Ediția cu numărul 22 a Galei Societății Civile este și a treia ediție în care am lansat apelul public pentru Tineri Jurați care să noteze proiectele înscrise în secțiunea „Tineri de Bine” – acele proiecte, gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani, prin care se demonstrează implicarea civică cu acțiuni din orice sferă de interes.
Am căutat așadar tineri între 19 și 25 de ani, care au inițiat, coordonat și implementat sau au fost implicați în proiecte în folosul comunității / societății mai mult decât în acțiuni punctuale și care ne-au detaliat și demonstrat rolul și responsabilitățile lor în cadrul proiectelor.
În fiecare an, numărul candidaților a crescut semnificativ și dacă în 2022 am unit în jurul noii secțiuni 11 candidați, în anul 2024 am reușit să avem 27 de candidați pentru rolul de Tânăr Jurat. 27 de tineri cu povești minunate despre implicarea în dezvoltarea societății civile, cărora le mulțumim și îi felicităm.
În rândurile de mai jos vă prezentăm candidații de anul acesta pentru echipa de Tineri Jurați. Din cei 27 de tineri, a fost selectată echipa de 9 Tineri Jurați ai secțiunii Tineri de Bine din 2024.
Alexandra Țuțuianu
Alexandra Țuțuianu este expert în mediu cu 2 ani de experiență în gestionarea deșeurilor. Administrează cu pricepere baze de date, sisteme CRM, platforme de vizualizare a datelor, raportări privind deșeurile și emisiile. Expertiza sa se concentrează pe gestionarea deșeurilor și monitorizarea emisiilor de CO2, planificarea intervențiilor și reducerea acestora. Deține diplome de licență și masterat în Inginerie Mecanică. Alexandra vorbește fluent limba engleză și limba italiana.
Ana-Yasmina Micu
Yasmina Micu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București, activând în prezent ca lucrător de tineret în cadrul organizației Fundația Tineri pentru Tineri. Crede că tinerii au nevoie de mai multă încredere din partea celor din jur pentru a-și atinge potențialul, deoarece ei sunt cei care fac din societatea de mâine o societate în care cu toții să ne dorim să trăim. De asemenea, îi plac pisicile și să citească, seara, alături de o cană de cafea cu ciocolată.
Anca Barbu
Anca este project manager în cadrul Junior Achievement România, lucrând cu profesori, elevi și studenți români și ucraineni. Gestionează proiecte de orientare profesională și este pasionată de intervenții comunitare. Anca este pe cale să finalizeze un masterat în Evaluarea politicilor și programelor publice europene, componentă pe care vrea să o integreze în lucrul de management de proiect. Iubește câinii și speră într-o lume în care să nu mai existe animale fără stăpân.
Andreea Toader
Andreea-Mădălina TOADER Specialist în HR și Learning Program Developer în cadrul Asociației InspirAction, Mădălina a pornit din anii studenției într-o călătorie a răspândirii binelui în societate prin acțiuni de voluntariat. Implicată în proiecte educaționale și cu multă curiozitate de a se dezvolta în domeniul resurselor umane, implicarea sa a fost recunoscută și prin apariția ei în cartea „Liber să devii”. Ea susține că niciun vis nu este prea mare dacă știi să îi iei măsura potrivită.
Beatrice Roman
Beatrice este regizor. Și manager cultural. Și dramaturg. Nu îi place să fie ușor definită, motiv pentru care crede că poate fi orice își propune. Și până acum, asta i s-a întâmplat. Își dorește, de acum, să reușească să-i aducă pe tineri în mindsetul de ”eu pot!”. Pentru că pentru ea, cheia succesului nu este să fii cel mai bun, ci să fii din ce în ce mai bun, asta va căuta și în proiectele pe care ar urma să le jurizeze: evoluția.
Bogdan Deac
Cu o inimă dedicată comunității, Bogdan Deac este un pasionat al filantropiei și culturii. Prin proiectele sale, aduce la lumină poveștile celor marginalizați și susține inițiativele care îmbogățesc patrimoniul cultural. Cu o viziune profundă și implicare continuă, Bogdan Deac aduce contribuții semnificative în societatea civilă.
Cătălin Alb
Cătălin Alb este un tânăr freelancer și istoric de artă originar din Arad, interesat de educație prin artă, design grafic, mediere și management cultural, relația cu spațiul public și practicile artistice de factură participativă. A absolvit Istoria și Teoria Artei la Universitatea Națională de Arte din București. În decursul timpului a activat în diferite proiecte și acțiuni culturale din Arad, Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău și București. În prezent, trăiește și lucrează în București.
Cătălina Platon
Empatică și sensibilă la nevoile celor din jur, Geanina se dedică cu inima deschisă colaborării cu tinerii voluntari. Îi inspiră și îi încurajează să-și pună ideile în practică și să devină agenți activi ai schimbării în comunitatea lor. Visătoare și puternică în egală măsură, Geanina este un lider care nu se teme să își urmeze visele și să își transforme idealurile în realitate. Ea crede cu tărie în potențialul uman și în capacitatea comunității de a se ridica și a face lucruri mărețe.
Claudia Drăgan
Cu implicare în diverse voluntariate de 10 ani, Claudia stă aproape de proiecte din zona de educație care să aducă cât mai mult impact în viețile beneficiarilor. O energizează proiectele creative și sustenabile, cafeaua și plimbările în natură.
Cristiana Ursache
Cristiana Ursache este curator, cercetător și editor în Iași, România. Practica ei curatorială se concentrează pe documentarea și înțelegerea artiștilor colaboratori și pe facilitarea experienței vizuale pentru diferite tipuri de audiență. În prezent, este curator la Galeria Artep din Iași și lucrează la o cercetare doctorală despre practicile curatoriale din România din anii 2000-2023 în cadrul UNAGE Iași.
Doroteea Toma
Doroteea este o fire bizară, o reală extrovertă retrasă. Prinsă între autenticitate gălăgioasă, poate chiar vanitoasă, și o dorință caldă de a împăciui, ea este ghidată de iubirea de oameni și de micile lor creații, bucurii și ghidușii. Ar putea să își petreacă toată ziua analizându-i, ei sunt materia primă a filosofiei sale, iar acest fapt o motivează mereu să încerce să răspândească blândețe și să ajute lumea cum poate, cât poate.
Edmond Volosciuc
Cu o pasiune profundă pentru tehnologie și educație, Edmond este o persoană dedicată și inovatoare. Contribuind semnificativ la proiecte pentru îmbunătățirea experienței de învățare a elevilor și având un impact pozitiv asupra comunității. Edmond este entuziasmat de oportunitatea de a face parte din juriul GSC 2024 și este nerăbdător să contribuie cu perspectiva și experiența sa la evaluarea și recunoașterea proiectelor.
Iulia Tempea
Iulia Tempea, Manager de Proiect la Fundația Leaders, coordonează programul Leaders Explore Elevi. Implicată în voluntariat încă din liceu, susține o educație mai bună și incluziunea persoanelor cu dizabilități. Cu pasiune pentru leadership, Iulia se evidențiază prin organizare și entuziasm. Inspirată de Paulo Coelho, vizează un impact pozitiv în România, credând în puterea exemplului personal: "The world is changed by your example, not your opinion."
Iulian Trușcă
Iulian este licențiat în domeniul Resurse Umane - Sociologie, ca șef de promoție. Are o experiență vastă în sectorul ONG, activând de-a lungul timpului în diverse organizații esențiale. Totodată, este membru fondator al unei asociații studențești din cadrul ASE București. În plus, el este unul dintre tinerii care au reprezentat România la European Youth Event, desfășurat la Parlamentul European, din Strasbourg. Mai multe detalii despre experiența lui Iulian puteți afla pe contul lui de LinkedIn.
Ligia Matei
Ligia este studentă la comunicare și este o persoană care îndrăgește să se implice activ în societate. Însă, dincolo de asta este o persoană care își dorește să aducă o schimbare în comunitatea ei, dar și în lume. Este o persoană activă în domeniul comunicării, fiind parte din asociații și proiecte relevante acestui domeniu. Printre acestea se numără și moderatoare la podcastul “Purple Talks” (Asociația Studenților la Comunicare), redactor la revista "Etajul 6", proiect al aceleiași asociații.
Raluca Nicoleta Stoian
Raluca este o bursiera a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune anul II, din cadrul Academiei de Studii Economice București. Cu o preocupare deosebită pentru drepturile omului în general și pentru nevoile specifice ale persoanelor cu dizabilități, Raluca a dezvoltat o înțelegere profundă a aspectelor financiare și crede cu tărie că acțiunile altruiste care vizează dezvoltarea unei societăți mai sănătoase și pot contribui inclusiv la dezvoltarea economică a țării.
Ovidiu Damian
Ovidiu trăiește cu convingerea că este norocos că s-a născut într-o comunitate care l-a ajutat și susținut spre a deveni o versiune cât mai bună a sa. Astfel el oferă înapoi către comunitate și organizațiile clujene uneltele necesare pentru a-și crește impactul, totul din postura de Vicepreședinte în cadrul Federației Tinerilor din Cluj.
Petrică Becheș
Petrică Becheș este un tânăr profesor de economie cu o pasiune pentru frumos și o implicare activă în viața civică și educațională. Iubit de elevi, el reușește să îmbine cu succes teoria economică cu exemple practice, captivându-i pe tineri prin modul său inovator de predare. În afara sălilor de clasă, Petrică se implică în numeroase proiecte educaționale și acțiuni de voluntariat, fiind un exemplu de dedicare pentru comunitatea școlară și cea locală.
Raluca Ghiță
Raluca lucrează în cadrul fundației Leaders și își dorește să vadă o schimbare în educația din România. Proaspăt întoarsă în țară, este entuziasmată să facă parte din tinerii care generează schimbare.
Raluca Peicea
Leadership, sociologie, proiecte, comunitate, tineri, impact, pasiune. Raluca este un om al oamenilor, pasiunile sale au ghidat-o către cine este ea astăzi: tânără ce își propune să contureze contexte și să organizeze proiecte prin care tinerii, și nu numai, să își atingă potențialul. Face acest lucru prin principala sa activitate în Fundația Leaders unde dezvoltă programe și experiențe educaționale adaptate realității din România, bazate pe un model autohton de leadership.
Robert Ciocăzan
Robert este o persoană cu o pasiune palpabilă pentru voluntariat și implicare socială, un tânăr dedicat care își dorește să contribuie la schimbările pozitive din comunitate. Cu o experiență vastă în coordonarea și implementarea proiectelor sociale, el a adus contribuții semnificative în educația tinerilor, precum și în promovarea valorilor societății. Punctual și consecvent în angajamente, este recunoscut pentru dedicarea sa. De asemenea, este o fire empatică, ambițioasă și echilibrată.
Robin Bucur
Fiind laureat al premiului Charlemagne Youth Prize acordat de Parlamentul European, dar deținând și distincția Cambridge Research Spotlight Scholar, Robin Bucur s-a remarcat la nivel internațional de mai multe ori prin munca sa socială și științifică de impact. În prezent, studiază medicina la UMF "Carol Davila", fiind totodată Student Reprezentant, iar la doar 20 de ani, el este Tânăr Ambasador European, lucrând la îmbunătățirea coeziunii dintre UE și Țările Est Partenere. Robin activează și drept cercetător undergraduate în cadrul ELI NP, Măgurele, și ca Mentor pe Științe Biomedicale la Upgrade Education.
Roxana Dobre
Roxana, studentă la masteratul "Dezvoltare Durabilă a Afacerilor și Organizațiilor Economice" la ASE, și-a descoperit pasiunea pentru voluntariat și protecția mediului încă din liceu. Implicată activ în programe de voluntariat, a avansat către angajarea într-un ONG de mediu, continuându-și activitatea și în prezent. Cu determinare, ea își propune să aducă un aport semnificativ și pozitiv în comunitate.
Teodora Bonea
Teodora este copywriter în agenția Circles Colab, antropolog în devenire, pasionată de film documentar. În proiectele ei din publicitate încearcă să importe mereu viziune umanistă dobândită prin studiile în antropologie, să fie ”de partea oamenilor” și să se țină mereu la curent cu realitatea din teren. Crede în puterea creativității și a artei de a schimba măcar puțin lumea și de a inspira valori pozitive.
Valentina Ciobanu
Valentina Ciobanu este o tânără activistă civică pentru democrație și participarea tinerilor, implicată în mișcarea de tineret de peste 5 ani. În calitate de Vicepreședintă a Consiliului Tineretului din România, coordonează Programul de Ambasadori ai Participării Politice a Tinerilor, inițiativă care vizează construirea de mecanisme și instrumente eficiente pentru participarea semnificativă a tinerilor în procesele decizionale, inclusiv în contextul istoric al alegerilor din 2024.
Violeta Oltean
Violeta Oltean, o exploratoare dedicată a potențialului uman și a inovației sociale. Cu fiecare pas, ea deschide drumuri noi și creează punți între visuri și realitate. Pasiunea sa pentru voluntariat și dorința de a aduce schimbarea se reflectă în fiecare proiect. Cu o viziune curajoasă și un zâmbet călăuzitor, Violeta inspiră tinerii să-și urmeze visurile. În fiecare experiență, ea adaugă culori vibrante în povestea ei, iar fiecare proiect devine o filă semnificativă în cartea sa de viață.
Vlad Biliuță
Vlad este o persoană dedicată și sociabilă. Nu îi place să fie în centrul atenției, dar dacă natura activității cere acest lucru, nu se dă în laturi. E mereu gata să sară în ajutor și face acest lucru din tot sufletul.
***
Gala Societății Civile este un proiect The Institute.
Partener Principal: Rompetrol
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl
Partener Secțiune Educație și Învățământ: BCR
Partener Secțiune Artă și Cultură: Globalworth
Partener Secțiune Dezvoltare Economică și Socială: Purcari
Partener Secțiune Sănătate: Secom Healthcare și Good Routine by Secom
Partener Secțiune Comportament Civic și Participare publică: RetuRO
Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii
Parteneri Culturali: Primăria Municipiului București prin ARCUB
Parteneri Strategici: Ashoka România, ASAP România
Parteneri Media Strategici: Pro TV, Rock FM, Euromedia, YOOH
Parteneri Media: IQads, România Pozitivă, Spotmedia, Știri.ONG, Revista Biz, PRwave, Zile și Nopți, RADOR, AGERPRES
Parteneri Tradiţionali: Netvibes, MediaTrust
O campanie: Gavrilă&Asociaţii