Angajații KMG International din București s-au mobilizat și au donat sânge, într-o campanie desfășurată în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină. Sângele recoltat va fi utilizat pentru salvarea pacienților supuși unor intervenții chirurgicale, aflați sub tratament oncologic sau a celor care necesită preparate sanguine.
 
KMG International a donat Institutului Național de Transfuzie Sanguină 2 frigidere pentru plasma care îndeplinesc normele în vigoare și standardele europene impuse, cât și mobilier tehnico-medical pentru laboratoare.  
 
“Sângele este un țesut viu, neprețuit care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator și de aceea noi, oamenii, trebuie să conștientizăm acest lucru și să donăm sânge  pentru bolnavii din spitale. CTS București distribuie zilnic sânge spitalelor din București și județul Ilfov, cererea acestora fiind din ce în ce mai mare este dificil de asigurat în cantități optime. După incendiul de la Clubul Colectiv am realizat că este nevoie de mai mult și anume este nevoie de o rezervă de sânge, pentru situații speciale, rezerva greu de realizat în condiții normale de stocare. De aceea este atât de important ajutorul dat de Rompetrol în această campanie și în achiziția de echipamente de stocare!” - a declarat Dr. Doina Goșa, directorul Institutului Național de Transfuzie Sanguină.
 
O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieți. Cu toate acestea, doar 10% dintre persoanele eligibile o și fac, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății. România se află pe penultimul loc la numărul donatorilor de sânge, înaintea Albaniei. Statistic în țară sunt 1,7% donatori, în timp ce Danemarca are cel mai mare număr de donatori voluntari – 10% din populație (conform unui raport al Centrului Regional de Dezvoltare pentru Siguranța Sângelui).
 
Grupul KMG International are peste 5.000 de angajați în România și din 2009 a investit peste de 8 milioane USD în proiecte de dezvoltare comunitară în țară, ajungând la 300.000 de beneficiari direcți. Investițiile în sectorul de sănătate, una din direcțiile strategice ale Grupului, au vizat reabilitări de secții și dotarea cu aparatură medicală în peste 60 de unități medicale la nivel național.