...specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului asociativ, consultanti in CSR, comunicare, corporate affairs si community affairs. Continuand traditia, editia a XIV-a a competitiei cuprinde 17 sectiuni, fiecare avand cate o echipa dedicata, formata din trei jurati, care va evalua si nota proiectele inscrise. 

Gala Societatii Civile, cel mai important proiect dedicat sectorului asociativ din Romania, anunta Juriul editiei 2016.
 
“Juriul Galei Societatii Civile a avut un impact imens inca de la prima editie, in anul 2002. An de an, lideri marcanti, formali si informali, ai societatii romanesti se alatura demersului nostru de a promova si premia acele proiecte, dar mai ales acei oameni, care isi dedica timpul si resursele lor pentru a ne fi noua, tuturor, mai bine. Problema este ca noi, ceilalti, nu reusim sa ii vedem si sa ii apreciem in mod constant, desi, in fiecare zi, undeva in Romania, sunt oameni care se lupta sa rezolve o problema. Noi asta ne propunem sa facem si nu am putea fara suportul si implicarea exceptionala a personalitatilor care ne onoreaza cu prezenta in Juriu. Le multumim tuturor pentru sprijinul acordat ai va invit pe toti sa ii urmarim cu atentie zi de zi, sunt veritabile modele intr-o societate aflata in continua cautare de repere.” declara Florentina Loloiu, Director Programe – Fundatia Gala Societatii Civile.
 
Despre motivatia si experienta de membru in Juriului Galei Societati Civile:
„Recunoasterea oferita de Gala are o valoare de motivatie sociala. Traim intr-o epoca in care recunoasterea sociala are un rol de a mobiliza eforturile unor organizatii de a fi apreciate, evaluate de rolul lor in progresul social, in schimbarile necesare dorite nu de politicieni, ci de societatea civila, care este aproape de nevoile oamenilor. Pentru orice specialist intr-un domeniu al stiintelor sociale este necesar sa ai o perceptie mai generala asupra domeniilor legate de felul in care evolueaza societatea. Gala ofera un avantaj al congreunetei intre diferitele interese ale organizatiilor negunernamentale si celelalte organizatii axate pe aspecte particulare ale nevoilor sociale. Din aceasta perspectiva valoarea Galei rezida in cunoasterea unei perceptii globale asupra societatii si a felului in care societatea civila se implica. Cred ca participarea cu proiecte la Gala poate favoriza voluntarismul atat de necesar societatii noastre.” declara Aurora Liiceanu, Cercetator stiintific senior asociat, Doctor in Psihologie - Institutul de Filosofie si Psihologie, membru al Juriului.
 
„Sunt membru al Juriul Galei Societatii Civile pentru ca ma ajuta sa iau mai bine legatura cu realitatea la firul ierbii. Ies din coconul zilnic si este prilej de a imi reaminti cat de important este sa ne facem fiecare treaba in patratica lui pentru a demonta mentalitati de genul "nu se poate". Astfel ma conectez mai bine si la ce se intampla in alte domenii decat tineret sau educatie si fac conexiuni intre ele.” declara Andrei Popescu, Secretar de Stat – Ministerul Tineretului si Sportului, membru al Juriului.
 
„Gala a devenit un fel de loc geometric al organizatiilor societatii civile. E importanta orice fel de recunoastere, dar intotdeauna cei care stiu cel mai bine sa aprecieze calitatea unor actiuni sunt cei care fac lucruri similare; pe ei nu-i poti pacali. Cand societatea civila stagneaza, totul stagneaza. Si reciproc, cand se misca societatea civila, atunci se intampla lucruri. Citind cateva zeci de proiecte ale organizatiilor neguvernamentale afli de fapt spre ce se indreapta preocuparile oamenilor in domeniul respectiv, preocupari pe care altfel risti sa le ignori.” declara Mircea Kivu, Sociolog, editorialist, membru al Juriului.

„Recunoasterea oferita de Gala Societatii Civile este o endorsare importanta pentru ONG-urile din Romania. Pentru mine, in calitate de sponsor si de partner al multor ONG-uri din Romania, dar si cu mult mai multe cereri de parteneriat pe care nu le pot onora, Gala este un fel de “agentie specializata de rating” – ca sa fac o conexiune cu lumea financiara – care imi arata care sunt organizatiile care fac intr-adevar treaba buna si in care pot sa investesc resurse (de timp, financiare, de cunoastere) cu incredere. Procesul de jurizare este extrem de important pentru ca imi arata o perspectiva ampla asupra ceea ce inseamna proiecte ONG in Romania. De multe ori mi s-a intamplat sa vad proiecte de care nu aflasem inca si despre care am vrut sa stiu mai multe si care, mi-au dat idei noi despre ce am putea sa facem si noi, ca banca, mai departe pe aceasta directie, a implicarii in Comunitate. Si mai e un aspect important: proiectele pe care le jurizez imi arata o realitate la firul ierbii cu care eu nu am contact in mod normal si ma ajuta sa inteleg mai bine problemele reale ale societatii si nevoile ei. Cred ca Gala este un moment extraordinar in care poti sa vorbesti despre probleme, dar aratand solutiile pentru ele – constientizezi o realitate, dura de cele mai multe ori, dar vezi ca exista solutii si oameni dispusi sa li se dedice si atunci te incarci cu optimism si vrei sa faci si tu ceva pentru a trai intr-o lume mai buna.” declara Nicoleta Deliu, Sef departament Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare - BCR, membru al Juriului.
 
„Pentru ca este vorba de voluntariat, pro bono sau chiar filantropie, pentru ca modestia si bunul simt ii impiedica pe cei care isi inscriu proiectele sa se laude asa cum ar merita, eu zic ca Gala Societatii Civile este seara Oscarurilor pentru ei. Merita. Este una din putinele zone datatoare de speranta si normalitate. Cu idei bune, munca multa, si entuziasm. Iar beneficiul este colectiv.” declara Marian Voicu, Producator - TVR, membru al Juriului.
 
Categoria A
- Aurora Liiceanu, Cercetator stiintific senior asociat, Doctor in Psihologie - Institutul de Filosofie si Psihologie
- Mirela Oprea, Senior Liaison Manager - World Vision si Secretar General – ChildPact
- Simona David Crisbasanu, Fondator - Asociatia ROI si coordonator al proiectului ZBURD - Educatie prin Coaching
 
- Alexandra Zbuchea, Prodecan, Conferentiar universitar dr. Facultatea de Management – SNSPA, Specialist in marketing cultural si marketingul organizatiilor nonprofit
- Catalin Stefanescu, Realizator si moderator - TVR 1
- Razvan Penescu, Fondator si coordonator - LiterNet.ro
 
- Attila Biro, Reporter - RISE Project
- Diana-Olivia Hatneanu, Avocata - Baroul Bucuresti
- Mircea Toma, Psiholog, jurnalist, activist pentru drepturile omului – ActiveWatch
 
- Laura Stefan, Coordonatorul activitatilor anticoruptie pentru Expert Forum
- Radu Magdin, CEO - Smartlink Communications, Analist si consultant politic transnational
- Vlad Petri, Realizator de filme documentare si fotograf
 
- Claudia Spridon, Jurnalist - Adevarul, Co-fondator si Secretar General - Asociatia „Observatorul Roman de Sanatate
- Paula Herlo, Senior corespondent si producator al emisiunii „Romania, te iubesc!”
- Vlad Mixich, Senior editor - HotNews
 
- Ciprian Catalin Necula, Secretar de Stat - Ministerul Fondurilor Europene
- Laurentiu Colintineanu, Senior editor - EurActiv.ro
- Vintila Mihailescu, Director - Scoala Doctorala, SNSPA, Colaborator permanent - Dilema Veche
 
- Aurelia Alexa, Jurnalist, domeniul Social - News.ro
- Ovidiu Vanghele, Jurnalist de investigatii, Fondator - Centrul de Investigatii Media
- Smaranda Witec, Asistent social, Prodecan - Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti
 
- Corina Murafa, Expert in politici energetice
- Florin Stoican, Presedinte - Asociatia Kogayon
- Roxana Bucata, Jurnalist
 
- Alexandra Toderita, Cercetator, membru in Consiliul Director - Centrul Roman de Politici Europene
- Mona Dirtu, Jurnalist, co-autor "Cei care schimba jocul"
- Simona Marinescu, Director, Development Impact Group New York - Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare
 
- Roxana Dumitrache, Activista feminista, colaboratoare - Institutul Cultural Roman, scriitoare
- Iaromira Popovici, Jurnalista - Dilema Veche
- Mircea Kivu, Sociolog, editorialist
 
- Andreea Orosz, Jurnalista - RFI Romania
- Andrei Popescu, Secretar de Stat - Ministerul Tineretului si Sportului
- Gina Apolzan, Specialist Dezvoltarea Adolescentilor si Tinerilor
 
CATEGORIA C
- Adelina Mihai, Editor Profesii - Ziarul Financiar
- Nicoleta Deliu, Sef departament Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare – BCR
- Vlad Voiculescu, Director de Cabinet - Ministrul Finantelor
 
- Bogdan Iancu, Lector universitar Departamentul de Sociologie, Facultatea de Stiinte Politice – SNSPA
- Diana Oncioiu, Jurnalista
- Laura Sgarcitu, Expert in comunicare si responsabilitate sociala
 
- Cristian China-Birta, Blogger pe cristianchinabirta.ro si antreprenor online
- Costel Popa, Presedinte - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
- Radu Ciorniciuc, Jurnalist independent si producator freelance, Membru - Casa Jurnalistului
 
- Costinela Dragan, Sustainability Manager - KMG International
- Irina Florea, Redactor-sef - INSTITUTE, The Magazine si Coordonator programe - The Institute
- Marian Voicu, Producator - TVR
 
CATEGORIA D
- Despina Andrei, Manager Comunicare si Strangere de fonduri - UNICEF in Romania
- Dumitru Bortun, Prof. univ. dr., Facultatea de Comunicare si Relatii Publice - SNSPA, Presedintele Juriului de Onoare al Asociatiei Romane de Relatii Publice – ARRP
- Maria Besnea, Consilier personal al Ministrului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri
 
- Angela Galeta, Director - Fundatia Vodafone Romania
- Dolores Neagoe, Consultant, expert, evaluator sectorul asociativ Europa Centrala si de Est
- Miruna Munteanu, Realizator si moderator TVR International
 
 
***
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”.
 
Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International, de zece ani partener principal, Fundatia Vodafone Romania - sponsor fondator, BCR, Avon Romania. 
Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik.
 
Pentru mai multe informatii:
contact@galasocietatiicivile.ro