Premiile pentru Impact Social, dezvoltate împreună cu Ashoka România - partener strategic al ediției, continuă și anul acesta. Astfel, proiectele înscrise în categoria A vor avea şansa să obțină, pe lângă Premiile I, II, III și Premiul pentru Impact Social în interiorul fiecărei dintre cele 9 secţiuni. Criteriile de jurizare rămân aceleași ca în 2023, iar un Juriu de Impact Social va fi format pentru a stabili câştigătorii premiilor. Vor fi evaluate cel mai bine notate 5 proiecte în urma primei etape de jurizare GSC.
Cei 7 membri ai Juriului pentru Impact Social sunt:
Diana Berceanu - Director de Programe Filantropie și Implicare Civică în cadrul Fundației Româno-Americane (RAF)
Diana Berceanu lucrează în sectorul ONG din 2004 și este în prezent Director de Program Filantropie și Implicare civică în cadrul Fundației Romano-Americane (RAF). Experiența de lucru cu ONG-urile a presupus coordonarea de proiecte sau coaliții la nivel național dar și muncă la firul ierbii, cu oameni în nevoie, copii sau tineri din comunități vulnerabile. În perioada 2017-2021 s-a alaturat echipei Graffiti PR unde a realizat proiecte de CSR și Public Affairs cu impact în educație.
Mihai Cucu-Dumitrescu - NGOs & Social Enterprises Community Manager, BCR Social Finance IFN
Mihai este managerul comunității de ONG-uri și Întreprinderi Sociale a BCR Social Finance, managerul comunității de Fellows și Alumni a Aspen Institute Romania și co-fondatorul & președintele Asociației Sword Nation. Mihai lucrează în mod activ cu sute de organizații, mii de beneficiari și comunități diverse, la nivel național si internațional, cu scopul promovării mobilității și incluziunii sociale.
Crede cu tărie că fiecare copil are un talent special și merita încurajat să și-l urmeze.
Nicoleta Gruia - Director Executiv & Founding Partner spotmedia.ro
Nicoleta Gruia este Director Executiv și membru fondator al SpotMedia și Arca Jurnalistilor, precum și Membru în Consiliul Director al Biroului Român de Audit Transmedia.
În cei peste 18 ani de experiență, dispune de expertiză în strategie și dezvoltare, sustenabilitate și finanțare media. Viziunea clară, gândirea strategică, încrederea și optimismul o fac să găsească întotdeauna soluții ingenioase, oricât de complexe ar fi provocările industriei.
Nicoleta crede în puterea cuvântului de a crea o lume mai frumoasă și mai bună, dacă este încărcat cu autentic și adevăr. Pentru că accesul la informații corecte și relevante este un drept fundamental al omului, iar presa de calitate este un pilon principal al unei societăți sănătoase, Nicoleta și-a făcut o misiune din a susține jurnalismul independent - misiune pe care și-o îndeplinește neostenit cu încredere și dăruire, în fiecare zi.
Dorica Dan - Ashoka Fellow, președintele Asociației Prader Willi din România, al Alianței Naționale pentru Boli Rare România și al Asociației Române de Cancere Rare
Dorica Dan este psiholog. A înființat APWR (Asociația Prader Willi Romania) în anul 2003, a inițiat în 2007 ANBRaRo (Alianța Națională pentru Boli Rare România) printr-un proiect finanțat de CEE Trust si în 2011 Asociatia Romana de Cancere Rare. A deschis Centrul de Informare despre Boli Genetice Rare și Centrul NoRo – Centrul Pilot de Referinta pentru Boli Rare din Zalău. Este membră în Consiliul Director EURORDIS (Organizația Europeană de Boli Rare) din anul 2007, iar din anul 2022 este vicepreședinte. A fost membră în boardul IPWSO (Organizația Internațională Sindromul Prader Willi), consultant Europlan din partea Eurordis pentru a sprijini demararea planurilor naționale pentru bolile rare în statele membre, consultant Banca Mondială și Organizația Mondială a Sănătății, lider în Joint Action for Rare Diseases pe pachetul de lucru dedicat serviciilor sociale specializate pentru bolile rare, membră EUCERD și CEGRD - Comitetul de Experți al Comisiei Europene pentru Bolile Rare. Este ePAG chair în ERN ITHACA și vice-președinte al RareResourceNet – Rețeaua Europeană de Centre de Resurse pentru Bolile Rare.
Elena-Andreea Negoi - Coordonator, F-SIDES Chapters
Dacă ar fi să se descrie în câteva cuvinte, ar fi echitate, empatie și compasiune, drept pentru care nu s-ar vedea în alt context decât cel al sectorului non-guvernamental. Experiența ei profesională este strâns legată de mediul ONG, în care activează de peste 10 ani. De la voluntară la angajată, a implementat programe educaționale și sociale care s-au concentrat pe reducerea inegalităților sociale, prin dezvoltarea de competențe, orientare profesională, responsabilitate și incluziune socială.
În prezent coordonează proiectul F-SIDES Chapters și face un intership la Bruxelles, la European AIDS Treatment Group, o organizație care operează la nivel european și se concentrează pe promovarea drepturilor persoanelor care trăiesc cu HIV în Europa.
Este absolventă de asistență socială și urmează să-și dea dizertația la masterul de politicile egalității de șanse în context românesc și european.
Mihaela Vasiloi- Leader Venture Team, Ashoka România
Mihaela este pasionată de inovația socială, sustenabilitate și impact, are mai mult de 15 ani experiență în zona de non-guvernamental și face parte din biroul local al Ashoka - cea mai mare rețea globală de antreprenoriat social - din decembrie 2020.
În 2014, a co-fondat Simpluș, o afacere socială care produce jucării de pluș și tot de atunci este co-fondatoare PARADAIZ, o organizație ce își asumă misiunea de a aduce în față anumite probleme legate de conflictele culturale și își propune să le identifice și să le rezolve prin intermediul evenimentelor culturale și educaționale, care alimentează discuțiile despre concepte precum toleranță, non-discriminare, șanse egale și diversitate culturală.
Aura Woodward- Director, Institutul Cultural Român din Londra
Aura Woodward este de câteva luni directoarea Institutului Cultural Român de la Londra. Anterior ea a lucrat mai bine de 15 ani pentru fundațiile caritabile ale MS Regele Charles in Marea Britanie si Romania. In 2014, Aura a înființat in numele MS Fundația Printul de Wales Romania, care derulează proiecte în zona rurală și pe care a condus-o timp de 5 ani. Înainte de a lucra în sectorul caritabil, Aura a fost jurnalist BBC. Aura crede că educația – academică sau vocațională – schimbă vieți și are o pasiune aparte pentru proiecte curajoase care aduc bunăstare și modele de dezvoltare.
Evaluarea proiectelor eligibile pentru Premiile pentru Impact Social va avea loc în perioada 13 - 24 mai, în a doua etapă a jurizării. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității de premiere, în luna iunie.
***
Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și sustinere a antreprenoriatului social și a inovației sociale, prezentă începând din 2017 și în România unde își propune să contribuie la crearea unei societății în care fiecare persoană este un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale și a genera schimbări sistemice.
Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.