In cadrul meciului amical Romania – Georgia de pe National Arena jucatorii ambelor echipe au cantat imnurile nationale promovand mesajul Asociatiei Telefonul Copilului: 116 111 -”Toti copiii merita sa fie fericiti”.  Astfel, in timpul intrarii pe teren, jucatorii au fost insotiti de siluete de copii decupate ce prezinta situatii reale cu care se confrunta copiii din Romania. Mesajul este parte din viziunea asociatiei, iar FRF l-a transmis mai departe atat prin acest demers, cat si prin oferirea biletelor gratuite pentru copii in cadrul meciului amical de vineri seara.

Demersul, initiat si sustinut de Federatia Romana de Fotbal, vizeaza atat incurajarea copiilor de a solicita ajutor in situatii de abuz, cat si informarea publicului cu privire la existenta diverselor tipuri de probleme sociale cu care se confrunta copiii si adolescentii din Romania.

”Multe dintre proiectele FRF se indreapta catre copii. Nu credem doar ca este de datoria noastra sa crestem baza de performanta, dar mai credem ca fotbalul si sportul in general, dau o sansa in plus fiecarui copil. Sansa de a creste intr-un mediu sanatos, de a fi supravegheat si indrumat in timpul liber de catre profesori, antrenori si, nu in ultimul rand, de a-i oferi celui defavorizat social sau cu neajunsuri materiale oportunitatea de a-si depasi conditia, de a intra intr-o lume mai generoasa pentru el. Cu atat mai mult ne-am aplecat acum asupra problemei copiilor abuzati, abandonati. Ei au nevoie de o grija speciala, si daca reusim sa ii aducem in marea familie a fotbalului, poate vor lasa in urma povestile lor triste”, declara Razvan Burleanu, Presedintele Federatiei Romane de Fotbal.
 
In Romania, Telefonul Copilului 116 111 ofera sprijin real, imediat si gratuit minorilor,  victime ale abuzului fizic sau emotional. Asociatia Telefonul Copilului este singura organizatie non-guvernamentala din Romania ce pune la dispozitia copiilor o linie telefonica de asistenta la nivel national. Specialistii de la 116 111, numar unic european, ofera consiliere in cazuri de abuz, depresie, tendinte suicidale, singuratate si alte probleme sociale sau emotionale, lucrand in stransa legatura cu autoritatile pentru cazurile grave.
 
In acest moment de mare bucurie pentru suporterii celor doua echipe, ne-am dorit sa amintim tuturor de copiii mai putin norocosi – cei loviti, abuzati, supusi umilintelor, abandonati – ca nu sunt singuri. Pentru multi dintre acestia, jucatorii echipei nationale sunt adevarati eroi. Si iata ca isi merita acest rol, venind in sprijinul copiilor care au nevoie de ei. Performanta in sport este un motiv de mandrie si da speranta celor care privesc la televizor sau din tribune, iar Asociatia Telefonul Copilului lupta pentru dreptul fiecarui copil de a fi fericit. Multumim Federatiei Romane de Fotbal pentru aceasta initiativa cu un impact social enorm”, a declarat Catalina Surcel, Director Executiv, Asociatia Telefonul Copilului.
 
De la infiintare, Asociatia Telefonul Copilului a inregistrat peste 2,2 milioane de apeluri, din care 61.596 de cazuri au necesitat interventia institutiilor abilitate.
 
Creatia si implementarea apartin agentiei de comunicare Geometry Global Bucharest.  Agentia sprijina din decembrie 2014 actiunile Asociatiei Telefonul Copilului si din septembrie 2015,  se ocupa de comunicarea si implementarea proiectelor FRF dedicate dezvoltarii fotbalului de baza din Romania.