Pentru prima data, cei peste 18.000 de studenti ai tuturor facultatilor Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu vor fi ajutati de Consiliul Judetean sa se formeze profesional, in perioada practicii de specialitate, atat in CJ, cat si in institutiile aflate in subordine, cu intentia crearii unei baze cu cei mai buni dintre ei, care, ulterior, sa fie contactati cand va fi nevoie, pentru viitoare recrutare, conform unui comunicat de presa remis vineri de CJ Sibiu.

Presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea a anuntat vineri, in urma intalnirii avute cu rectorul ULBS, prof. Univ. dr. ing. Ioan Bondrea, ca va incheia o colaborare cu ULBS pe termen lung, pentru a oferi o prima sansa in cariera, miilor de studenti, care vor avea astfel acces, sa invete, de la profesionisti, meseriile pentru care se pregatesc.

"Prioritatea mea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu este de a ajuta la crearea de noi locuri de munca, pentru toate categoriile socio-profesionale. Asa cum am promis in campania electorala, unul din proiectele mele va fi crearea de 10 parcuri industriale, ceea ce va duce, conform primelor estimari, la aproximativ 14.000 de locuri de munca. Pentru a fi pregatiti de noi investitii, avem nevoie de profesionisti. Sunt decis sa sprijin tinerii pentru a-si gasi un loc de munca, aici, acasa, la Sibiu, unde putem oferi conditii europene atat de dezvoltare a carierelor, dar si de trai", a declarat vineri, presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

Acesta a specificat ca experienta sa ca parlamentar, initiator de legi din domeniul social, fost vicepresedinte al Comisiei de Munca din Camera Deputatilor, fost secretar de stat in Ministerul Muncii, presedinte al ANOFM, dar si activitatea sa de profesor universitar doctor la Facultatea de Stiinte a ULBS il obliga sa inceapa cat mai repede un proiect mare, in premiera pentru judetul Sibiu, de sprijin efectiv al tinerilor, cu atat mai mult al celor cu studii superioare. "Atat studentii, cat si profesorii lor, parintii acestora nu isi doresc sa mai asiste neputinciosi la exodul creierelor spre Occident. Sibiul nu a fost doar Capitala Culturala Europeana, aici exista multe oportunitati de cariera, atat in administratia publica locala, in domeniul cultural, social, al sanatatii, turistic, dar si in mediul economic, la institutiile aflate in subordinea noastra, cele cu acest profil. Din aceasta vara, primii studenti vor fi ajutati de profesionistii CJ Sibiu sa faca primii pasi corecti, in cariera, pentru ca Sibiul nu sufera de o criza de valori, ceea ce putem demonstra", a spus Cindrea.

Acesta, si in calitate de profesor universitar care preda "Managementul resurselor umane" si "Asigurari si protectie sociala", a salutat cu acest prilej, infiintarea specializarii noi, de Resurse Umane, in cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane.

Cititi stirea integrala pe www.administratie.ro