Organizatiile neguvernamentale, grupurile de initiativa, persoanele fizice si sindicatele isi pot inscrie proiectele sociale implementate si finalizate in decursul anului trecut la editia a VI-a a competitiei Galei Societatii Civile, in perioada 5 martie – 15 aprilie 2008. 

In fiecare an, Gala Societatii Civile s-a bucurat de un juriu format din reprezentanti ai societatii civile, ai sectorului neguvernamental romanesc, jurnalisti, formatori de opinie, precum si specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor sociale.

Juriul editiei din acest an este alcatuit din: Catalin Stefanescu (TVR 1), Ioan T. Morar (Academia Catavencu si Cotidianul), Luciana Simona Velea (Institutul de Stiinte ale Educatiei), Liviu Mihaiu (Academia Catavencu, Asociatia “Salvati Dunarea si Delta”), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International), Mihaela Radulescu (Antena 1 si ambasador al United Way in Romania), Raed Arafat (Medic coordonator al SMURD si secretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala), Robert Turcescu (Realitatea TV si Europa FM), Luminita Tanasie (World Wide Fund for Nature Romania), Alin Ivan (SVASTA Consult), Cosmin Alexandru (Brandivia si Asociatia Erudio).

“Responsabilitatea sociala ar trebui sa existe in fiecare din noi, pentru ca rezultatele unei munci depuse in folosul comunitatii se rasfrange asupra calitatii vietii noastre. Cu cat ne implicam mai mult in rezolvarea problemelor altora, cu atat ne facem noua un bine mai mare . Imi pun mari sperante in rolul societatii civile si stiu ca suntem multi aceia care credem ca lucrurile vor evolua intr-o directie favorabila, dar cu cat convingem mai multi sa ni se alature, cu atat rezultatele muncii noastre pot fi mai spectaculoase.”, declara Mihaela Radulescu, pentru a doua oara membru in juriul Galei Societatii Civile la Categoria C.

Potrivit organizatorilor, noutatea adusa de functionalitatile extinse ale site-ului este ca inscrierea proiectelor in competitie se va face exclusiv online, prin intermediul site-ului, accesand pagina “Competitie”. Mai multe informatii despre inscriere, Ghidul de jurizare si Regulamentul competitiei gasiti pe site-ul evenimentului www.galasocietatiicivile.ro. Evaluarea proiectelor de catre membrii juriului se va desfasura in perioada 16 aprilie – 7 mai, iar festivitatea de acordare a premiilor va avea loc in data de 21 mai 2008.

La editia anterioara a Galei Societatii Civile, proiectele inscrise de cele 92 de organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice au avut o acoperire geografica locala, regionala, cat si nationala prin problemele abordate si solutiile puse in aplicare. Bugetul total atras de cele 118 proiecte inscrise la cea de-a V-a editie a Galei Societatii Civile s-a ridicat la 17 milioane de euro, dublu fata de bugetul proiectelor inscrise la editia anterioara, acest lucru subliniind o crestere a gradului de mobilizare si coeziune a organizatiilor de a atrage parteneri si finantatori, potrivit organizatorilor.

“Gala Societatii Civile a crescut odata cu sectorul neguvernamental din Romania, odata cu rezultatele obtinute prin fiecare proiect implementat, odata cu societatea civila in ansamblul ei. Multumim tuturor membrilor juriului pentru ca au acceptat sa sustina acest eveniment, in special celor care au fost alaturi de noi editii la rand, implicandu-se voluntar in analizarea si evaluarea proiectelor sociale.”, conchide Andrei Bortun, Director general al Millenium Communications, initiatorul proiectului Gala Societatii Civile.

de Andreea Pavel