Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) organizeaza in perioada 28 iunie - 4 iulie, la Gura Portitei - Tulcea, cea de-a doua editie a Laboratorului de educatie nonformala - eveniment finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.
Scopul acestui eveniment este de a promova educatia nonformala drept componenta esentiala a educatiei pe intreg parcursul vietii si de a aduce in atentie metode de invatare specifice educatiei nonformale, care pot contribui la cresterea calitatii proiectelor si activitatilor de si pentru tineret.
In cadrul laboratorului vor fi prezentate si puse in practica 14 metode de invatare specifice educatiei in context nonformal: cafeneaua publica, photovoice, open space technology, living library - biblioteca vie, metoda smart, teatrul forum, teatrul labirint, green drama, improvizatia, animatia socio-educativa, metoda ready mades, metoda Inside-Outside, animatia stradala si circul adaptat.
Laboratorul de educatie nonformala se adreseaza persoanelor implicate activ in organizatii si proiecte de tineret, care au capacitate de diseminare si lucru in retea si care vor sa aplice metodele prezentate in cadrul Laboratorului in diferite proiecte.
Cei care doresc sa se inscrie la acest eveniment trebuie sa trimita formularul de candidatura si CV-ul in format european pâna pe data de 9 iunie, la adresa nonformalii@gmail.com. ANPCDEFP acopera integral costurile pentru 50 de participanti 15 experti in metode de educatie nonformala si 35 de reprezentanti ai ONG-urilor sau institutiilor care lucreaza cu tinerii.
Detalii pot fi gasite pe blogul evenimentului, la adresa http://nonformalii.wordpress.com.
Persoane de contact:
Vlad Dumitrescu 0745 122 191
Miruna Covaci 0744 691 632
Tineret in Actiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, fiind implementat in perioada 2007 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret. Liniile de finantare din cadrul acestui program sunt: Schimburi de tineri, Initiative ale tinerilor, Proiecte pentru democratie participativa, Serviciul European de Voluntariat, Proiecte de formare si retele si Intâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Bugetul total este de 885 milioane de Euro. In 2010, România are alocat un buget total pentru finantarea de proiecte de 4.373.095 de Euro. Pentru mai multe detalii, accesati site-urile www.tinact.ro si www.anpcdefp.ro.