Inscrierile in competitia Galei Societatii Civile 2011, editia a IX-a se desfasoara in perioada 21 februarie - 18 martie. Alaturi de sectiunile traditionale, organizatiile non-profit, neguvernamentale, grupurile de initiativa si persoanele fizice vor putea inscrie proiectele in alte 3 sectiuni noi: “Proiecte si campanii de Voluntariat”, “Proiecte pentru Tineret” si “Proiecte si campanii de CSR”. Odata cu extinderea structurii competitiei a fost extins si juriul, anul acesta proiectele participante vor fi evaluate de catre 72 de jurati. 
 
Reprezentantii sectorului non-profit, neguvernamental au la dispozitie 4 saptamani ca sa inscrie la cea de-a IX-a editie a Galei Societatii Civile proiectele implementate anul trecut. Inscrierile se realizeaza online pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro, iar in functie de domenii proiectele pot fi incadrate intr-una dintre cele 16 sectiuni ale competitiei. 
 
Dupa depunerea proiectelor acestea vor fi evaluate si notate de catre un juriu alcatuit din 72 de specialisti: in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, reprezentanti ai sectorului privat, specialisti in marketing, comunicare, CSR, public affairs si specialisti cu competente de management si comunicare din industria de relatii publice si advertising. Procesul de jurizare se va desfasura online, in doua etape in perioada 30 martie - 2 mai. 
 
Alaturi de premiile pe sectiuni si Marele Premiu, acordate an de an in cadrul festivitatii de premiere a Galei Societatii Civile, anul acesta se vor acorda 4 premii speciale pentru: Eficienta, Impactul, Durabilitatea si pentru Originalitatea proiectelor non-profit.  
 
Sectiunea Proiecte si campanii de Voluntariat a fost introdusa in structura competitiei ca urmare a dezvoltarii abilitatilor si strategiilor organizatiilor sectorului de a atrage voluntari si de a substitui lipsa resurselor materiale si financiare necesare in proiecte. Prin introducerea acestei sectiuni in competitia Galei Societatii Civile este declarata sustinerea fata de sarbatorirea anului 2011 ca Anul European al Voluntariatului.

“Extinderea structurii competitiei de anul acesta este o consecinta fireasca a dezvoltarii sectorului si a evolutiei acestuia din punct de vedere al managementului proiectelor, dezvoltarea strategica a programelor si diferenta vizibila in comunicarea acestora fata de acum 5 ani. Este o pozitie declarata a Galei Societatii Civile - programul dedicat in totalitate promovarii sectorului non-profit, care functioneaza permanent ca un centru de resurse pentru acesta de mai bine de 9 ani: aceea de a impulsiona organizatiile sa implementeze proiecte mai eficiente si cu impact marit pe termen mediu si lung, mai durabile, capabile sa se autosustina si care se diferentiaza prin modul inovativ de implementare, prin solutiile educationale sau sociale si plus valoarea adusa comunitatilor. Pentru astfel de proiecte recunoastem necesitatea implicarii si o incurajam fie ca simplu voluntar, fie sub forma parteneriatului privat - asociativ, in vederea dezvoltarii si sustenabilitatii sectorului non-profit” - declara Andrei Bortun, initiatorul Galei Societatii Civile, Director General Millenium People. 
   
La editia anterioara a Galei Societatii Civile au fost  inscrise in competitie 192 de proiecte, un numar record fata de editiile precedente. Proiectele participante au atras fonduri in valoare de aproximativ 13 milioane de euro. Marele premiu al celei de-a VIII-a editii a Galei Societatii Civile a revenit Asociatiei Mihai Eminescu Trust pentru proiectul Satul de-sine-statator (Whole Village Project). Acesta a avut ca scop regenerarea si dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale din Transilvania prin conservarea si valorificarea patrimoniului cultural si a peisajului istoric. Juriul a fost impresionat de rezultatele notabile si cuantificabile care au dus la indeplinirea obiectivelor proiectului precum salvarea si restaurarea cladirilor istorice, pregatirea profesionala a comunitatilor locale, sprijinirea micilor intreprinzatori locali si promovarea zonei ca destinatie turistica in Europa. Proiectul a fost de asemenea castigatorul premiului I la sectiunea Arta si Cultura. Mai multe informatii despre competitia de anul acesta puteti gasi pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro. 
 
Gala Societatii Civile este un proiect Millenium People (ex. Millenium Communications). 
Intact Media Group este partenerul media principal al acestei editii.
 
 
 Pentru mai multe informatii va rugam contactati:
 Laura Banica
 PR Manager - BORTUN●OLTEANU
 laura@bortunolteanu.ro
 0730.025.819
 
 
 ***
 Despre Gala Societatii Civile 
 Dupa noua ani de existenta Gala Societatii Civile gazduieste astazi:
 - o competitie anuala menita sa premieze proiectele sectorului neguvernamental si sa puna in valoare cele mai importante initiative civice; 
 - un targ de voluntariat online - sectiunea Bursa de Voluntariat (mai mult de 300 de voluntari disponibili in acest moment pentru a activa in proiectele sectorului non-profit) pe www.galasocietatiicivile.ro;
 - campania Adopta un ONG - www.adoptaunong.ro -  adresata pe rand bloggerilor, agentiilor de publicitate si relatii publice si apoi artistilor si trupelor din industria muzicala, care au adoptat organizatii non-profit, ajutandu-le astfel sa devina mai vizibile si sa-si faca mai cunoscute proiectele in fata publicului larg.
 - programul Comunicatori pentru Societatea Civila - www.comunicatorii.ro- pregateste studenti de la facultatile de comunicare si le asigura stagii de practica in ONG-uri si institutii culturale. Raspunde unei nevoi reciproce: aceea a studentilor de a capata experienta, reusind in acelasi timp sa suplineasca lipsa personalului specializat in relatii publice din organizatiile neguvernamentale si sa ofere suport personalului specializat din institutiile culturale.