Povestile online sunt la moda in Romania. Fetitele de 13 ani isi fac un blog pe blogspot.com si povestesc ce rochii si-au cumparat si cum le-au asortat. Baietii de 20 de ani povestesc ce minuni stiu sa faca iphone-ul si mac air-ul.
E atat de simplu. Tastati http://www.blogspot.com/ si va alegeti un nume pentru blogul vostru sau http://www.wordpress.com/ si faceti acelasi lucru. Cu minim efort sunteti si voi pe internet. Nu aveti nevoie de altcineva care sa va progameze un site si care sa va innoiasca continutul. Voi va creati blogul acum si peste un minut puteti deja sa puneti online orice informatii vreti. Chiar mai mult, puteti innoi continutul oricat de des de pe orice calculator care are internet.
Sunt milioane de bloguri pe internet, asa ca daca aveti de gand sa va faceti unul care sa va ajute in activitatea voastra ati face bine sa va ganditi la o abordare originala. Sa va dau un exemplu. Daca va ocupati cu gasirea de adaposturi pentru animale nu va apucati sa insirati ce fonduri ati mai primit sau ce membri noi vi s-au alaturat. Puneti animalele sa povesteasca. Scrieti povestile lor. Firesc, totul va deveni emotional si chiar personal. Normal ca va trebui si o sectiune unde sa anuntati ca va cautati voluntari sau un calendar unde sa marcati evenimentele pe care le organizati.
Este tot atat de important sa va faceti cititorii sa interactioneze cu voi. Publicati voi fotografii cu animalele care si-au gasit adapost si cereti-le si lor fotografii cu animalele lor. Chemati-i sa se joace cu animalele de la voi si poate daca va cunoasteti vor deveni voluntarii vostri sau vor adopta ei un animal.
Sigur va faceti griji in legatura cu tonul adoptat atunci cand scrieti pe blog sau cu formularile. Cea mai sigura si simpla cale sa iasa totul bine este sa scrieti firesc, ca si cand ati povesti unui prieten bun fata in fata ce ati mai facut.
Deja daca aplicati tot ce am spus pana acum sunteti pe calea cea buna: aveti continut. Ce urmeaza este partea putin mai tehnica. Cati sunteti in organizatie? Care dintre voi se pricepe cel mai bine la internet?
Acela ar trebui sa citeasca doua "carti" online de descarcat de aici. Sunt sfaturi simple si la obiect, pe care daca le urmati totul va merge ca pe roate.
Puneti link-uri catre site-uri si bloguri care va plac, care au legatura cu activitatea voastra. Comentati pe blogurile care va plac si care au legatura cu activitatea voastra si in felul acesta toti cei care vor vedea comentariile voastre vor vedea si adresa blogului vostru. Ce am spus in ultimele fraze presupune ca stiti site-uri si bloguri care au legatura cu activitatea voastra. Daca nu le stiti, cautati-le pe google. Si petreceti pentru asta cateva zile.
Ce v-ar mai ajuta ar fi bineinteles un prieten care sa stie graphic design – care sa va ajute sa aveti un blog care sa arate si bine. Daca nu stiti pe nimeni care sa se priceapa la asta, va dau o idee. Voluntarii nu trebuie sa va ajute toti sa gasiti adaposturi pentru animalele de care aveti grija. Ei va pot ajuta si cu alte activitati: va pot face ei blogul, pot scrie pe el, pot face fotografii, va pot face grafica pentru blog. Daca ei vor sa fie voluntarii vostri, invatati sa le folositi abilitatile si cunostintele cat mai eficient.
Si cand aveti blogul functional nu uitati sa trimiteti adresa voastra la adoptaunong@gmail.com sa va adaugam pe blogul “adopta un ong” in lista de organizatii.
De Irina Florea, PR Manager - Millenium Communications