Și în anul școlar 2019- 2020, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Năsăud derulează proiectul educațional intitulat ”Zâmbește-mi, am atâtea să-ți spun!”. Este a doua ediție a acestui parteneriat părinți - copii - educatoare și este inclus în Calendarul Activităților Educative Județene (CAEJ) al ISJ BN, în categoria Sensibilizare și exprimare culturală, poziția 3. 

Proiectul cuprinde derularea a trei ateliere: atelierul de dans intitulat ”În pași de dans mai aproape unii de alții”, atelierul de obiecte handmade ”Copilăria prin ochi de copil” și atelierul de brăduți stilizați ”Obiecte cu suflet”.  

Primul atelier ”În pași de dans mai aproape unii de alții” s-a desfășurat în perioada ianuarie – martie 2019, în parteneriat cu părinții și copiii. În decursul acestor  luni, s-au desfășurat minim 3 ședințe de dans. În cadrul acestora, s-a urmărit închegarea unei formații de dans. A fost selectată o melodie, au fost învățate  mișcări de dans, s-a ales o costumație, astfel încât produsul final să formeze un tot unitar. Finalul activităților de dans  a fost filmarea unui videoclip care, înregistrat pe un CD, a ajuns la unitatea noastră. 

În data de 29 martie 2019, un juriu format din 3 persoane: doamna inspector de specialitate prof. Clapou Crina, doamna profesor Zinveli Simona- profesor de specialitate la Clubul Copiilor Năsăud și doamna Virginia Linul, meșter popular au vizionat CD-urile și au punctat următoarele aspecte: dificultatea tehnică, ținuta în concordanță cu tema, sincronizarea și impresia artistică. 

În urma jurizării, au fost acordat 2 premii I: unul echipei ”Alb și negru” cu dansul intitulat ”Scaunele dansatoare” și unul formației ”Fluturașii zglobii” cu dansu ”Vrăjimăturica”, ambele echipe reprezentând unitatea școlară GPP nr.1 Năsăud.

Felicitări tuturor participanților și în special câștigătorilor!

Cu această ocazie lansăm și invitația de a participa la cel de-al doilea atelier ”Copilăria prin ochi de copil”, ce se derulează în perioada  aprilie- iunie 2019. Sunt vizate minim 3 ședințe cu activități de tipul handmade. Se vor utiliza materiale reciclabile, la îndemâna oricărui copil/ părinte participant. Prin însușirea unor tehnici specifice de lucru, se vor confecționa produse handmade care apoi, vor fi valorizate în cadrul unei expoziții cu vânzare pe data de  29 mai 2019. Expoziția va avea loc pe platoul de lângă Casa de Cultură Năsăud, unde fiecare unitate parteneră va expune obiectele realizate și va avea o cutie personalizată unde își vor strânge donațiile obținute în urma vânzării obiectelor. Banii strânși vor fi folosiți de fiecare unitate pentru organizarea unei petreceri pentru copii. Va fi și un concurs pentru cea mai frumoasă/ interesantă piesă de tip handmade.