Premiile pentru Impact Social sunt dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, și vor fi acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka România. Aceștia vor evalua top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A, pe baza următoarelor criteriirelevanțărezultatedurabilitate și nou introdusul criteriu – Nivelul de impact și potențialul de impact.



Cei 5 membri ai Juriului pentru Impact Social sunt:

 

Diana Berceanu- Director de Programe Filantropie și Implicare Civică în cadrul Fundației Româno-Americane (RAF)

Diana Berceanu lucrează în sectorul ONG din 2004 și este în prezent Director de Program Filantropie și Implicare civică în cadrul Fundației Romano-Americane (RAF). Experiența de lucru cu ONG-urile a presupus coordonarea de proiecte sau coaliții la nivel național dar și muncă la firul ierbii, cu oameni în nevoie, copii sau tineri din comunități vulnerabile. În perioada 2017-2021 s-a alaturat echipei Graffiti PR unde a realizat proiecte de CSR și Public Affairs cu impact în educație.

 

Sandra Ghițescu- Designer de experiențe de învățare & Consultant în comunicare // Capacity Builder & Networker - Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Sandra este designer de experiențe de învățare și consultant în comunicare, cu specializare în gândire creativă aplicată și practici colaborative. În ultimii 15 ani a creat programe de învățare pentru organizații de toate taliile și formele, în România, Austria și UK. S-a alăturat echipei Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile în 2019, unde lucrează la dezvoltarea capacității organizațiilor din sectorul civic și contribuie la programele de tineret ale Fundației. 

 

Ana Murray - Director, Ashoka România

Ana este directorul biroului local al Ashoka - cea mai mare rețea globală de antreprenoriat social - din ianuarie 2021. S-a alăturat echipei Ashoka România acum cinci ani după aproape 10 ani în corporație, cu focus pe strategie, managementul reputației, comunicare digitală și managementul programelor.
Ana este alumni Lions Clubs International, Aspen Institute Romania (Fellow, 2010) si German Marshall Fund (Fellow, 2016).

 

Florin Stoican- Președinte - Asociația Kogayon și Asociația Parcul Natural Văcărești & Ashoka fellow

Geolog de profesie, Florin Stoican coordonează din 2003 activitatea Asociației Kogayon, ONG de protecție a mediului care a înființat Parcul Național Buila-Vânturarița și care acum dezvoltă proiectul Geoparcului Internațional UNESCO Oltenia de sub Munte.  

Este și parte din echipa Asociației Parcul Natural Văcărești care dezvoltă proiectele rețelei naționale de arii naturale urbane.

Consideră că România este țara cu cea mai mare biodiversitate din Uniunea Europeană și trebuie să devină lider european în conservare, pe care alături cu promovarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural se poate baza o dezvoltare sănătoasă pentru om și natură.

 

Iarina Taban- Președinte & Fondator - Ajungem MARI

Iarina este fondatoarea programului educațional Ajungem MARI pentru copiii institutionalizați. A studiat Marketing și PR, dar a descoperit destul de repede după absolvire potențialul voluntarilor și al educației non-formale pentru dezvoltarea copiilor din medii defavorizate, așa că a rămas în mediul ONG pentru a construi o rețea națională de voluntari în sprijinul copiilor instituționalizați. (Până acum s-au implicat în Ajungem MARI peste 10.000 de voluntari care au dedicat săptămânal timpul lor copiilor.)

În 2021 Iarina a devenit Fellow Ashoka - cea mai mare rețea globală de antreprenoriat social

 

Evaluarea proiectelor eligibile pentru Premiile pentru Impact Social va avea loc în perioada 31 iulie - 16 august, în a doua etapă a jurizării. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității de premiere, la finalul lunii septembrie. 


***

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.