Iris POPESCU – Președinte Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAis)

Reprezentanta valorii LIBERTATE în cadrul campaniei de comunicare #GSC2019
 
Iris este arhitect, consideră că breasla din care face parte este direct responsabilă de crearea unui mediu construit incluziv și de aceea a pus bazele AMAis (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială), o organizație centrată pe educație urbană și îmbunătățirea accesibilității în orașele din România.

LIBERTATEA include libertatea de mișcare, respectul față de viața privată, libertatea de gândire, libertatea religioasă, libertatea de întrunire, dreptul la informație și libertatea de exprimare.

AMAis a câștigat Premiul I la secțiunea ”Incluziune socială” cu proiectul Răspiua! - spațiu de joacă pentru toți copiii la Gala Societății Civile 2018. 

AMAis urmărește să crească empatia comunității și conștientizarea asupra problemelor întâmpinate de grupurile vulnerabile, folosind mediul construit ca resursă principală. 

Misiunea noastră este să construim contexte de socializare între persoanele tipice și cele cu dizabilități. Aceste contexte sunt cele care, pe termen scurt, oferă o eliberare de  prejudecăți în relația persoanelor tipice cu cele cu dizabilități și invers. Pe termen lung, utilizând designul incluziv, generăm medii în care orice persoană, indiferent de abilități, poate acționa după bunul plac, fără obstacole, fie ele fizice sau sociale. - Iris POPESCU – Președinte Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAis)


***
Campania de comunicare a celei de-a XVII-a ediţii Gala Societății Civile, ”Oameni de Valoare Europeană” se desfășoară în perioada 16 mai – 26 iunie 2019. Campania promovează cele șase valori europene - demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului – prin intermediul unor oameni, proiecte, organizații și grupuri de inițiativă, câștigătoare la ediția anterioară a Galei Societății Civile, care materializează și promovează aceste valori în România: Carmen USCATU & Oana GHEORGHIU – Fondatoare Asociația Dăruiește Viață (Demnitate umană), Iris POPESCU - Președinte Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (Libertate), Mihai MATEI - Coordonator Fondul pentru Democrație și Membru fondator Geeks for Democracy (Democrație), Alina ȚIPLEA - Președinte Merci Charity Boutique (Egalitate), Bogdan IVĂNEL - Managing Director Code4Romania (Statul de drept), Patrick OURIAGHLI - Director General Ateliere fără Frontiere (Drepturile omului).
 
În 2019, anul în care România a preluat pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi anul alegerilor europarlamentare, Gala Societăţii Civile vrea să atragă atenția asupra activității neîntrerupte a sectorului asociativ, o comunitate de oameni care lucrează pentru binele majorității, schimbă societatea, luptă pentru modernizarea României și o raliază la valorile europene.
 
Astfel, ediţia de anul acesta subliniază deschiderea sectorului asociativ către valorile europene şi eforturile depuse de acesta pentru ca România să reprezinte o societate în care sunt încurajate toleranța, solidaritatea și combaterea discriminării.
 
Campanie realizată de: Gavrilă & Asociații
Lettering Artist: Bianca Dumitraşcu
Foto credit: Alex Gâlmeanu