Muzeul Național de Artă Contemporană face retrospectiva unui impresionant exercițiu de longevitate. Timp de mai bine de o jumătate de secol, familia Iacob a produs, în ritm constant, un minunat corpus de artă vizuală, în diverse forme, formate și medii.
 
Când: Vineri, 19 iulie, ora 18:00-22:00  
Unde: Muzeul Național de Artă Contemporană | Etaj 3  
Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.
Curator: Călin Dan / Asistent curator: Sandra Demetrescu
 
De la pictură la tapiserie, de la acuarelă la mosaic, de la sculptură la desen, Iacobii au construit, împreună dar independent unul de celălalt, un univers de forme de o uimitoare bogăție. Bucuria pură a facerii și plăcerea trudei grele, au fost motoarele acestui exercițiu de longevitate. 
 
Atelierul, casa, grădina familiei Iacob au găzduit continuitatea meditației, a muncii fizice și a dialogului intelectual. Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București are plăcerea de a aduce în fața unui public nou pe mereu tinerii Viorica și Gheorghe Iacob – într-un context curatorial inspirat de spațiile în care ei trăiesc și lucrează de atâția ani.
 
MNAC SPRING / SUMMER SEASON 2019
Colecția de artă Renault pentru prima dată în România. În scenografia murală creată de pictorul Christian Hidaka, o nouă viziune artistică: a prietenului său, sculptorul Raphaël Zarka. O privire în atelierul secret al lui Sorin Neamțu. Street Art pe scările interioare ale muzeului și o istorie a artei contemporane din România într-un discurs expozițional inedit.
 
 
Sponsori: 
Crama Oprisor, Policolor Romania, Grup Transilvae, Vitamin Aqua
 
Parteneri media: 
Cărturești, ElleRomania, Energiea, FEEDER.ro, GOKID.ro, Igloo media,  Life.ro, Marie Claire, Radio România Cultural, Revista ARTA, 
RFI Romania, Revista Zeppelin, SUB25, Super, SYT, Supereroi printre noi, Școala9, TANANANA, The Institute, Totul despre mame, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti Bucuresti.