Mai sunt cinci zile până la Gala Premiilor Radio România Cultural, cel mai mare eveniment prin care Radio România premiază cele mai importante reuşite ale culturii din anul precedent.

La ediția din acest an va concerta câștigătoarea de anul trecut la categoria muzică, o trupă intens difuzată în programele Radio România Cultural – Byron. După decernarea premiilor, publicul este invitat să asculte hit-urile trupei Byron, într-un concert special pregătit pentru eveniment.

Radio România Cultural va premia luni, 19 martie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Odeon, cele mai mari reuşite ale culturii din anul 2017.
Actrița Tamara Buciuceanu-Botez, Universitatea Babeș-Bolyai și Filarmonica George Enescu primesc cele trei distincții speciale. Acestora li se vor adăuga alte 8 categorii de premii pentru cele mai importante realizări culturale ale anului 2017: film, teatru, literatură, educaţie, ştiinţă, muzică, arte vizuale și implicare civică. 

Un alt moment special este prezența celor mai pricepuți somelieri din țară la Gala Premiilor Radio România Cultural pentru a susține o prezentare cu degustare de vin.

Cultura poate aduce împreună oameni și comunități, construiește punți într-o lume care a început din nou să ridice ziduri. De aceea, credem noi, cultura ne dă speranță!

A XVIII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural este un eveniment produs de Radio România Cultural, în parteneriat cu Teatrul Odeon. Spectacolul va fi transmis în direct onair şi online de Radio România Cultural. Înregistrarea show-ului va fi difuzată de coproducătorul galei, TVR.

Proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Sponsor principal: BCR
Sponsori: Dora Bloom, Perso.ro, Zarea.
Parteneri media: Dacic Cool, ACC Media Chanel și agentiadecarte.ro