Gala Societatii Civile si-a relansat site-ul sub forma unei pledoarii pentru voluntariat adresata in mod special tinerilor. Noul format se vrea un instrument - spatiu de comunicare si interactiune permanenta care sa sprijine initiativele tinerilor si activitatea ONG-urilor.
GalaSocietatiicivile.ro vine in intampinarea celor mai frecvente probleme cu care se confrunta sectorul non-profit din Romania: lipsa voluntarilor; atragerea finantarilor si slaba mediatizare a actiunilor acestuia. Cea mai interactiva, sectiune a site-ului, intitulata "Proiecte ONG si Voluntariat", functioneaza ca o bursa a voluntariatului, in care cererea organizatiilor non-profit pentru recrutarea voluntarilor se intalneste cu oferta tinerilor care doresc sa se implice social si sa contribuie la dezvoltarea comunitatii din care fac parte.
Motorul site-ului va fi aceasta bursa de voluntariat. ONG-urile pot sa-si promoveze, aici, in timp real activitatea si proiectele, dar si sa coopteze voluntari", a declarat Andrei Bortun, director general Millenium Communicatioris.
Voluntariatul aduce beneficii de ambele parti: largeste numarul de beneficiari ai proiectelor, suplineste lipsa banilor si a resurselor financiare, contribuie la dezvoltarea personala si la cea organizationala, iar pentru studenti poate fi identificat cu stagiul de practica.