Alina ȚIPLEA - Președinte Merci Charity Boutique

Reprezentanta valorii EGALITATE în cadrul campaniei de comunicare #GSC2019
 
A creat primul cabinet stomatologic mobil pentru copiii de la sate și copiii cu afecțiuni oncologice și a adus medicina mobilă în România, militând pentru legislația cabinetelor medicale mobile. A reprezentat în Statele Unite medicina mobilă din România la cea mai mare conferință dedicată cabinetelor medicale mobile.
 
Anual, peste 1.200 de copii primesc servicii de profilaxiei și tratament stomatologic, prin proiectul Zâna Merciluță. Intervențiile realizate în două zile de medici voluntari în cabinetul stomatologic mobil Zâna Merciluță pot fi oferite în mod normal de către un medic local în doi ani și șapte luni.
 
Împreună cu Daniela Staicu, are în plan să creeze o rețea de cabinete stomatologice mobile pentru prevenție orală pentru cei peste 1 milion de copii de la sate, fără acces la servicii de medicină dentară.

EGALITATEA presupune drepturi egale în fața legii pentru toți cetățenii.

Merci Charity Boutique a câștigat Premiul I la secțiunea ”Proiecte și campanii de Voluntariat” cu proiectul Zâna Merciluță la Gala Societății Civile 2018. 

Dreptul pentru acces la servicii de sănătate este un drept garantat prin Constițutie și drepturile omului. Privarea acestui drept are consecințe asupra dezvoltării și integrării individului în societate, încălcând astfel alte drepturi ale omului ce derivă din asta. Misiunea asociației este de a găsi și implementa soluții în domeniul sănătății, pentru a da acces egal la servicii de sănătate populației din mediul rural, care reprezintă 47% din populația României. În prezent, acest acces este limitat sau inexistent. O soluție inovatoare implementată de asociație, este crearea cabinetelor medicale mobile. Zâna Merciluță este o soluție de medicină mobilă completă: cabinet stomatologic mobil, aplicație digitală pentru gestionarea lui, program de voluntariat pentru medici. - Alina ȚIPLEA - Președinte Merci Charity Boutique


***
Campania de comunicare a celei de-a XVII-a ediţii Gala Societății Civile, ”Oameni de Valoare Europeană” se desfășoară în perioada 16 mai – 26 iunie 2019. Campania promovează cele șase valori europene - demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului – prin intermediul unor oameni, proiecte, organizații și grupuri de inițiativă, câștigătoare la ediția anterioară a Galei Societății Civile, care materializează și promovează aceste valori în România: Carmen USCATU & Oana GHEORGHIU – Fondatoare Asociația Dăruiește Viață (Demnitate umană), Iris POPESCU - Președinte Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (Libertate), Mihai MATEI - Coordonator Fondul pentru Democrație și Membru fondator Geeks for Democracy (Democrație), Alina ȚIPLEA - Președinte Merci Charity Boutique (Egalitate), Bogdan IVĂNEL - Managing Director Code4Romania (Statul de drept), Patrick OURIAGHLI - Director General Ateliere fără Frontiere (Drepturile omului).
 
În 2019, anul în care România a preluat pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi anul alegerilor europarlamentare, Gala Societăţii Civile vrea să atragă atenția asupra activității neîntrerupte a sectorului asociativ, o comunitate de oameni care lucrează pentru binele majorității, schimbă societatea, luptă pentru modernizarea României și o raliază la valorile europene.
 
Astfel, ediţia de anul acesta subliniază deschiderea sectorului asociativ către valorile europene şi eforturile depuse de acesta pentru ca România să reprezinte o societate în care sunt încurajate toleranța, solidaritatea și combaterea discriminării.
 
Campanie realizată de: Gavrilă & Asociații
Lettering Artist: Bianca Dumitraşcu
Foto credit: Alex Gâlmeanu