Gala Societatii Civile 2008, editia a VI-a, prin seminarul cu tema “Managementul proiectelor” da startul seriei de activitati pentru sprijinirea sectorului non-profit din Romania.
Seminarul a fost sustinut de Alin Ivan – Consultant in management, SVASTA Consult si Cristina Fulga - membru al retelei de traineri din cadrul Institutului European din Romania, colaborator SVASTA Consult.
Seminarul a reprezentat o resursa pentru reprezentantii sectorului non-profit din Romania, care implementeaza proiecte sociale. In cadrul acestuia au fost atinse teme precum:
• problema care defineste un proiect;
• situatia existenta la nivel national;
• nevoile categoriei de public tinta caruia se adreseaza proiectul;
•planificarea eficienta a resurselor din cadrul bugetului unui proiect;
• identificarea riscurilor si a strategiilor de reducere a efectelor negative;
• stabilirea scopului si a obiectivelor specifice unui proiect;
• criteriile de evaluare ale proiectelor sociale (eficienta, eficacitate, impact, relevanta);
• identificarea unor modalitati de substituire a tipurilor de resurse din cadrul unui proiect si distributia acestuia pe activitati;
Un domeniu de interes pentru organizatiile neguvernamentale, fondurile structurale europene, a avut parte de o prezentare ampla: informatii generale despre cele trei fonduri care pot fi accesate pentru obtinerea de finantari, conditiile finantarii si institutiile acreditate etc.
Site-ul www.galasocietatiicivile.ro gazduieste competitia din acest an, inscrierile si jurizarea realizandu-se online. Proiectele sectorului neguvernamental mai pot fi inscrise pana la 15 aprilie 2008, jurizarea desfasurandu-se in perioada 16 aprilie – 7 mai.
Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc in data de 21 mai la Ateneul Roman.
Pentru o seara, Gala Societatii Civile reuneste reprezentanti ai sectorului neguvernamental, ai societatii civile, jurnalisti, formatori de opinie, voluntari, reprezentanti ai sectorului public si privat pentru a recunoaste meritele si eforturile depuse de organizatiile non-profit din Romania.
La editia anterioara a Galei Societatii Civile, proiectele inscrise de cele 92 de organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice au avut o acoperire geografica locala, regionala, cat si nationala prin problemele abordate si solutiile puse in aplicare. Bugetul total atras de cele 118 proiecte inscrise la cea de-a V-a editie a Galei Societatii Civile s-a ridicat la 17 milioane de euro, dublu fata de bugetul proiectelor inscrise la editia anterioara, acest lucru subliniind o crestere a gradului de mobilizare si coeziune a organizatiilor de a atrage parteneri si finantatori.