Începând cu luna aprilie 2018, Consiliile Școlare ale Elevilor din liceele de pe raza județului Galați vor putea să își raporteze online acțiunile, Consiliul Județean al Elevilor Galați devenind primul consiliu de acest tip din România care oferă această posibilitate Consiliilor Școlare reprezentate. Sistemul de raportare online este parte integrantă din website-ul www.cjegalati.ro si permite centralizarea electronică a informațiilor din rapoarte, în final putând fi emise statistici județene cu privire la numărul de acțiuni organizate de Consiliile Școlare ale Elevilor, domeniile alese pentru acțiuni, numărul de elevi implicați, numărul de adulți, scopul acțiunilor, dacă acestea au răspuns priorităților județene/naționale din domeniul tineretului etc. Este pentru prima oară în România când un Consiliu Județean al Elevilor va putea emite statistici de activitate și rapoarte online, pornind de la activitatea importantă a Consiliilor Școlare reprezentate. Sistemul de raportare a fost posibil printr-o finanțare din partea Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.
 
Alexandru Gheorghiu, coordonator proiect, menționează: “Până în prezent, un Consiliu Județean al Elevilor, oricare ar fi fost acesta, nu putea spune cu câți beneficiari au lucrat Consiliile Școlare ale Elevilor reprezentate, din ce domenii de activitate au fost acțiunile sau alte detalii. Ca să poată face asta și anume, să emită statistici de activitate, era necesar ca reprezentanții Consiliului să verifice fiecare raport în parte și să transfere datele fizice într-un sistem electronic. Reprezentanții fiind elevi și deci cu timp limitat, acest lucru nu se întâmpla. Și atunci, prin raportarea online a acțiunilor, la final apăsăm un buton și avem rapid raportul de activitate al Consiliului Județean al Elevilor Galați. Este o noutate și o premieră care sperăm să fie primită pozitiv și de alte Consilii Județene ale Elevilor din alte județe.”
 
Eva Iaia, fost președinte Consiliul Județean al Elevilor Galați, menționează: “Proiectul de amploare, care a implicat 30 de Consilii Școlare din județ, este un imbold pentru noi și pentru ca următoarele generații să continue demersurile și să reprezinte în continuare elevii din liceele gălățene, aceste instrumentele online puse la dispoziție lor vor fi un real ajutor. Sper ca site-ul Consiliului Județean al Elevilor Galați să fie folosit la potențialul său maxim și astfel informația necesară pentru elevi să fie doar la un click distanță, iar pentru reprezentanții lor, sistemul de raportare să le arate cât de importante sunt acțiunile pe care le fac și să le ofere o imagine de ansamblu, la nivel de județ.”
 
Website-ul www.cjegalati.ro si sistemul de raportare aferent fac parte din proiectul “30 de Consilii Școlare ale Elevilor decid că implicarea în comunitate este o prioritate”. Cu ocazia acestui proiect, 30 de Consilii Școlare din județul Galați și-au chestionat elevii reprezentați cu privire la domeniile în care s-ar implica și beneficiarii pe care i-ar ajuta, și-au dezvoltat planuri proprii de acțiune și au organizat câte un eveniment comunitar, conform dorințelor de implicare ale liceenilor. În final, Consiliile Școlare vor raporta online, utilizând website-ul www.cjegalati.ro, Consiliul Județean al Elevilor Galați devenind primul consiliu din România care va beneficia de raportare online și statistică imediată legată de impactul acțiunilor organizate de Consiliile Școlare reprezentate.
 
Pentru mai multe informații legate de sistemul de raportare și/sau de proiect, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: office@sempermusica.org

***
Despre Asociația Semper Musica FILIALA TECUCI 
Asociația Semper Musica Filiala Tecuci – a luat naștere în iunie 2015 cu ocazia proiectului Voluntar de Tecuci!, inițiativă finanțată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile prin Fondul ONG, granturile SEE 2009-2014. Filiala Tecuci a Asociației Semper Musica, prin viziunea asumată, are în vedere dezvoltarea unui oraș în care tinerii tecuceni SE IMPLICĂ, MOBILIZEAZĂ comunitatea ȘI REZOLVĂ problemele celor în dificultate. Asociaţia a beneficiat pânâ în prezent de sprijin din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, FARE Network International, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi şi diverşilor donatori firme sau individuali din Tecuci.
Despre Consiliul Județean al Elevilor Galați

Consiliul Elevilor este o formă de organizare asociativă a elevilor și reprezintă un factor important al democratizării școlii și a relației elev-profesor. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii își pot alege reprezentanții pe baza principiului reprezentativității. Pot formula puncte de vedere specifice lor și pot elabora propuneri pentru îmbunătățirea calității vieții școlare.
 
Acest comunicat de presă face parte din cadrul proiectului “30 de Consilii Școlare ale Elevilor decid că implicarea în comunitate este o prioritate”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.