close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ukraine Refugee Crisis Response in Romania



| Organizator:
    Fundatia World Vision Romania
| Sectiune:
    Incluziune socială
| Problema de fond
    Efectele socio-economice și psihologice prelungite ale razboiului asupra refugiaților si comunitatilor gazda, copii si adulti forțați să se confrunte cu o criză fără sfârșit. Pe lângă rănire, trafic, exploatare sexuală și abuz, stresul emoțional sever provenit din separarea de familie sau lipsa de activitate sociala, îi pune atat pe copii cat si pe adulti în mare suferință. În general, una din cinci persoane afectate de conflicte în zonele de conflict suferă de boli mintale, cum ar fi anxietatea sau tulburarea de stres posttraumatic (PTSD). Raportul "No Peace of Mind" al World Vision avertizeaza că anii de stres intensiv ar putea submina grav dezvoltarea fizică și socială importantă, având ca rezultat abilități negative de adaptare, gestionarea deficitară a stresului, boli mintale și efecte pe termen lung asupra dezvoltării creierului.

| Scopul proiectului
    Scopul a fost oferirea de asistență umanitară care faciliteaza incluziunea sociala a persoanelor refugiate din Ucraina, precum si comunitatile gazda. Obiective:1.furnizarea de asistenta in numerar si produse alimentare si igiena pentru familii , masa calda* pentru copii; 2. furnizarea de servicii integrate socio-educationale, accces la educație incluziva de calitate pentru copii; 3. Furnizarea de sprijin psiho-social pentru copii si familii in vederea integrarii sociale si educationale.4.Sprijinirea parteneriatelor locale pentru a răspunde eficient și eficace nevoilor de incluziune sociala.

Ukraine Refugee Crisis Response in Romania Ukraine Refugee Crisis Response in Romania Ukraine Refugee Crisis Response in Romania

| Acoperire
    București, Brașov, Iași, Suceava, Constanța, Galați, Cluj, Vâlcea

| Rezumat
    Proiectul a fost conceput pentru a răspunde nevoilor umanitare urgente ale populației din Ucraina si comunitatilor care ii gazduiesc, având în vedere impactul conflictului din Ucraina. Scopul a fost oferirea de asistență umanitară care faciliteaza incluziunea sociala a persoanelor refugiate din Ucraina, precum si comunitatilor gazda. Proiectul a vizat patru obiective:1. furnizarea de asistenta in numerar si produse alimentare si igiena pentru familii , masa calda* pentru copii , nevoi de bază, 2. furnizarea de servicii integrate socio-educationale, accces la educație incluziva de calitate pentru copii; 3. Furnizarea de sprijin psiho-social pentru copii si familii in vederea integrarii sociale si educationale.4.Sprijinirea parteneriatelor locale pentru a răspunde eficient și eficace nevoilor de incluziune sociala. Proiectul s-a derulat în 8 zone geografice ale României, care gazduiesc un număr mare de refugiati. Au fost dezvoltate 16 Hub-uri socio-educaționale Happy Bubble, 5 magazine sociale si sprijinit 6 scoli, ce au facilitat incluziunea sociala a mii de refugiati. Pe lângă acestea, 3 centre portabile de conectivitate au facilitat accesul la educație online&resurse digitale si am oferit cursuri de limba romana. Asigurarea securității alimentare prin distribuirea de produse alimentare și igienă prin magazinele sociale. Astfel, prin proiect peste 80.000 de beneficiari au primit suport alimentar și peste 19.000 de persoane au beneficiat de kit-uri de igienă prin magazinele sociale, 5200 de copii au avut acces la o educație incluziva, peste 2800 de persoane au accesat educatia digitala. Proiectul a contribuit la stimularea coeziunii comunităților afectate de criza refugiatilor si incluziunea sociala a acestora.

| Date beneficiari direcţi
    Refugiati din Ukraina
80.000 adulti
5200 de copii


| Activitati
    Activitatile proiectului au constatat in:1. Acordarea de asistenta financiara pentru familiile cu copii pentru beneficiarii Hub-urilor socio-educationale, distributia de produse alimentare si igiena pentru familii , masa calda* si rechizite pentru copii , nevoi de bază, 2. Implementarea programelor socio-educaționale și sprijin psihologic zilnic, pe grupe de vârstă (3-6 ani, 7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani) și adulți, respectiv activități de educație non-formală și ateliere interactive/Ateliere de integrare și adaptare structurate pe module, pe teme precum comunicare și abilități sociale, cunoaștere reciprocă, limba română, etc.3. Consiliere psiho-socială de sprijin pentru copii și familiile acestora în cadrul spațiilor Happy Bubble, inclusiv consiliere parentală individuală și de grup și îndrumare din partea profesorilor din centrele pentru părinți refugiați. .4 Lunar derularea de activități recreative, dezvoltare personală, comunicare și interacțiune social-educativă cu comunitățile gazdă. Discutii lunare cu partenerii proiectului.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul s-a derulat în 8 zone geografice ale României, care gazduiesc un număr mare de refugiati. Au fost dezvoltate 16 Hub-uri socio-educaționale Happy Bubble, 5 magazine sociale si sprijinit 6 scoli, ce au facilitat incluziunea sociala a mii de refugiati. Pe lângă acestea, 3 centre portabile de conectivitate au facilitat accesul la educație online&resurse digitale si am oferit cursuri de limba romana. Asigurarea securității alimentare prin distribuirea de produse alimentare și igienă prin magazinele sociale. Astfel, prin proiect peste 80.000 de beneficiari au primit suport alimentar și peste 19.000 de persoane au beneficiat de kit-uri de igienă prin magazinele sociale, 5200 de copii au avut acces la o educație incluziva, peste 2800 de persoane au accesat educatia digitala. Proiectul a contribuit la stimularea coeziunii comunităților afectate de criza refugiatilor si incluziunea sociala a acestora.

| Parteneri
    Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, Fundația Academică a Universității Tehnice de Construcții București, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” Constanța Inspectoratul Scolar Județean Constanța, Biblioteca Județeana Antim Ivireanu, Vâlcea, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Asociația Institutul Pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Diaconia - Filiala sector 6, Parohia Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul – Brâncuși, Asociația CARUSEL, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, JRS Romania - Jesuit Refugee Service Romania, Fundația Pontica.

| Despre organizator
    Fundația World Vision este o organizație non-guvernamentală globală prezentă în aproape 100 de țări la nivel mondial, care își dedică activitatea bunăstării copilului. Credem că fiecare copil, indiferent de contextul social sau cultural din care provine, are dreptul la șanse egale de dezvoltare într-un mediu sigur și sănătos.


| Website proiect
    www.worldvision.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->