close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Mediul sănătos, viață sănătoasă



| Organizator:
    
| Categorie:
    Protecția mediului
| Problema de fond
    În România, din păcate foarte puțini dintre tineri sunt conștienți de schimbările pe care le suferă planeta noastră din cauza deșeurilor, despăduririlor, iar în acest context, ne-am propus să facem ,,educație pentru mediu” și să sprijinim tinerii să ia parte la activități de plantat puieți și la curățenie în parcuri, în speranța că vor deveni oameni responsabili ai societății și, la rândul lor, vor distribui informația pe care au învățat-o și altor tineri.

| Scopul proiectului
    Întrucât Asociația pentru Dialog și Valori Universale din București își propune să atingă cât mai multe obiective de dezvoltare durabilă stabilită de către ONU, proiectul ,,Mediu sănătos, viață sănătoasă” se integrează în scopul asociației de a proteja mediul înconjurător și de a responsabiliza societatea cu privire la această problemă, care devine din ce în ce mai semnificativă în societate

Mediul sănătos, viață sănătoasă Mediul sănătos, viață sănătoasă Mediul sănătos, viață sănătoasă

| Aria geografica
    Teleorman, Băicoi, București, Ilfov

| Rezumat
    Proiectul ,,Mediu sănătos, viață sănătoasă” a apărut din dorința responsabilizării tinerilor, în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, deoarece pâmântul este casa noastră, a tuturor, iar fiecare dintre noi este resposabil de felul în care întreținem locul în care trăim. Prin acest proiect, ne-am propus să contribuim la rezolvarea a două probleme importante, cu care se confruntă societatea noastră: gradul scăzut de implicare al tinerilor în ceea ce privește acțiuni de mediu și situația precară cu care se confruntă mediu, din cauza despăduririlor, încălzirii globale și deșeurilor. Considerăm că tinerii sunt schimbarea, de aceea acest proiect a fost destinat în principal interacțiunii acestora cu mediul înconjurător, toate acțiunile noastre din cadrul acestui proiect, având o destinație finală, anume, dezvoltarea relației adolescent-mediu.

| Date beneficiari direcţi
    un grup de 30 de tineri, elevi de liceu și studenți din facultăți din toată țara, care, prin intermediul proiectului, au constientizat importanța protejării mediului

| Date beneficiari
    județele în care au avut plantările de puieți și curățenia parcurilor și, în general, publicul larg, deoarece printr-un mediu mai curat și prin mai mulți copaci, calitatea vieții se îmbunătățește pentru fiecare dintre noi.

| Activitati
    a. Găsirea de asociații de profil, pentru a realiza proiectul la scară largă, adică cu un număr ridicat de participanți. În acest sens, am contactat asociația Se poate, care organizează periodic plantări de puieți în diferite colțuri ale tării, iar în baza parteneriatului pe care l-am realizat, am primit informații utile pe care le-am diseminat tinerilor, în cadrul proiectului, având astfel și șansa să îi implicăm efectiv în munca de teren, adică la acțiuni de plantat. Prin intermediul persoanelor autorizate din cadrul asociației Se poate, tinerii au învățat despre soiurile de puieți, despre distanța la care trebuie plantați, despre modul în care cresc, aspecte utile pentru ca puieții să poată crește.
b. Organizarea de workshop-uri în care s-a vorbit despre protecția mediul și despre de ce este important ca fiecare dintre noi să se implice în acest subiect delicat. De exemplu, în cadrul workshop-ului ,,Discuții libere”, am vorbit despre cum protecția mediului începe acasă și cum putem să facem noi ca prin acțiuni mărunte să contribui la un bine comun, anume sănătatea planetei. Acest workshop a fost intens promovat pe paginile de socializare ale asociației, iar participarea a fost gratuită, fiind conștienți de faptul că oamenii nu-și doresc sau poate nu au posibilitatea să investească pentru a primi informații despre cum putem proteja mediul înconjurător. Interacțiunea cu tinerii care au participat a fost foarte importantă, iar rezultatele nu au întârziat să apară.


| Rezultatele proiectului
     Fiecare etapă din cadrul proiectului a fost foarte importantă, iar datorită faptului că am urmat un program și niște pași standard, ne-au adus beneficii de ordin moral, deoarece stim că prin acest proiect, poate mărunt în termeni generali, a contribuit la dezvoltarea de lungă durată a unor tineri, care vor reuși să dea mai departe tot ce au învățat și care poate, în viitor, vor conduce chiar ei activități de plantat și de curățat mediul, împreună cu prieteni de-ai lor. Suntem foarte fericiți de faptul că la finalul proiectului, participanții ne-au dat un feedback pozitiv, fiind cu adevărat încântați de faptul că au înteles atâtea despre mediu și că au avut șansa să participe efectiv la o activitate de teren.
În ceea ce privește efectele generale, suntem foarte bucuroși că în cadrul proiectelor, au fost plantați peste 10.000 de puieți, iar parcurile sunt acum mai curate.
Chiar dacă proiectul a fost finalizat, nu îi vom neglija efectele, ci în fiecare an, vom invita voluntarii care au luat parte la acest proiect, să vină și să viziteze locurile în care au plantat și, de ce nu, să dea o mână de ajutor celor care îi îngrijesc în mod constant.
Nu în ultimul rând, cel mai mare beneficiu al proiectului este know-how-ul pe care l-au dobândit tinerii despre importanța responsabilizării în ceea ce privește mediu.


| Bugetul
    6000

| Parteneri
    Asociația ,,Se poate”

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->