OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a direcționat în perioada iulie 2020 – iunie 2021 peste 50 000 euro către Crucea Roșie Română, pentru a asigura o masă caldă și sprijin psiho-social copiilor defavorizați din Centrele E.G.A.L.

Programul E.G.A.L. desfășurat de Crucea Roșie în Botoșani, Craiova, Lupeni și Babadag a sprijinit în perioada iulie 2020 - iunie 2021 familiile defavorizate, tinerii și copiii aflați în risc de excluziune socială cauzată de sărăcie.

OMV Petrom a direcționat către Crucea Roșie Română 10% din vânzările pachetului VIVA Lunch Box, asigurând necesarul de fonduri pentru aproximativ 35 000 de porții de mâncare pentru aproximativ 200 copii, beneficiari ai programului. In funcție de evoluția epidemiologica COVID-19, masa a constat în mâncare calda în sistem catering sau pachete alimentare distribuite copiilor pentru a fi consumate acasă.

Mai mult de atât, datorita suportului OMV Petrom și a implicării membrilor și voluntarilor Crucii Roșii, cei mici s-au bucurat de sprijin la teme, activități pentru deprinderea abilitaților de viată, aniversări ale zilelor de naștere si sărbători petrecute împreună.

„Efectele pandemiei COVID-19 si-au lăsat amprenta pe multe familii. Din iulie 2020, OMV Petrom s-a mobilizat si, prin implicarea în programul E.G.A.L. desfășurat de Crucea Roșie Română, am contribuit pentru ca aproape 200 de copii și tineri defavorizați să beneficieze de o masă caldă zilnic. Vom continua sa direcționam 10% din vânzările pachetului VIVA Lunch Box către Crucea Roșie și în semestrul doi al acestui an, parteneriat prin care dorim sa fim aproape de copiii aflați în zonele cele mai vulnerabile ale României.”, a declarat George Daniel Ion, Retail Manager OMV Petrom Marketing.

“Centrele E.G.A.L ale Crucii Roșii Române reprezintă singurul loc unde copii din zone defavorizate ale țării se detașează de probleme lor de acasă și participă la activități care îi ajută să-și îmbunătățească performanțele școlare și abilitățile de viață. Pandemia COVID-19 a adâncit problemele sociale cu care se confruntă acești copii și s-a reflectat implicit în accesul lor la educație și hrană. Cu susținerea OMV Petrom și a voluntarilor Crucii Roșii Române, am reușit să oferim copiilor, timp de un an, o masă caldă pe zi și acces la educație remediară. Ca și până acum, la Centrele E.G.A.L. am pus accent pe sprijinul oferit la teme și pe activități care să le formeze beneficiarilor abilități pentru viață independentă. Mulțumim OMV Petrom pentru că s-a alăturat cauzei noastre și pentru că oferă copiilor nevoiași șansa la un prezent mai bun”, a declarat Andreea Furtună, Director Programe, Crucea Roșie Română.

***
Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuala de țiței si gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep in 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si operează o centrala electrica de înalta eficienta de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile învecinate prin intermediul a 793 benzinarii, la sfârșitul lui 2019, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din acțiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite si dividende plătite in perioada 2005 – 2019. Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. In perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din Romania, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate si dezvoltare locala.

Despre Crucea Roșie Română
Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.