Gala Societăţii Civile, un proiect The Institute, premiază marți, 26 septembrie, de la 19:30, la Ateneul Român din București cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din România înscrise în competiţie.

 

Anul acesta, 238 de iniţiative, respectiv 182 proiecte, 23 programe și 33 de campanii de comunicare s-au înscris la cea de-a XXI-a ediţie a Galei Societăţii Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Proiectele au fost jurizate de peste 80 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat.

 

Gala Societății Civile se desfășoară anul acesta sub sloganul „Bine pentru Mâine", evidențiind noile generații și responsabilitatea lor de a continua și amplifica schimbările pozitive în societate. Prin eforturile lor comune, tinerii și toți cei implicați în societatea civilă pot contribui la construirea unui viitor mai luminos și mai incluziv pentru toți.

 

Pentru că ediția de anul acesta este dedicată tinerilor din societatea civilă, prezentatorul evenimentului este și el un tânăr actor de teatru și film în ascensiune: Bogdan Iancu, absolvent UNATC, cunoscut pentru spectacolele „Romeo + Julieta”, „Individual Compus” și din filme ca „The Perfect Escape” sau seriale ca „The Witcher”. În prezent lucrează la producțiile „Party” la unteatru și „familie normală.jpg” la teatrul Apollo111.

 

Prin mesajul de anul acesta, „Bine pentru Mâine”, Gala Socetății Civile prezintă o serie de tineri până în 25 de ani, care au creat de la zero niște proiecte atât de eficiente și care au potențialul să ajute oameni, iar acțiunile lor ar trebui să ne facă pe toți mândri. Mă simt onorat să îi pot prezenta și cunoaște pe acești oameni minunați, alături de toți ceilalți reprezentanți ai societății civile, care lucrează zi de zi pentru un viitor mai bun pentru noile generații” spune Bogdan Iancu, moderatorul Galei Societății Civile 2023.

 

 

Pe lângă câștigătorii din secțiunile tradiționale ale competiției, pe 26 septembrie vom afla și câștigătorii Premiilor pentru Impact Social. Acestea sunt dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, și acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka. Juriul a evaluat top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A, pe baza următoarelor criterii: relevanță, rezultate, durabilitate și nivelul de impact și potențialul de impact.



***

 

The Institute este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii creative din România în dialogul cu instituţiile statului şi cu organizații internaţionale. Anual, The Institute reunește în jurul inițiativelor, proiectelor și evenimentelor desfășurate peste 80.000 de persoane. Este fondator al proiectelor Romanian Design Week, DIPLOMA Show, Internetics  și inițiator al programelor ASAP România, Cartierul Creativ și Combinat.

Gala Societății Civile este un proiect The Institute.

 

Partener Principal: Rompetrol

Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Partener Secțiune Educație și Învățământ și Secțiune Programe: BCR

Partener Secțiune Sănătate: Secom Healthcare și Good Routine by Secom
Partener Secțiune Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor: Helinick

Partener Secțiune Dezvoltare Economică și Socială: Mastercard

Parteneri Strategici: Ashoka România, ASAP România

Parteneri Culturali: Primăria Municipiului București prin ARCUB

Parteneri Media Strategici: Pro TV, Rock FM, HotNews.ro, Euromedia, YOOH

Parteneri Media: IQads.ro, RADOR, AGERPRES, spotmedia.ro, Zile și Nopți, Revista Biz, România Pozitivă, Știri.ONG

Parteneri Tradiţionali: Netvibes România, MediaTrust România

O campanie: Gavrilă&Asociaţii

Pentru mai multe informaţii despre Gala Societăţii Civile 2023, vizitaţi www.galasocietatiicivile.ro.