Gabriela Nedelcu, fost viceprimar, Pintilie Marius-primar
Savin Alexandru-videograf


| Activitati
    A. 1- Parteneri și colaboratori în proiect- identificare de parteneri/colaboratori/posibili donatori/sponsori. Încheiere de contracte de parteneriat prin implicare părților dar și a unui jurist.
1.1. prezentarea ideii de proiect într-o ședință de consiliu local – martie 2021
1.2. prezentarea proiectului la unii agenți economici –
A. 2- Crearea materialelor de promovare: afișul proiectului, afișul activității de sărbătorire, comuncat de presă pentru lansarea proiectului, comunicat de presă pentru acticvitatea de tresure hunt, comunicat de presă pentru activitatea de sărbătorire, spot publicitar pentru activitatea de sărbătorire – martie 2021 și înainte de derularea activităților menționate.
A. 3- Promovarea proiectului
A. 4- Activități de strângere de fonduri
A. 5- Conceptul de parc din punct de vedere tehnic, vizual- colaborare cu studenții de la arhitectură
A. 6- Achiziționarea materialelor
A. 7- Organizarea spațiului IMPARK ZONE
A. 8- Activitatea de sărbătorire (deschiderea oficială a IMPARK ZONE)
A. 9- Tineri pentru tineri
9.1. organizarea a cel puțin 5 ateliere tematice în fiecare săptămână conform unui orar prestabilit
A. 10- Ce a însemnat IMPACT ZONE? Cum ne-am simțit? Ce am învățat? Cu ce mergem mai departe în călătoria vieții? – activitate de reflecție


| Rezultatele proiectului
    Proiectul a fost finanțat cu sprijinul Primăriei Municipiului Pașcani care a achitat foișorul în valoare de 60000.
Costurile legate de vopsirea gardului, amenajarea parcului cu mobilier stradal, organizarea atelierelor tematice și alte cheltuieli necesare au fost obținute din sponsorizări care în total au ajuns la suma de 260000 lei.


| Bugetul
    NEDELCU GABRIELA- CONSILIER LOCAL PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PAȘCANI
gabriela.nedelcu@yahoo.com


| Parteneri
    Ne-am propus să realizăm un proiect care să aibă ca beneficiari direcți tinerii adolescenți ai comunității, categorie de vârstă din care membrii clubului înșiși fac parte. Și am purces la treabă. Pentru început i-am provocat să facă o listă cu propriile probleme și nevoi. Apoi au realizat un sondaj în rândul liceenilor cu ajutorul consiliilor elevilor și în rândul tinerilor studenți. Lista a fost lungă și a cuprins atât probleme și nevoi punctuale din interiorul fiecărei unități școlare dar și unele comune, la nivel macro. Am ales să ne focalizăm pe nevoile comune, regăsite în lista adolescenților din toate școlile.
Până în iulie 2021, orașul Pașcani oferea cu precădere pentru petrecerea timpului liber doar câteva restaurante, terase, bar-uri, parcuri mici de cartier amenajate cu balansoare și tobogane pentru copii. Avea și un parc mai mărișor, pe jumătate amenajat, spațiu gratuit și accesibil tuturor, dar nu cu multe oportunități de activități practice organizate decât foarte rar sau pentru grupe de vârstă mai mici.
În acest context, tinerii ce nu reușeau sa călătorească decât rar în afara orașului Pașcani, ajungeau să se plafoneze, fie la petrecerea timpului online, fie la întâlniri prin diferite localități.


| Website proiect
    https://bittv.info/clubul-impact-special-pascani-premiat-de-guvern-pentru-impark-zone-video/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->