Cei in jur de 30 de colaboratori ai ambasadei, care incep crosul la sediul ambasadei in data de 9 noiembrie 2014, la ora 14.30, sunt asteptati sa soseasca la standul ambasadei de la fantana Modura, intrarea de la piata Charles de Gaulle, la ora 14.45.
 
In continuare, in intervalul orar 15.00-15.30, ambasadorul Republicii Federale Germania, domnul Werner Hans Lauk, va sta la dispozitia reprezentantilor mass-media si a trecatorilor pentru discutii, la standul ambasadei, amplasat langa fantana Modura.
 
Evenimentul se va incheia la ora 15.30 prin inaltarea simbolica, pe cerul bucurestean, a 25 de baloane in culorile drapelului german, negru-rosu-auriu, in amintirea libertatii de calatorie dobandite atunci. Fiindca acum 25 de ani, la 9 noiembrie, s-a infaptuit visul tuturor cetatenilor fostei Republici Democrate Germania de a calatori liberi, in democratie, cu respectarea drepturilor omului si a statului de drept. Astazi, toti cetatenii Uniunii Europene impartasesc aceste drepturi. 
 
Invitam publicul bucurestean si reprezentantii mass-media la standul ambasadei, pentru a aniversa acest eveniment fericit alaturi de noi.
 
Crosul Ambasadei Germaniei la Bucuresti se inscrie in seria de evenimente comemorative organizate la nivel mondial de cca. 80 de reprezentante diplomatice ale Germaniei, pe toate continentele.
 
Va informam si asupra urmatoarelor proiecte ale Ambasadei Germaniei la Bucuresti in contextul aniversarii celor 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului: 
In data de 6 noiembrie 2014, ora 15.30, ambasadorul Lauk va fi invitatul emisiunii in limba germana „Akzente“ de la TVR, povestind, in cadrul interviului cu Christel Ungar-Topescu, despre propriile sale amintiri legate de caderea Zidului in anul 1989 (emisiune in limba germana cu subtitrare in limba romana).
 
# In data de 7 noiembrie 2014, ambasadorul Lauk va fi invitatul Frontline Club Bucharest: La ora 18.30, la „Institute, The Café“ (Str. Stirbei Voda 104 – 106), va fi difuzat documentarul „Zug in die Freiheit/Train to freedom“ (in limba germana cu subtitrare in limba engleza ). Documentarul prezinta povestea refugiatilor din fosta RDG in ambasada Germaniei de la Praga: Plecarea acestora, cu miile, din fosta RDG prin Ambasada Republicii Federale Germania de la Praga a contribuit in mod covarsitor la faptul, ca regimul destabilizat al RDG a acordat, in cele din urma, cetatenilor sai, la 9 noiembrie 1989, dreptul sa calatoreasca liber in Germania de Vest. Proiectia va fi urmata de o dezbatere, in cadrul careia ambasadorul Werner Hans Lauk va vorbi despre experientele sale din acea vreme. Ambasadorul Lauk s-a aflat in mijlocul evenimentelor, fiind la post la ambasada
Germaniei de la Praga, cand mii de cetateni s-au refugiat pentru o viata in libertate.
 
# Intre 17 si 19 noiembrie 2014, o editie speciala a festivalului de film de la Bucuresti „Cinepolitica“ va fi, de asemenea, dedicata caderii Zidului Berlinului. Programul va fi disponibil in curand (www.cinepolitica.ro). 

# In data de 28 octombrie 2014, ambasadorul Werner Hans Lauk a prezentat in Revista „22”, sub titlul „Germania in 1989: Zidul nu a cazut de la sine“, o retrospectiva a evenimentelor anului 1989 care au dus la caderea zidului (http://www.revista22.ro/germania-n-1989--zidul-nu-acazut-de-la-sine-49207.html), iar artistul roman Dan Perjovschi a tratat in mod artistic, in suplimentul „22 plus” caderea zidului in anul 1989.


Sursa foto:
Frontline Club Bucharest