În primele 9 luni ale acestui an, peste 6.000 de românce au obținut un ordin de protecție împotriva agresorilor, însă 30% dintre ele au fost încălcate și sunt încălcate în fiecare an. Asociația Zi de Bine lansează campania „Iubirea care bate la ochi”. În cadrul campaniei, 1.000 de femei, victime ale violenței domestice, vor avea acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le va ajuta să apeleze rapid la 112, dacă agresorul încalcă ordinul de protecție. 
 
Cei care doresc să se alăture campaniei, pot face o donație în valoare de 2 euro printr-un SMS cu textul SUS la numărul 8845.
 
Recunoscută deja pentru implicarea în lupta  împotriva violenței domestice, prin Campania Respectului, AVON România se alătură Asociației Zi de BINE și va dubla primele 15.000 de sms–uri strânse de la donatori, pe parcursul lunii Noiembrie. 
 
„Prin Campania Respectului, ne-am luat angajamentul de a fi alături de femeile din România în momentele fericite, dar mai ales în momentele dificile. Într-un an în care abuzul este o prezenţă constantă pe agenda publică, ne dorim să dăm o voce puternică şi victimelor lui, iar alături de Asociaţia Zi de BINE facem un prim pas pentru a le ajuta să se simtă măcar puțin mai în siguranţă”, a declarat Ana Nicolae, Brand Communications and Advertising Manager AVON SEE.
 
„Dacă te bate, de ce stai?”, este întrebarea pe care o primesc miile de femei, victime ale violenței domestice, iar răspunsul poate să prindă 1.000 de forme. Conform unui studiu realizat de United Nations Women, agresorii s-au folosit inclusiv de contextul pandemiei de Covid-19, exploatând incapacitatea femeilor de a cere ajutor sau de a scăpa de agresiune, femeile riscând să fie evacuate din casă, fără a avea un alt loc unde să meargă.
 
“La începutul relației, femeia primește vorbe frumoase, iar pe degetul ei strălucește bijuteria ce le  pecetluiește iubirea. Apoi vorbele își pierd duioșia iar urmele iubirii se mută de pe deget, pe chipul femeii, care-și pierde strălucirea de la o zi la alta. Destul! Aceste femei au îndurat destul! În noiembrie le încurajăm să obțină un ordin de protecție care să-i țină la distanță pe agresori! Și în situația în care chiar și cu acest ordin, agresorul își continuă prigoana, MINERVA va alerta instantaneu serviciul 112. Locul agresorului e la închisoare”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine. 
 
Suma necesară pentru această cauză este de 50.000 de euro, bani care vor fi investiți în dezvoltarea celor 1.000 de dispozitive. 
 
Partenerii Asociației Zi de BINE în acest proiect sunt Centrul Filia, Asociația Anais și Asociația Luthelo, ONG-uri cu experiență în domeniul violenței domestice. Asociația Zi de Bine susține cauza femeilor agresate, care sunt nevoite să învețe să trăiască zilnic cu frica de a merge pe stradă și face un apel către sărbătoriții lunii noiembrie, pentru a-și dona ziua de naștere, dar și către toți cei care doresc să se alăture luptei împotriva violenței domestice.

l Donează ziua ta de naștere cauzei l
 
Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.
 
Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.
 
Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro