Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucureşti, expoziţia fotografică “Muzeul Prado iese în stradă”, care va putea fi văzută din 11 octombrie până în 24 noiembrie 2019 la Palatul Suţu din Bucureşti.
 
În această perioadă turiştii şi locuitorii capitalei vor avea ocazia de a admira 22 dintre operele cele mai reprezentative ale Muzeului Prado, principala instituţie culturală a Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume care anul acesta împlineşte 200 de ani. Expoziţia îşi propune să scoată arta în stradă şi să o apropie de public cu ajutorul acestor imagini magnifice, oferind tuturor celor care vin să o privească o experienţă asemănătoare unei vizite reale chiar la Muzeul Prado. 
 
Astfel, vor fi expuse reproduceri impecabile ale unor capodopere semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch, prezentate la o scară de 1:1. 
 
Expoziţia a fost prezentată anterior în numeroase oraşe din America Centrală şi de Sud, Filipine, SUA şi Spania şi oferă prilejul unui periplu prin vastele colecţii de pictură găzduite de Muzeul Prado.
 
Proiectul se doreşte a fi o fereastră către cunoaşterea bogăţiei artistice a Muzeului şi a artei occidentale în general, deoarece Prado şi colecţiile sale oferă o imagine cuprinzătoare asupra picturii europene de la începutul secolului al XII-lea până în primii ani ai secolului al XX-lea. Operele sale ne permit să parcurgem istoria Spaniei şi a întregii Europe, cu ajutorul unora dintre cei mai mari artişti ai săi. 
 
Prin intermediul acestor lucrări, selectate cu deosebită grijă şi atenţie, se dezvăluie trecătorilor motivele pentru care Muzeul Prado reprezintă una dintre principalele pinacoteci ale lumii şi un autentic Patrimoniu al Umanităţii.